Туристите се отказаха от Турция, но не идват и у нас

У нас почиват туристи с малко възможности, коментира експерт
Обновена: 1 юли 2016 11:35 | 1 юли 2016 11:30,
51
Туристите се отказаха от Турция, но не идват и у нас
Снимка: Архив Булфото

"Отменени резервации по-скоро няма, защото от началото на годината се регистрира спад, който се задълбочи и в момента спадът на записванията към Турция е около 50%, в сравнение с миналата година", посочи представителят на туроператорите в България Байко Беков в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

По думите му причината е свързана с безопасността. "Колегите от Турция обявиха много сериозни отстъпки, защото за тях този проблем е съпроводен, както с по-малък брой туристи, така и с по-малък оборот", обясни туроператорът. "Големият спад е на пътуванията към Истанбул", каза Байко Беков.

Туроператорът уточни, че към нашата страна също има пренасочване, но в по-малък размер, отколкото бяха предварителните очакванията. Причината е в нивото на качеството, защото то няма как да замести нивото на турските курорти.

"Профилът на туристите, които посещават България, е много различен. Хората търсят нощен живот, парти туризъм. Други искат комбинация от морска почивка, шопинг и хазарт. Има търсене и в по-малките курорти, но там се насочват семействата с деца", посочи Беков.

Според него се е очаквал по-голям ръст от страна на Русия, но той не се е регистрирал в тази посока. "Има ръст на пътувания на руски туристи, но към хотели, които са закупени от руски граждани", заяви туроператорът.

Той допълни, че се предвижда минимален ръст на вътрешния пазар. "Вероятно сезонът от миналата година ще се повтори", категоричен е Беков. "Имаме по-сериозни очаквания от съседните страни. Трябва да се проведе маркетинг, но на национално ниво и няма кой да създаде тази реклама", обясни той.

По отношение на проблемите в обслужването в България Беков каза, че държавата ни се асоциира към нискобюджетните дестинации. "България привлича туристи с по-малко възможности, което предполага и по-слабата консумация на услуги, храни и напитки", допълни още туроператорът.

"Предлагаме услуги с ниска цена. Идват туристи, които плащат по-малко и няма как да заплатим по-високи заплати на персонала, за да бъде качеството по-високо", категоричен е Беков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
ПРОКЛЕТНИК преди 7 години
До туристТи никога не си усещал плаж!
38
1
 
4
 
! Отговори
защо ли? преди 7 години
Няма лошо,ама-пренаселени плажове-на плаж за 100 човека ,се мъдрят два комлекса -по 500 всеки. Морето мръсно. Персонала се скатава.Хотелите не се чистят като хората ,от басеина ще хванеш я гъбички,я диария.. Храната -нездоволителна-това ,което не е изядено на обяда-се предлага вечерта, а на другия ден се готви на супа или гювеч....И на това отгоре-цените -космични..
37
0
 
6
 
! Отговори
турист преди 7 години
Е как да идват при вас при селяните от Бургас тн. и аз почивам в Гърция а тази година в Хърватия. Ами мутри и силиконки прости кой иска да гледа. Ще похарча доста пари но не пири тях. колкото и да ми се иска.
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Привет от Тасос Гърция. Шезлонги те и чадърите са безплатнии сервират на плажа каквото си поискаш без да си мърдаш ***. Хотела е 5 звезди на брега на морето. Размазваме се.
35
0
 
12
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Хора! Разсъждавате от базата на субективните впечатления, които сте събрали при посещение на дадени курорти. Навсякъде по света има хубави и лоши места - и в България, в Гърция и в Турция. Всичко зависи от цената, която смяташ да платиш!
34
5
 
17
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
На българските курорти ходят:1. Бедни незнаещи балами , излъгали се по лъготенето на собствениците по сайтовете.2. Мазни анцузи, мутри, бандити и чалгаджии, които като си знаят акъла и възпитанието се чувстват по-уверени тука.3. Алкохолизирани млади западняци, за да се разцепят като развързани.4. Политици, понеже почивката им е част от рушвета.НЕ, БЛАГОДАРИМЕ!
33
3
 
2
 
! Отговори
? преди 7 години
Кой ходи на морски курорт, за да си почине?
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Естетха ха ха. Нищо подобно. Не си ходил там на море, нали?
31
1
 
4
 
! Отговори
Kere преди 7 години
Snimkite ot bg klozeti, bg kuhni i bg bani hvarliar v horor kandidat turistite!?:-):-):-):-)
30
22
 
4
 
! Отговори
Петков преди 7 години
Заради путинската пропаганда много хора в България не разбират какво точно се случва.А истината е много проста-руснаците нямат пари.Само за три години стандарта на руснаците рухна. Войни, увеличение на военните разходи, санкции и рязко падане на цената на нефта и газа.Като прибавим и страховитата корупция, резултатът е ликвидация на средната класа и обедняване на пролетариата.Днес минималната заплата в Русия е 190 лева /у нас 420/ и средна пенсия от 115 долара /у нас два пъти повече/
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сезона пропада, а?
28
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българските курорти са като клоака, оповръщана и опикана
27
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Конкуренцията в туризма е много голяма и място там за нашите мутри аматьори няма. Всички виждаме как 10 милиона туристи по-малко в Турция бяха много бързо пренасочени към други равностойни дестинации.
26
0
 
3
 
! Отговори
Minnagaleriagold преди 7 години
Panelni blokove, panelni turisti.... dobar ambiance?!...moreto ledeno i burno...losho kachestvo i marliachestvo navred...ako e hubavo, kade sa bg turisti tam?! :-):-):-):-) - bulgarskite turisti nai-dobre poznavat rodinata si i nai-dobre razbirat koe i kade e dobro kachestvo?!
25
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите хотелиери са много смешни и жалки. Те направиха едно единствено нещо когато разбраха, че ще има отлив на туристи от Турция - вдигнаха цените. Един вид, те си мислят че за същата услуга ще могат да взимат 20% повече ей така без да си мръднат пръста. Да ама Не, дано след края на сезона си научат урока
24
0
 
3
 
! Отговори
Пуц преди 7 години
Хемендекс :D :D
23
0
 
1
 
! Отговори
Vodata studena lie преди 7 години
Proizvodstvenite otnoshenia i svobodniat siguren pazar imat bezbroi vazmojnosti za polojitelno razvitie...:-)V Rbg minimalna rabotna zaplata po bg zakon ot bg feodalna monopolna starobulgarska zakonodatelna kompania 240 broiki bezumni glavi v ns...200 euro za 180 rabotni chasa...eftin narod - eftini turisti...privlichat se kato dajdonosni oblaci...:-)
22
0
 
14
 
! Отговори
Вейдър,Дарт Вейдър преди 7 години
Ми нормалните хора искат да си почиват а не да се натоварват допълнително...
21
1
 
23
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
Имаме по-сериозни очаквания от съседните страни. Трябва да се проведе маркетинг, но на национално ниво и няма кой да създаде тази рекламаНа този няма ли кой да му обясни че най-добрият (и най-евтиният) маркетинг са довлните клиенти. Аз до сега не съм видял реклама на Гърция/Турция като туристическа дестинация, но пък всеки казва - много е добре там. Когато хората са доволни сами си рекламират страната/хотела. Когато обслужването е скапано каквато и да е рекламата туристи няма...
20
3
 
13
 
! Отговори
помак преди 7 години
Вместо ръст на туристи,те ни подадоха"пръст"и то среден.