Местят във ВМА четирима от пострадалите край Микре

От болницата са освободили цяла реанимационна зала
17 ное 2017 20:08,
3
Местят във ВМА четирима от пострадалите край Микре
Снимка: архив Bulphoto

Четирима души, пострадали при жестоката катастрофа край село Микре, ще бъдат транспортирани във Военномедицинската академия. От болницата вече са освободили цяла реанимационна зала в очакване да пристигнат първите линейки.
 
Една от пострадалите жени е с тежка лицева травма и множество счупвания и не е ясно дали ще може да бъде транспортирана до София. Проблемът е, че от болницата в Ловеч не могат да й помогнат, съобщи на извънреден брифинг тази вечер директорът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

Шестима души са със счупени тазове, тазовите фрактури са едни от най-тежките, където и кръвозагубата от около 2 литра води до сериозни нарушения в състоянието. От болницата са изпратили реаниматори към Ловеч, защото именно такива специалисти са необходими най-вече при транспортиране и оценка на травмите.
 
"В случая не е чак толкова важна техниката, колкото дали има ресурс като лекари, консумативи, кръв, операционни зали и със сигурност колегите са изключително притеснени в работата си", каза Мутафчийски.

Все още се оценява състоянието на тежко пострадала жена с лицева травма и дали тя ще издържи транспортирането към столична болница.
 
Екипите са ВМА са в готовност, а директорът Мутафчийски е разпоредил по повод на най-тежко пострадалата жена специалистите, необходими, за да й бъде отказана помощ, да бъдат в очакване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно!Щом са от Перник,там всичко е джигит!
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са видяли откъде им е дошло.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светла памет на загиналите. Дано ранените имат късмет и се възстановят!Господ да е с тях.