7 болни от варицела и един от малария сред бежанците в Ковачевци

Няма опасност от епидемия, успокояват властите
6
7 болни от варицела и един от малария сред бежанците в Ковачевци
Снимка: Булфото

Седем болни от варицела и един от малария има сред бежанците в Ковачевци, съобщи заместник-областният управител на Пернишка област Галина Никодимова, цитирана от БТА.

Всички болни от варицела са деца, а при един афганистански гражданин е установена малария.

Болният от малария е настанен на 9 юни в лагера в Ковачевци, а оттам на 11 юни бил подаден сигнал, че има човек с висока температура. Лекарите диагностицирали маларийно заболяване, което било потвърдено след проби в Центъра за заразни и паразитни болести.

Регионалната здравна инспекция е направила предписание към бежанския лагер, който е дезинфекциран. Болният е настанен в Клиниката по заразни болести в София.

Заболяването се предава чрез комари, няма огнище, нито опасност от епидемия, обясни Никодимова. По думите й афганистанецът е влязъл болен на наша територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъй, тъй, когато някое българско дете се разболее от варицела просто го пращат вкъщи. А когато няколко *** се разболея вече е световна новина.
4
0
 
6
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Тези диваци не бягат в изсраел, турция или суадитска арабия а идват в България? В България вече не искат да съжителстват с братята по дух и култура ***, а напират в българите. Протестират че не им се строят джамии и най вече че не им дават да подобрят генофонда на българите и популацията им, както им е обещал Ердоган в началото на кампанията.
3
1
 
11
 
! Отговори
111 преди 9 години
само да попитам кой ще плати за тия нелегалните ,пак ние ли да отиват там от където са преминали нелегално границата , ама с тия поплювковци предатели нищо нестава , затова сега на изборите да сложим ум в главите
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо се пускат терористи и радикалисти болни от чума в страната ни??!
1
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много важно, че няколко деца се разболели от варицела. Мигар във всяка детска градина не се случва същото? Така, че какво правите новина от нещо, което се случва на всяко второ дете? Да не е едра шарка, че вдигате такъв вой? Колкото до болния от малария, предвид на датата на постъпването му, ясно е, че когато е дошъл вече е бил болен, просто симптомите са се проявили малко по-късно. А за някой части на света маларията си е нормално явление. Та не разбрах за какво е тая новина.