Туристи или къмпингуващи: Кой замърсява Вромос?

Ивицата - пълна с боклуци, започна почистването й
11 май 2019 16:50, Петя Славова
13

Жители на Черноморец почистват плажа Вромос. Според тях ивицата е пълна с боклуци, останали от дивокъмпингуващите. Плажът се намира край курортното градче Черноморец, което е известно с големия наплив от туристи и къмпингуващи през лятото, предаде Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Местните жители започнаха да почистват боклуците от плажа, за да го подготвят за началото на сезона. Според тях голяма част от отпадъците са оставени от къмпингуващите още през миналото лято. Те също така обявиха, че къмпингуването в района е незаконно.

"Досега толкова рано каравани не са били поставяни. Идват от средата на юни, но вече ги има и явно се готвят за много дълъг сезон.", обясни един от почистващите плажната ивица. Мъжът не вярва на твърдението на къмпингуващите, че те са най-изрядни и чистят всичко: "Те се оправдават, че чистят, но това не е вярно. Общината се принуди да им постави контейнери на пътя, но тези контейнери не се използват", обясни мъжът.

Според местните, след като Здравната инспекция обяви миналата година плажа за радиоактивен, резервациите за района рязко са намалели. "Ние от това изхранваме семейства", жалват се още хората. Те също така смятат, че  твърдението на Здравната инспекция е грешка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
3
 
! Отговори
аз преди 5 години
До Анонимени аз живея в гората.Потвърждавам казаното-прасета са българите
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И едните и другите цапата навсякъде. Живея в гората и покрай мен с времето си направиха еко пътечка. Е всичките дето се бият в гърдите, че били планинари, че са любители на природата, че опазват околната среда, че обичат растенията и животните, няма възраст, няма пол - цапат, хвърлят, късат, режат, дерат, чупят... това е до образование, култура, отношение, манталитет... просто 99% са биологична маса незаслужаваща да живее на планетата!
9
1
 
8
 
! Отговори
Гошу преди 5 години
Голям туризъм, голямо нещо. Байчовците в България още не са узрели, че трябва да пазят. На кой е плажа? Толкова ли не могат да сложат 5 контейнера и 10 кошове на плажа? В Гърция и Турция, защо няма такава мръсотия? Кво, плажа бил мръсен... вижте си между блоковете, където живеете какво е...
8
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да не цапат туристите, трябва да се налее бетонче по цялото черноморие и да се изсекат дърветата и храстите - ще се чисти много лесно - пускаш един маркуч по бетончето и - шапка на тояга. Цивилизована работа. А сега - палатки, деца, сърфове... Разхвърляно, цветно, жизнерадостно... властта не обича цветното и жизнерадостното. Властта обича бетонче, хотелче, оградка, охранителна будка, бариерка - така се чувства удобно и уютно.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нещо за радиоактивността на Вромос да кажат....
6
4
 
15
 
! Отговори
Мафия преди 5 години
Искат да се налапат и там! То не юг не остана един нормален плаж ! Имаме най-хубавите плажове и най ситния пясък ! Направо почвайте да бетонирате , та да няма къде да се опъне не палатка ами кърпа!
5
2
 
9
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 5 години
Много чисто, много пазят- Елате на Черни нос, от север, от страната на с. Шкорпиловци, до или в Кара-ач, в средата на септември и началото на м. октомври, за да видите хигиена и чистота. Всеки да си носи по десетина чувала от 130 литра вместимост за отпадъци ...... Хей така, за всеки случай....
4
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само мърморите, а пърдите в автобусите, нали! Ей, затова няма да се оправи България, защото вместо да недоволствате можете да си набиете една тапа отзад. И по три коли карате,пушите и поркате суждук.
3
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
къмпингуващите пазят, туристите по хотелите са тези, които хвърлят навсякъде, айде да си говорим честно.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всички замърсяват, няма нужда да си прехвърлят вината едни на други, а що се отнася до общината - естествено е да постави контейнери!
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как само дивите са къмпин...и.Ако си вхотел си много възпитан.Ако ходиш набар цяла нощ ,цена нямаш.Да се определи дивото място и там да имазакон на природата.