ДФ "Земеделие" с проверка на къща за гости на роднина на кмет

Собственикът на имота спокоен: Всичко е изрядно!
19 юни 2019 07:18, Красимир Ангелов
21

Проверяващи от Държавен фонд "Земеделие" влязоха на проверка в къщата за гости на братовчед на кмета на Горна Оряховица. Имотът се намира в еленското село Донковци.

Въпреки проверката, собственикът на къщата Станислав Стайков заяви пред Bulgaria ON AIR, че не е притеснен, защото всичко в имота е изрядно. На година в къщата имало по 600 нощувки.

Стайков работи в БДЖ в Горна Оряховица. Построил е къщата за 185 хил. лева субсидия, но пазарната ѝ стойност е много по-голяма. В момента имотът се продава за 400 000 лв, тъй като Стайков има банков заем, който не може да покрива.

Резултатите от изненадващата проверка трябва да станат ясни в края на юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавен фонд "Земеделие"раздаде на свои хора европари за да си построят безплатно къщи и хотели.Всички бивши служители от този фонд са за затвора, а къщите да се конфискуват за детски градини и лагерери,за детски селища SOS и домове за възрастни хора.Никакво продаване от собствениците построили къщи с чужди пари.
18
0
 
1
 
! Отговори
До чичо Гошо преди 4 години
Напълно Ви подкрепям...!
17
0
 
9
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
Където и бутнеш нещо все депутат или роднини на депутат,независимо от коя партия са.И тия "проверки" ще завършат като "Ония" дето преди години ги заснемаха с дронове имоти по Черноморието и по язовирите!Докато някой не бъде пребит и нае.....в частния си асансьор,а след това изхвърлен от терасата на апартамента си с главата надолу,нещата няма да се оправят.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в село Ябланица(Своге)един тарикат си построи къща за гости,ама си ползват къщата за собствени нужди от както е построена преди2-3 години.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам желсние да си направя и аз една къща за гости. Как може да стане това ? На сто процента ли е с еврофинансиране ?
14
1
 
8
 
! Отговори
Simvola преди 4 години
Крайно време е да се даде информация и за къщите на морето на милиончева
13
0
 
8
 
! Отговори
Бургазлия преди 4 години
Подигравката е пълна!! Питам: колко от собствениците на семейни хотели(не къщи за гости) по родното ни черноморие могат да се похвалят със 600 нощувки на година???? А това е къща в село в Балкана... И селото и Еленският край са прекрасни, но...Меко казано е странно.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какво стана с 3-те къщи на Милиончева?
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали законни или не е факт, че повечето къщи са построенни от и за наши хора. Братовчеди,свекъри и зълви.Просто обикновенниге хора са нямали достъп до тая програма или процедурата е толкова тегава и сложна,че само щуробаджанаците са отсяти и получили пари
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберастките айдуци нямат свършване.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
откакто почнаха проверките рязко се увеличиха обявите за продажба на къщи за гости :)
8
1
 
11
 
! Отговори
samooel преди 4 години
Ако в къщата на година има по 600 нощувки, то това означава, че има повече от една стаи - да речем че има 4 стаи Х 52 уикенда (52 съботи + 52 недели) = 416 нощувки. Така излиза, че тази къща е била заете на пълен капацитет през всичките уикенди + поне още 200 нощувки през седмицата. Излиза, че при тази огромна заетост на къщата, човекът не може да си погаси заема?! Странна работа!!!
7
0
 
6
 
! Отговори
Мая преди 4 години
Узаконена далавера и след дъжд качулка.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бреййй...богат железничар с кмет-братчед, дето всяка седмица пуца салюти кат малко дете не виждало сладолед на клечка...?! Помпозна работа на фона на мизерията...ама то балами да гласуват колкот щеш!
5
5
 
2
 
! Отговори
maca преди 4 години
И как така на година къщата има по 600 нощувки, като годината има 365 дни/нощи?!?Много странно ги смята тоя.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Суджук, роднина, милиционер, държавен хрантутник. Суджук,роднина, милиционер, държавен хрантутник.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само като му видиш доволната физиономия на тоя шкембак и ти става ясно каква е работата... но органите не откриват никакви нарушения. хвала! проверката е завършена, напред към следващата къща.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хем не бил притеснен, хем имал банков кредит, който не можел да обслужва. е как стават тия работи, дами и господа?!? нормален човек няма ли да е притеснен ако не може да обслужва банковия кредит и банката му вземе къщичката за гости?!? или банковия кредит е за парлама, схемичката да не блесне?!?
1
2
 
13
 
! Отговори
Бай Шиле преди 4 години
Е как да не е спокоен когато знае кой му е дал парите за къщата .