Готвят Втора градска болница за инфекциозна

В метрото почистванията - веднъж дневно
9 мар 2020 20:35, Петя Славова
18
Готвят Втора градска болница за инфекциозна
Снимка: БГНЕС

Втора градска болница в София ще приема пациенти с коронавирус и ще бъде обособена само за тях, ако това се наложи. Решението е на здравното министерство.

Сред мерките срещу разпространението на заразата е многократната дезинфекция на градския транспорт. В метрото почистванията са веднъж дневно, а в автобусите по 3-4 пъти на всеки 24 часа, съобщава Нова тв.

Още по темата

Зам.-кметът на Столичната община Дончо Барбалов посочи, че за превръщането на Втора градска в инфекциозна болница се осигурява нужната апаратура и медицински персонал със съдействието на всички големи софийски болници и Столичната регионална здравна инспекция. В болницата могат да се обособят около 50 легла.

По думите на Барбалов е избрано точно това лечебно заведение, защото това е добра многопрофилна общинска болница, има самостоятелен двор, представлява компактна сграда, с добри специалисти. От днес се работи по изготвяне на план, така че за 72 часа болницата да се превърне в инфекциозна.

Създадени са планове за действие в "Пирогов", Александровска болница, Военномедицинска академия, Белодробна и Инфекциозна болници, както и общинските лечебни заведения.

Барбалов посочи, че като част от превантивните мерки се извършва допълнителна дезинфекция на превозните средства на градския транспорт, както и на метростанциите. С дезинфектанти се обработват и парапети, седалки и места, които пътниците докосват с ръцете си.

Всички училища на територията на София продължават да са в грипна ваканция. Директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев съобщи, че болните от грип Б в столицата се увеличават и най-вероятно грипната ваканция за децата ще бъде удължена.

Детските градини работят със засилен филтър на входа за проверка на здравословното състояние на децата и персонала. Въвежда се и допълнителна дезинфекция на детски градини и общински социални центрове. Всички помещения на институции, които работят с граждани, ще се дезинфекцират по четири пъти на ден.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В червените зони на Италия от днес действат нови правила. Барове, ресторанти и столови се затварят след 18 ч до 8 сутринта. Театри, опери, църкви, дискотеки, фитнес салони, басейни - под ключ. Забраняват се сватби и погребения.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Втора градска? Някой влизал ли е в тая болница скоро ? Не съм сигурна дали имат асансьор за лежащо болни. Това е супер малка и западнала общинска болница. Защо не МВР, Пета градска, транспортна?
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне да гледат какво правят китайците:строят болница в полето, отвеждат фе-калиите в цистерни, където ги дезинфектират.Няма по-неподходяща болница за изолация от 2-ра градска!
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо 2-ра градска, за да е по-близо да Централна гара, че да се разнесат вирусите по-бързо ли?Управляващите света и_диоти поръчаха хуманен вирус, който да спре екологичната криза и да пощади основния човешки капитал-младите.Много хуманно!Още по-хуманно ще е въпросните дър-ти пер-гиши еда се гръмнат.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде сега да видим града, планиран за половин милион жители, как ще се справи с 2 мон. Представете си задръстването по ал. малинов, само че пешком пред първа, втора, окръжна и не знам коя си болница
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болниците за леко болни е редно да са в Банкя, а не в пъпа на София.Ако Б.Б. ще се стяска, то има и други провинциални болници близо до София, защото каналните плъхове и насекоми ще разнесат заразата из целия град.
11
1
 
9
 
! Отговори
Николас Мадуров преди 4 години
За 11 години царуване можеха упрафниците чорбаджии да изградат пове 3 нови държавни болници но пари все няма и няма а сега старите от социализма ще се ползват но докога ???
10
2
 
6
 
! Отговори
Брей преди 4 години
Реститутката в софия - сега ще готви боб и леща и ще псува селяните дошли в София....много и пречат да седне на 2 места едновременно в градския
9
3
 
6
 
! Отговори
Брей преди 4 години
Реститутки в София изграбиха всичката леща и боб от супермаркитете и сега само ще ги е яд че в градския няма да си използват максимално картата за транспорт от 8 лв.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-опасните места са метрото и хипермаркетите, ако въобще може да се говори за някаква по-голяма от обичайните опасности. Но ако все пак не носиш очила за плуване, маската не помага.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В чалготеките и МОЛ-овете ходят млади хора.Всеки любопитен човек би си задал въпроса:Защо те не боледуват от коронавирус ?Ами защото имат тимус, а ние дъртите нямаме.При положение, че целият човешки геном е разчетен молекула по молекула, ген по ген, наистина ли мислите, че вирусът е случаен?Има хора с мутация на късото рамо на 21 хромозома, където е генът за белтъка СCR5, който е ключ за влизане на вируса на СПИН-тези хора не боледуват от СПИН.Това не ви е интересно, гледайте си телевизия!
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1,Решението да ходиш във въпросните заведения е лично твое.
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медицинските сестри работят за 25 стотинки на час за нощен труд а властите им викат че били терористки Мисля и мисля и не ми побира главата що за подигравка е товаОт това заплащане по-страшен вирус няма
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда нали младите го карат на крак. Защо са им болници.Сутрин е претъпкано с млади ИТ специалисти отиващи към бизнес парка в младост. Посмърчащи, кашлящи натъпкани, като сардини, но нали трябва наем да плащат у Софето и после да остане и некой лев за екскурзия за да има снимки у фейса.
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещата не изглеждат никак добре.
1
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решението да НЕ се затварят чалготеки и МОЛ-ове е правилно! Правилно е, повярвайте ми.