Перничани със закани: Намираме се в бедствено положение!

Хората смятат, че е заради човешка небрежност
29 ное 2019 10:27, Петя Славова
17

Втори протест в Перник. След предишния беше отстранен шефът на местното ВиК дружество, а днес гражданите настояват за оставка на областния управител Ирена Соколова. Хората са категорични, че трябва да има последствие за всички, отговорни за бедствието. Протестът е пред сградата на областната управа.

"Нашата цел е да намерим всички виновни, защото положението, в което се намираме, наистина е бедствено. Всички смятаме и сме обединени от мнението, че това е поради човешка небрежност и немарливо изпълнение на служебните задължения", коментира перничанка пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Гражданите са категорични, че ще има и още протести, като следващият щял да излезе от града.

Според тях Соколова не е изпълнила задълженията си. В ефира на "България сутрин" споделиха разочарованието си, че до тях не стига необходимата информация и твърдят, че водният режим не се спазва.

"Госпожа Соколова излезе в медиите с рецитиране на длъжностната си характеристика какво било направено след протеста. Преди да започне водния режим къде беше госпожа Соколова. Тя не е от един-два дена, а от три години на тази длъжност и би следвало какво се прави в кризисни ситуации. Ние тепърва няма да я учим и да я чакаме тя да се научи", допълни още жената.

Според друг човек е била подавана вода от язовир "Студена" за да може гръцка фирма да прави свое  производствоа. По думите му, е имало вода, която да се използва за промишлени цели, а не от питейната.

Хората обясняват, че са имали проблеми с водата и преди водния режим. Те а убедени, че задължение на Соколова е било да е координатор между ВиК и правителството.

"Притеснително е, защото водата я плащаме ние. Колкото и малко да изтича, изтича вода. Реката е мръсна непрекъснато", коментираха теча на вода пред общинския младежки комплекс. Местните не знаят до кога ще са на воден режим и как ще посрещнат празниците. "Пием отрови, мръсотии", категорични са те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бедствайте, другия път на избори пак ходете за гъби, управниците вие сте си ги избрали.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избирайте ГЕРП! Да живее ГЕРП! Напред с ГЕРП, но ние маршируваме назад!За ***.те иронийка, метафорка. За функционално неграмотните - това, че можете да четете написното не значи, че сте го разбрали!Не се опитвайте да оценявате написаното - минусите се отнасят за ***.те!
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей странджански г..лупако, нали точно затова нямаше режим, за да спечели изборите отново бой..ковата шай..ка и пак не успя, за всички е ясно че натресоха на новия кмет режима, какво може да направи той при празен язовир?
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Перник ще тръгне анти герп революцията, браво на перничани , само ви..нкел за корумпе.тата от герп
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5А ти се къпи и мий с водта от магазина, но според т..ъпаци и т.ролове като теб водата се използва само за пиене...
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Протестът не е на правилното място, трябва да отиде под прозорците на един човек, който рвшава всичко в тази държава....
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма какво да се заканват перничани - въпрос към стопанистващия водоема: накъде и защо е пускал водата, по чие нареждане. И край. Всичко става ясно.Само да не вземе да развие рязка амнезия, но тогава може да му приложат венозно увеличени дози желязо - помага на паметта, гинкоприа ряпа да яде!
8
1
 
14
 
! Отговори
Ибн ебн ал кравар преди 4 години
Бойко договори в сащ америка да праща втечнена вода по хъб Балкан
7
14
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Малко в повече ми идват вече тези протестъри. Никой не им е виновен. Докато бяха наще на власт не е имало режим на водата.Дойдоха другарите и се почна. Апропо....то не им требе и много вода на тях, по градския отдавна наблюдавам че не обичат твърде да се къпят
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде напред, Кукери за хигиената! Гонете злите духове на вонята!
5
2
 
15
 
! Отговори
добре им плащат преди 4 години
Тази жена, която говори е професионален протестираш. Тя се явява навсякъде-при козичките на баба Дора, против Гешев, но винаги за БСП. Представяте ли си колко и плащат . Та тя не ряботи, само ходи от протест на протест. Ако някой знае къде и къакво работи, нека да каже? Шест човека ли протестират в Перник?
4
10
 
10
 
! Отговори
Мария Гаргамел преди 4 години
Леко почнаха вече да преекспонират.вода за пиене има в магазина 2 лв е тубата от 10 литра и стига за една седмица на човек. Хайде стига вече, това не е новина. Природата не можем да и търсим отговорност за безводието. Ще има вода май месец кат се затоплят снеговете. Да изчакат малко
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не не е човешка небрежност!Човешка немарливост е и корупция!
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само така. Бой с винкело ако требе.
1
21
 
10
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Перничанец- това е диагноза и каквото и да сте чували за тях е вярно!