Студент загина от волтова дъга при геодезическо заснемане

Трагичният инцидент е станал в Брезник
13 яну 2022 16:30, Красимир Ангелов
19
Студент загина от волтова дъга при геодезическо заснемане
Снимка: БГНЕС

Студент на 27 г. е загинал на рекултивирано сметище в Брезник, съобщиха от прокуратурата.

Трагичният инцидент е станал на 6 януари. Младежът работел като геодезист във фирмата, извършваща рекултивация на депото.

Рекултивационните дейности били на финала и той трябвало да направи геодезическо заснемане на терена. По данни на прокуратурата той е допрял проводник от далекопровода с дълъг 4 м геодезически инструмент - лата. В резултат се образувала волтова дъга, от която е загинал на място, обясниха от прокуратурата.

По случая се води разследване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
затова в цивиизования свят са въвели обучение, инструктаж с НЕФОРМАЛЕН подпис. Бог да го прости момчето, отишло е на по-хубаво място.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФИРМАТА, ФИРМАТА КОЯ Е?Бог да прости момчето!
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата да не обяснява кой с какво и кога е докоснал, а да провери или да изиска от инспекцията по труда да се изясни имало ли е инструктаж за работа по обекти, намиращи се под/в сервитута на въздушни ел.проводи и ако да, доколко е бил формален и има ли документи.Преди години за подобно замерване в района на една гара, което като работа беше за около два часа, половин ден си отвисяхме на инструктаж в администрацията на жп-то, че и една камара документи подписахме за всяка от страните.
10
2
 
12
 
! Отговори
nimportequi преди 2 години
Трябва и един семестър по електротехника да им добавят.
9
0
 
14
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Да ти кажа другата фрапантна исрина...през цялото време докато работехме под земята, бяхме трета категория, също като на продавачите на вестници...Отново заобикаляне на закона, игра с проверяващи и корумпирани държавни служители, понякога стояхме по 6-7 часа под земята, разписвахме се и поставяхме невярни часове при слизане и излизане от галериите и всичко това със знанието на цялото ръководство и под техен натиск. Аз лично водих война, но нищо не постигнах, само ядове и разправии. Това е
8
0
 
4
 
! Отговори
До Истина преди 2 години
И дай боже да се пенсионираш., айляците ще ти гледат пенсията, че била голяма и стажът ти не трябвало да се превръща в трета.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България ще чуеш от прависти - има лош закон , но го има. Е за какъв ред става въпрос в държавата, като се пробутват и одобряват лоши закони.
6
0
 
16
 
! Отговори
Истина преди 2 години
В Брезник години наред се нарушават елементарни правила за безопасност.В проучвателните дейности на Бърдото, минните изработки бяха с лошо укрепване, за да се спестят пари, много пъти забоят се обрушваше 2-3 кубика, работеше се с 220V напрежение, като бяхме винаги мокри и водата често преливаше над ботушите.Нееднократно беше избегната трагедия на косъм, не искаха да поставят дефектно токова защита. Иво ел.инжинер казваше, че по закон и предписание всичко е наред. Казах му че е ***...напусна
5
0
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 2 години
Ако си правил измервания, в което се съмнявам, ще знаеш че понякога може и да има отстояние и до 200-300 м, понякога и повече. Няма как някой да му каже, освен ако не са с мобилна връзка. И естествено че е имало други, сам няма как да замерваш
4
2
 
22
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Който не знае, при над 1000 волта не е необходим директен допит до токов идещи части за да протече ток- това и пише волтова дъга, нарушил е минималното защитно разстояние а то зависи от много неща включително и от влажността на въздуха. Съболезнования, но за такива неща си трябва инструктаж
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30 години съм работил по подръжката на високоволтовите електропроводи и никъде не си спомням високоволтов кабел да е висял на 4 метра височина. Освен депото да е било надигнато толкова много че да е намалило височината до кабелите. В такъв случа това момче е трябвало да се откаже да прави тези заснемания. Бог да го прости. Лоша съдба.
2
4
 
29
 
! Отговори
бре преди 2 години
далекопровод на 4 метра -нещо някой послъгва и прикрива -много елементарно - *** къде сте бе ..........
1
3
 
25
 
! Отговори
Това преди 2 години
е станало на 6-ти. Днес коя дата е?