Шахматистката Нургюл Салимова с реми срещу робот

Първата среща се изигра на най-високото ниво за Chess Player
29 окт 2019 17:52, Анисия Иванова
29
Шахматистката Нургюл Салимова с реми срещу робот
Снимка: Община Бургас

1 на 1 е резултатът от първата по рода си битка между робот и световната ни шампионка по шахмат Нургюл Салимова. Първата среща се изигра на 20-то ниво, което е най-високото за Chess Player. Партията се изигра на първото по рода си изложение на роботи у нас в Бургас.

Според Салимова, която загуби тази среща, нивото е било равно на ЕЛО 2500 - коефициент за трудност и с тези стойности се дава титлата "гросмайстор" в шаха. Нашата шампионка затрудни робота, който досега не се беше изправял срещу толкова силен играч, но в крайна сметка роботът успя да я победи, съобщиха от община Бургас

След това Салимова, която е едва на 16 години, успя да вземе реванша на по-ниско ниво и победи Chess Player само за 10 минути.

Тя коментира, че двубоят за нея е бил много интересен, защото роботите не грешат, а и не показват емоции в играта. С този демонстрационен двубой беше отбелязан финалът на най-голямото интерактивно изложение на роботи в Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Машалла Нургюл
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 15Канети е говорил български като дете. Прочети му спомените...
17
0
 
3
 
! Отговори
- преди 4 години
Браво натова момиче! Направо гений! Постижение си е това!
16
3
 
1
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
Ахахаха, Елиас Канети ли припозна за българин, бе патрИДИОТе. Австрийският писател от еврейски произход, писал през целия си живот на немски, не знаел български, но роден и живял няколко годинки в Русе. Обаче ромът убил журналистката е живял целия си живот в русенско, говори български, но него *** отрича да е българин... Браво на момичето. Но безпардонното лицемерие на кратунистанеца не се понася.
15
1
 
10
 
! Отговори
Един преди 4 години
Браво, момиче! Жива и здрава и само успехи! :)
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАз се радвам, когато срещна и говоря с турци - защо? Първо, те са наши съседи, от Балканите. Освен това, през време на Отоманската империя жени са били вземани за красотата им от турците. А най-вече, заради оня данък позволяващ набирането на еничари. Та ти никога не знаеш каква кръв тече в жилите на еедин турчин, може и да е българска.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, подобни новини крепят надеждата ми в някакво бъдеще за държавата.рМежду другото из ония дни (с голямо закъсневие) разбрах, че българин взел "Нобел" за литература през 1981г.
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От поне пет години се пишат перфектни програми по шахмат, които никой жив гросмайстор не е успял да докара дори до реми.Така че статия как дете бие недописана програма започва да привлича едни леко негативни и подигравателни коментари. Иначе браво на детето, нека се развива.
11
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на девойчето!Хем умно, хем красиво!Рядка комбинация!
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фъшкясалите атакисти нямат такъв талан няма и да имат не става със дрога и алкохол
9
4
 
32
 
! Отговори
123455 преди 4 години
Когато бай *** отстъпи на можещи и знаещи вярвайте ми тази страна ще цъфне и върже.Дотогава само ще се давим в помии от простащини.
8
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трябва да се гордеем че имаме още такива талантливи деца , то и без друго вече ни няма в класациите на нито един спорт,окапахме отвсякъде
7
1
 
21
 
! Отговори
Spaski преди 4 години
Hem Umna,hem krasiva,massalah!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е като да биеш Xaero Nightmare на DM17.
5
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
момичето е от село крепча поповска община,и какво значение има какъв етност е , аз съм българин но нямам нищо лично към момичето , всеки може да прави когото си иска , но мен пък ме кефи таланта който има , да е жива и здрава и господ да и помага
4
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, кой я мрази, бе? Повечето от тях директно си казват, че са български граждани и тук им е по-добре, отколкото в ислямизирана и диктаториална Турция. Никой не ги мрази. На който не му харесва тук и плюе по България, то светът е отворен и може да се премести където си иска и му харесва. Кеф му САЩ, Германия или Турция. Успех на мацката и да прослави България по света!
3
12
 
24
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
Сега е редно, щом ганьовистанеца отрича, че са българи, сънародниците му от друг етнос, когато е в негативен контекст, така и да не се гордее с това прекрасно момиче. Тоя лицемер и нищожество - съвременният кратунистанец. Поздравления за момичето. И бързо да се ориентира към място, къдрто няма да бъде псувана, мразена и обект на завист.
2
18
 
3
 
! Отговори
Гросмайстора преди 4 години
Аз съм Борислав Иванов, още гросмайстора. Не знаете ли....? Не искам да се хваля, но покрай моят талант що дънни платки изгорЕха..? Още на третия ход и бяха мат.ГолЕм съм....!
1
50
 
8
 
! Отговори
Митьо преди 4 години
Тая що не гледа тютюн у Момчилградско ве. Какви са тия шахове