Каруцари в София готвят протест, на никого не пречили

Полицията все още не е започнала проверки, защото няма указания от общината
118

От 1 юни в София влезе в сила забрана за движение на каруци по улиците на столицата. Причината е честите нарушения на водачите, като отнемане на предимство, движение по тротоари, както и в насрещното платно.

В столичния квартал "Христо Ботев" повечето от хората използват каруци за работата си. Повече от 15 години Кирчо по този начин изкарва прехраната за семейството си. От 1 юни официално той вече няма право да използва коня и каруцата си по улиците на София.

"Имаме си талонче за каручката. Всичко е регистрирано. Няма да продам коня и каруцата. Може да затворим пътя за летището. Ще стачкуваме. Днес един каруцар няма. Аз минах случайно и така. Страх ги е да не дойде някой да ги товари", каза Кирчо пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Причината да се ограничи движението на каруците в София е заради честите нарушения на водачите, казват от Столичната община.

"Няма такива работи. Те си бибиткат като им пречим малко на пътя, но нищо нередно не правим. Събираме си по кофите каквото има - железа и връщаме на вторични суровини. Аз карам нормално, не караме пияни. Трезви сме си. Когато пием не караме", допълни Кирчо.  

При установяване на нарушения компетентните органи задържат превозното средство, а животните ще се предават на "Екоравновесие". След наложената забрана от полицията все още не са започнали проверки, тъй като не са получи указания от общината.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
3
 
! Отговори
Една смугла преди 1 година
селяно-гражданка от Пазарджик и нейният партньор селянин се правят на топ софиянци. Тъпо
91
9
 
3
 
! Отговори
Оставете ромите, преди 1 година
конете и каруците в столицата на мира! Не пречат!
90
0
 
1
 
! Отговори
Поправка преди 1 година
навсякъде
89
0
 
3
 
! Отговори
Един селянин и преди 1 година
една смугла (не е ромка) гражданка от Пазарджик пък избраха да родят момиченцето си в болница Света София на бул. България, а във фейсбука се хвалят и се правят на топ софиянци.
88
0
 
4
 
! Отговори
Една от Бургас преди 1 година
роди в болница "Надежда", лошо няма, тъпо е обаче да се прави на коренячка и снобарка софиянка.. Самонадеяните снобари също противни, независимо дали са от София или не. Нормални, добри и лоши българи има на всякъде България, независимо от това дали са родени в София или не.
87
1
 
4
 
! Отговори
До 68 преди 1 година
<" Столица, която има квартал "Овча купел".... Кво да говорим нататък...">Какво имаш против софийския квартал Овча купел ве, бкп селянин?
86
0
 
1
 
! Отговори
До 94 преди 1 година
аре, чао и на теб, отивай да бачкаш за минимална заплата
85
1
 
4
 
! Отговори
До 93 преди 1 година
Какво имаш против селяните и хората, които не са от София бе, селяндyp? Само ти си знаеш от кое село се пръкнало твоя селяндурски бкп род. Аман от ***, които се правят на снобари.
84
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре чао ***, че имам работа.
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименПрипознах теб, че не си от тука. Само селянин може да е толко обсебен да гледа актовете на раждане на хората.
82
2
 
1
 
! Отговори
До 89 преди 1 година
Има и други подходящи болници в София за раждане, това че си избрал приятелката ти да ражда в болница в Красная поляна е друг въпрос... Едва ли е случайно?
81
1
 
0
 
! Отговори
До 89 преди 1 година
Брей, как се припозна.
80
3
 
2
 
! Отговори
Гретхен преди 1 година
Да забраниш най-зеленият транспорт е престъпление към човечеството, оставка и затвор
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 70О божеееее, сега не е просто достатъчно да си роден в София и родата до 20то коляно и тя да е родена там, трбва да си го мериме и кой в кой майчин дом е. Аре марш
78
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 70Демек си софиянец само ако си в майчин дом роден с най многото ***
77
2
 
2
 
! Отговори
До 70 преди 1 година
Много нови софийски граждани и гражданки - снобари с родители - снобари, пък са родени в АГ болница "Надежда", която е в квартал "Красна поляна"...
76
4
 
1
 
! Отговори
А бе оставете хората преди 1 година
на мира ве, нещастници! Каруците в София не пречат! Предимно конски каруци има само във Факултета и крайните квартали на столицата!
75
2
 
2
 
! Отговори
до 85 преди 1 година
Изключително примитивно мислене, така е във всяка добре развита социална държава - взима се от богатите и се дава на бедните, да, ти си изкарал книжка, първи клас и т.н. но замисли се какво общество ще е това ако всеки е сам за себе си, богатите оформят каста а бедните мрът по пътища и мостове? Щатите са така - липса на социална система затова има гета, престрелки, убийства. Каруците и кончетата са ОК, никой да не ги пипа.
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя па чак ги подкрепя, не спазват никакви правила, аз ще плащам данъци за пътища ще изкарам книжка образование, за да спазвам правила ще ходя на изпити медицински прегледи - деца без първи клас си возят каруците както си искат, *** конете по улиците....той ги подкрепял
73
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно подкрепям каруцарите, това са хора бедни, все едно да събуеш на босия ццъppвулите, на никого не пречат, не замърсяват околната среда, не консумират руски петрол. Замислете се и за съдбата на кончетата, какво ще се случи с бедните животни ако се забрани този транспорт.