Трима с коронавирус в Благоевград: Преоборудват 15 легла

Болницата в града била в готовност за още случаи
18 мар 2020 10:30, Петя Славова
10

Към момента има трима пациенти с коронавирус, които са настанени в Благоевград. В града се преоборудва сграда, която ще бъде превърната в инфекциозно с 15 легла.

"Заразата идва от Банско. Туристът е бил в Банско, който е настанен в МБАЛ Благоевград. За другите два случая не ми е докладвано още. Доколкото знам детето си е в Банско, а другият в същото болнично заведение", каза кметът на Благоевград Румен Томов за "България сутрин".

Той увери, че всички необходими мерки са взети.

Още по темата

"МБАЛ е в пълна готовност, съобразно закона, да приема пациенти с коронавирус. Що се отнася за сградите на общината - те се дезинфекцират. Спирки, градски транспорт, това се прави от може би две седмици", посочи Томов.

На университетите е изпратено писмо преди 10 дни да вземат всички необходими мерки за здравето на техните студенти. Учебният процес се провежда онлайн.

"Сградата, която преоборудваме, няма обдишващи апарати. Така че предстои снабдяването на тази сграда с такива", добави още кметът на Благоевград пред Bulgaria ON AIR.

Очаква се апарати да бъдат отпуснати от Министерството на здравеопазването.

Възрастните хора в Благоевград възприемат по-трудно факта, че трябва да носят предпазни маски, когато напускат дома си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Дрънкате глупости, с не четете най-важното. Чак сега преоборудват места в Благоевград. Ами то от колко време се знае за Банско. Второто важно. Кметът не знае кой болен от тези дето уж са в Благоевград къде е.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До коджакафалията.Как каква им е ползата? Искат да седим вкъщи, да се угоим и след това да ни изядат.
7
2
 
7
 
! Отговори
коджакафалията преди 4 години
До 4ти *** ,точно това искат политическата класа в цял свят.Да ни затворят по И за какво им е да ни затварят, човека е по полезен когато работи и създава продукт, пазарува дрехи, коли, обувки, като сидим в къщи с какво сме полезни на политиците, май съвсем се побъркахте с тея конспирации, конспирация може да им но ние ще разберем за нея много късно, но мотива да си седим в къщи за политиците е немислим защото т.ова са загуби
6
4
 
9
 
! Отговори
Conspiration theory преди 4 години
До do 2 И да, и не! Факт е, че по света умират хора, най-вече възрастни, а на някои места положението е критично - Италия например.От друга страна, това наистина е добра възможност за правителствата да правят каквото си искат. Сега шансовете да се организира масов протест са под нулата, защото те вече ще имат готово оправдание - "ние ви казахме да си стоите вкъщи, вие се събрахте навън". Истината е, че броени хора дърпат конците в цял свят и аз лично очаквам нещо да се случи в близко бъдеще.
5
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Чичо Сашо Никой няма да мре, мало умнико. Може да умре само някой глу пак, който се набута в лапите на лекарите. Ще го уморят, за да подържат страха на хората. Никога не бих отишъл в болница при това положение
4
16
 
7
 
! Отговори
do 2 преди 4 години
*** ,точно това искат политическата класа в цял свят.Да ни затворят по къщите и да изперкаме ,за да ни зомбират.Толкова ли си *** ти и всички останали .Не го проумявам просто ,колко сме изпростели.Заслужаваме си съдбата.
3
4
 
11
 
! Отговори
Чичо Сашо преди 4 години
Как няма да се снимат, видяхте ли я вчера простата кифла с маска, която се реди на опашка да я изследват за вирус? Хванала телефона и се снима за Фейса. Много си готина, *** проста, дано четеш тоя коментар. Относно възрастните - те изобщо не се пазят, стоя си вкъщи и ги гледам от балкона - едвам ходят с бастуните, но висят в магазина за една връзка магданоз. Явно са се примирили, че ще ***, аз нямам друго обяснение.
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въведете пълна забрана на възрастни да излитат. Ако трябва полиция и военни ще ги зараждат пред 2-3 дена с продукти . Те са с най голям риск и те могат да събирят системата ако пламне. Забранете и излизането от домовете. Гледам цял ден в ФБ хора се снимат и се правят на интересни. Налахайте глоби и ги натискайте да се прибират. Тук е време за няма не искам. Ще съборим и летния сезон, ако не се твърдят нещата до краен предел.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквайте. ЗМ трябва първо да ги внесе отнякъде.