Шефът на зоопарка в Ловеч хвърли оставка

Ще развива собствен бизнес
1
Шефът на зоопарка в Ловеч хвърли оставка
Снимка: архив, Ройтерс

Директорът на зоопарка в Ловеч Фьодор Вацов е подал оставка, потвърди пред журналисти кметът на общината Минчо Казанджиев. За временно изпълняващ длъжността е назначен ветеринарният лекар Траян Любенов, който досега е работил в зоологическата градина.

Още по темата
По думите на Казанджиев напускането на досегашния директор не е свързано с инцидента на 3 август с избягалия от клетката си ягуар, който по-късно беше застрелян, а с реализация на собствен бизнес.

Кметът на Ловеч допълни, че в общината все още обсъждат варианти за бъдещото управление на зоопарка, предаде БТА.

Те са обявяване на  конкурс за нов директор или, ако законът позволява, съвместяване на длъжност с тази на управителя на Общинския център за изолация и профилактика на безстопанствени кучета.

Относно лицензирането на зоопарка в Ловеч Казанджиев каза, че то няма да стане скоро. "След проведените разговори с Министерството на околната среда и водите и РИОСВ - Плевен, ще се изчака да бъдат поставени нови клетки за животните, защото сегашните не отговарят на съвременните изисквания", обясни кметът на Ловеч.

По думите му проектът за обновяването на зоологическата градина трябва да бъде изработен през следващата година.

"Идеята, която имаме е, да не бъде само зоопарк, а площта да се използва по-ефективно с допълнителни атракции и развлечения, подобно на зоологическите градини в развитите страни", добави Минчо Казанджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ЛовечЛовешки зоопарк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари