14-годишно дете почина при тренировки по колоездене

Момчето е паднало в средната част на трасето
15 авг 2021 14:20, Петя Славова
20
14-годишно дете почина при тренировки по колоездене
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

14-годишно дете е починало по време на тренировките за Botvgrad Downhill Cup на 14 август. Това съобщава "24 часа", позовавайки се на Българската федерация по колоездене.

Младият състезател е претърпял тежко падане в средната част на трасето. Въпреки мигновените и продължителни усилия на екипите на Планинската спасителна служба и на медицинския екип на състезанието момчето е претърпяло изключително тежки наранявания и е загубило битката за живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: детеколоезденекончина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
8, преди 2 години
"Чужбина", независимо коя, изобщо не е мярка за нормалност и еталон. Моля ви! Много от трасетата, които съм виждала у нас, не са изобщо за нормални дори възрастни хора. Всяко нещо трябва да има мярка.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живея до планината. Виждала съм терени за планинско колоездене - не бих слязла по тях дори пеша. Не знам що за моди, що за ненормалност, но децата имат доста голям избор от други занимания, не час толкова опасни.
8
15
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Поне има шанс да се обезсмърти с наградите "Дарвин".
7
4
 
14
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Добре, ще си лежа на дивана, ще плюскам кифтета, ще пия рикия, ще се обездвижа и ще стана 150кг. Тогава съм "сигурен", че нищо няма да ме боли.
6
2
 
17
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Съгласен съм като цяло с Вас. По принцип обаче и в чужбина децата от малки започват да карат по такива трасета, иначе просто няма как да си на нивото на конкуренцията, когато станеш по-голям. Такива инциденти са изключителна рядкост, но за съжаление при момчето се е случило много злощастно падане. Наистина е много тъжно, че един толкова крехък живот си е ошишъл, да почива в мир!
5
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спортът иска жертви.
4
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съболезнования на родителите и нека да почива в мир детето.Личното ми мнение е, че дете на 14 години няма място в такова състезание и отговорност за случилото се носят както и организаторите на състезанието, така и родителите му.
3
22
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТЕЯ НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА СА С КАСКИ КАТО НА МОТОЦИКЛЕТ! ЩОМ НОСИШ КАСКА , НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СИ СТРОШИШ ГЛАВАТА , ДОПУСТИМО Е САМО ДА ИЗПАДНЕШ В КАТАТОНИЯ ЗАВИНАГИ КАТО ШУМАХЕР !
2
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Downhill Cup! Това означава ли че е планинско колелездене? С кой акъл пускате лица под 18 години? Те че искат да участват е факт, но организаторите с кой акъл ги пускат?Все пак, да почива в мир детето.
1
18
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Да живее шосейното колоездене!!!