Затварят столичното 107-о училище за дезинфекция

4 паралелки са под карантина
20 сеп 2020 11:39, Ния Христова
7
Затварят столичното 107-о училище за дезинфекция
Снимка: Pixabay
Четири паралелки от столичното 107-о основно училище "Хан Крум" са поставени под 14-дневна карантина заради учител, който е заразен с коронавирус, предаде bTV.
 
Динко Калапиш, директор на училището, е получил обаждане от двама учители, които са били в болничен от 14 септември, че са с положителни проби за COVID-19.
 
Впоследствие и трета учителка, която е контактна на заразените си колеги, решава да си направи тест. Той също се оказва положителен. 
 
4 паралелки, които са имали часове с преподавателката през последните 48 часа, са поставени под карантина.
 
"Колегите са добре, има доза притеснение. Утре ще се тестват всички. Информирахме РЗИ, районния епидемиолог. От наша страна е организирано обучение в електронна среда в следващите 14 дни. Направена е основна двойна дезинфекция на сградата. Училището ще остане затворено и в понеделник", каза още директорът Динко Калапиш.
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Stoedin преди 3 години
Бе не беше ли Данко, не е Динко?
4
1
 
2
 
! Отговори
Лошо преди 3 години
Имах усещането че отварянето на училищата няма да бъде добро решение и ето че съм била права .Училищата и детските градини изобщо не биха да бъдат отворени.
3
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 3 години
Това ми се вижда страшна пр.остотия вече. От внимание за тестване/контактни/дезинфекции/маски, такъв обучителен процес ще падне при учениците, които и без това лесно се разконцентрират поради възрастовите особености.Не трябваше първият срок тази есен и зима да е присъствен. Ще видим накрая грешка ли беше.
2
4
 
9
 
! Отговори
Разгеле преди 3 години
Добре е, че започна тая учебна година, че разгеле да ги изловят тия инфектирани младежи. Иначе докато въртяха по молове и плажове - как да им хванеш края, щяха да изпонатръшкат баби и роднини. Браво на училищата - казарми, въвежда се ред и масова карантина!
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се тестват всички ученици .