Кризата в Украйна, порои и черен пиар удариха сезона на морето

От август се очаква свободните места да се увеличат
79
Кризата в Украйна, порои и черен пиар удариха сезона на морето
Снимка: Ройтерс, архив

"Морето празно, цените - падат", е водещата новина на "Стандарт". Нечувано - цените падат в пика на сезона. Причината е, че всяко пето легло по Южното Черноморие е празно. Никой не помни подобен отлив на туристи. В момента положението е отчайващо, а от началото на август против всякаква логика се очаква свободните места да се увеличат. На север също отчитат по-слаба заетост на базата спрямо същия период на миналата година.

Още по темата
Причината за слабия сезон е лошото стечение на няколко обстоятелства, коментират хотелиери. От една страна са лошото време и наводненията, които прогониха много от туристите. От друга страна има голям отлив и от западни летовници, който е необясним. Кризата в Украйна пък нанесе допълнителен удар и намали резервациите както от Украйна, татка и от Русия, твърдят хора от бранша.

Последното наводнение преди седмица в община Приморско засегна почти цялото южно крайбрежие. След потопа морето стана като боза. Мътилката от придошлите реки се разнася от Созопол до Синеморец и хората се страхуват да влизат във водата.

Лошият късмет не подмина и Севера. "Имаше анулирани резервации заради дъждовете през юни и последвалите информации, особено в румънските медии, а и в други страни - за зараза в морето. Наводненията също отказаха туристи. При нас, а и при колеги, имахме анулирани резервации от румънци, руснаци, дори и българи, казва Десислава Кирякова от БХРА в Балчик. Според нея профилът на туриста се променя. "Това, което забелязвам и в нашия хотел - има по-слаб интерес към записвания за екскурзии и други мероприятия. Донякъде отдавам понижението на записванията за почивки при нас и на факта, че до средата на юли бе и световното първенство по футбол. Макар че Бразилия е далеч от нас, все пак има отражение върху туристопотока в световен мащаб, което няма как да не засегне и българския туризъм", казва Кирякова.

"Телеграф" допълва картината със съобщението, че морето е пламнало от срамни зарази. Същевременно протича и обичайният бум на чревни инфекции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: моретуризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Борислав преди 9 години
Подкрепям коментара на Боби 65. Всичко е в корелация.От години не разбраха, че човешкият ресурс е най-важният. Работил съм в хотели в България повече от десет години. Работа в екип, не текучество. Работил съм и на Черноморието. Червата ще ми се влачат, но няма да стъпя там. Кадри има ама ги отказахте. Сами сте си виновни!
58
1
 
7
 
! Отговори
петела преди 9 години
за какъв черен пи ар бълнувате бе ? колко от хотелите на брега имат пречиствателни станции ? ами тоновете л***а които всеки ден се изливат в морето ?
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ne me interesyvat mytrenskite hoteli postroeni s kradeni pari ,chyjdencite vi imat za treta kategoria hora i bezkraina kategoria ot frapirapashta neygledna propadnala darjava .
56
0
 
14
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Скъпи мой туроператори и хотелиери , това е само началото на вашето падение.За всичките години демокрация вашите алчни душици и *** мозъчета не можаха да проумеят , че не е само да откраднеш едни пари , да ги изпереш като построиш хотел и после да лапате . Трябва си обслужване качество на услугите и нещо за което не сте се сетили добро отношение . Затова мили мой ви пожелавам от все сърце да си стоите сами в хотелите , а ние ще ви пращаме снимки и ще гледате и ще се пулите как го правят хората
55
0
 
18
 
! Отговори
Бобо преди 9 години
На мен няколко пъти са ми казвали по морето - Ден година храни. Скапаняци!
54
0
 
19
 
! Отговори
Дия преди 9 години
Докато се работи на принципа "сезон година храни" няма да се оправиме!
53
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРОВАЛИ СЕ НА МУТРИТЕ ПЕЧАЛБАТА. НА МОРЕ НЕ СЪМ ХОДИЛ И ПО ТОЧНО НА НАШЕТО ОТ 95 Г. КОГАТО ВСЕ ОЩЕ МУТРИТЕ СЕ РАЗХОЖДАХА С БУХАЛКИ И СЪБИРАХА ПАРИ ДА СИ НАПРАВЯТ ХОТЕЛИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО. СЕГА ИМАТ ХОТЕЛИ НО ПЪК НЯМАТ КЛИЕНТИ. РАНО ИЛИ КЪСНО ГОСПОД ВРЪЩА ЗА ВСИЧКИ ЗЛИНИ. ЗАТОВА НЕПРАВЕТЕ ЗЛО НА НИКОГО ЗА ДА НЕ ВИ СЕ ВЪРНЕ СТОКРАТНО.
52
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 59точно така, има чудни места в българското черноморие. Радвам се, че коментиращите в темата не ги знаят.Мякащ бил персонала! Това си е нормалния говор в Източна България, не показва ниска култура или лоша среда. Шопите да не говорят по-правилно?
51
0
 
21
 
! Отговори
Черно море преди 9 години
Изчетох почти всички коментари за и против нашето Черноморие. Аз съм от едно малко градче на Черно море. Искам да кажа, че с всяка измината година разликата между "софиянци" и всички останали селяни както ги наричате по-долу в коментарите е очевадна, осносно елементарно отношение, възпитание и др. подобни качества. За плажовете не се сърдете - елате през май и елате през юли-август- фасове, хартии, чаши, памперси. Пак опряхме до възпитанието. Хубаво ни е морето, просто трябва да го пазим!
50
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Стаменходи в гърция де те дерат мазните византийци
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Гърция и Турция е много по-скъпо, но се предлага нормална почивка. Затова който изобщо може да си позволи почивка отива там, останалите няма да си дадеме последните пари за чадър на плажа и стоиме вкъщи.......
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АРХАНГЕЛ 50Този коментар не е на АРХАНГЕЛ, а на някакво тъпо шопско парче. Ще повторя - за думи като "мекащи селяци" трябва да се влиза в затвора! Обвинението - разединение на нацията! Когато всички се убедят /или някой ги убеди/ че българите сме един народ и трябва да се уважаваме и поддържаме помежду си, а не да се делим, тогава ще се оправи и държавата ни и ще вървим напред!
47
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ходете на бг черноморие! Не давайте пари на мутри и др. криминални елементи завладели черноморието. Предполагам, че на нормалните хора не им невъзможно вече да ходят в Хърватия или Гърция.
46
2
 
4
 
! Отговори
Татка отрусия преди 9 години
"Кризата в Украйна пък нанесе допълнителен удар и намали резервациите както от Украйна, татка и от Русия, твърдят хора от бранша."-Точен цитат-е,поне си признахте,че вашият Татка е от Русия.А вашата Мамка откъде ли ще да е-от Фашингтон с фашистко Ф?
45
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-обичам някой да ни плюе черноморието и да дава пример със Слънчев бряг. Хора, които по-далеч от носа си не виждат, хванали една маршрутка от софия, цопнали дупе на слънчев бряг и вече недоволни. Жал ми е за хора, на които морето свърва до там и не са обиколили малко, но от друга страна може би е за добро - да не замърсяват с чалгия и простотия останалите хубави места по българското черноморие. А, и да, в Гърция било рай - видях го гръцкия "рай" - много false advertising.
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като застроят Карадерето ще почнат отново да идват. Нали само то е от малкото места без хотели.
43
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз от 8 години не почивам на нашето черноморие. Да отида на море не ми е идея фикс, правя го заради почивката, която там липсва. Да ходя да се товаря заради разни глупости и селяни, че и пари да давам .. е нема начин, в офиса ме товарят достатъно, ама поне ми плащат. Това, което ми прави впечатление обаче е че доста селяци са тръгнали по Гърция, такава лудница до сега не бях виждал, дано Септеври да отпуши малко. Та и това обяснява отлива от нашето черноморие донякъде.
42
0
 
18
 
! Отговори
туРист преди 9 години
ДО: 47Хаха, не съм чувал по добро сравнение :)
41
2
 
50
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Черен пиар, викате? А какъв да е, след като повечето ни "курорти" приличат на кръстоска между строителна площадка и Женския пазар?
40
9
 
7
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Най-добре ще е всички политици, журналисти, либерасти и други зомбита да отидат на море в чужбина и да не се връщат! А за останалите има и Арапя и Крапец и Варвара!!!