Старозагорци с най-ниски данъци сред големите общини

Кметът Тодоров лично е изготвил справка за размера на основните данъци и такси
12 яну 2023 12:42, Йоана Цонева
19
Старозагорци с най-ниски данъци сред големите общини
Снимка: БГНЕС

Община Стара Загора остава с едни от най-ниските данъци и такси за гражданите и бизнеса сред големите и дори по-малки общини в страната. Това подчерта кметът на Стара Загора Живко Тодоров в отговор на публикациии твърдения, че в Старозагорско са най-високите в страната данъци и такси, каквито се появяват от години, особено преди избори.

Градоначалникът лично е изготвил справка за размера на основните данъци и такси, които събират най-големите общини в България.



"Веднага прави впечатление, че данък сгради в Стара Загора е най-нисък. Най-ниски са и данъците върху наследството, върху даренията и възмездното придобиване на имущество в града ни. Такса смет за гражданите е сред най-ниските в страната, а за бизнеса е с най-нисък размер от големите общини", посочва Живко Тодоров. Най-нисък е и патентния данък за таксиметровите услуги. Фактите са такива, въпреки че данъчните оценки в повечето градове са по-високи от тези в община Стара Загора.

Още по темата
"При данък МПС има някои общини, които на по-ниските киловати са с по-малък размер, но това в повечето случаи това се компенсира при колите с по-голяма мощност и при екологичния компонент. Когато има факти, не може да има лъжи!", посочва Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
Детелина преди 1 година
Стара Загора е стар и красив град!Неслучайно съм избрала да живея тук.Ако пък преизчислят и данъците ще е земен рай:)
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стара Загора от ден на ден става все по-селски град. С кои големи общини я сравнява недостижимият кмет, не знам.
16
4
 
1
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Зарата е най-богатият град в България.Що за глупости пише долният лъжец?
15
3
 
5
 
! Отговори
Заралията преди 1 година
Децата на всички мои колеги, роднини и познати заминават в София и повече не се връщат. Има и малки изключения, но те се насочват към Пловдив и Варна. Падне ли Марица-Изток, пада и града. Стара Загора е един областен град в будна кома, за съжаление.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сега разбрах защо всички камиони на най-голямата транспортна фирма във велико Търново са със старозагорски номера ! тук - във в.т-во - данъкът за малка кола е колкото за голяма и мощна в другите градове :(
13
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За данъците на старозагорците разбрах, но не и за тези на старозагорките. Честита да им е Новата 2023 г.
12
4
 
1
 
! Отговори
ДА преди 1 година
До Д. Кунев---Тая тирада,какво общо има с темата!?
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ниски данъци се слагат в упадъчни и безперспективни населени места и общини! За какво се хвали тоя църByл? Че ВиК ремонтите на един квартал (Самара 1), които започнаха ПРЕДИ пандемията, ВСЕ ОЩЕ не са приключили (неасвалтирани разкопани улици). Всеки ремонт продължава по 3-4 години. Всяка година по 5000 граждани се изнасят от града и се заместват от 5000 гочета, хасковски кауни и сливенски ман..ли? Град, който се върви пеша открай докрай за 1 час, а е толкова пълен 25г щайги паркирани в градинки!
10
1
 
5
 
! Отговори
Полския тръмбеж преди 1 година
А в калните и буренясалия циг села покрай селото полски Тръмбеш събират такса смет 100 лв и навсякъде планини от буклоци, представяте ли си!А в общината е комунистическа крепост от близки и роднини шуробаджанаци, непристъпна за външни лица!Натъпкани една камара народ който нищо не прави но за тлъсти заплати!
9
3
 
4
 
! Отговори
тТт преди 1 година
Стига сте го хвалили! От ного хвалене от града на поетите, липите и правите улици, станахме града на чалгата, на пъновете и на бетонните "зелени" площи. Бил направил - сивия площад като през Мавзолея едно време и му чистят отводнителния процеп с дръжки за бояджийски валяк. Ремонтът на улиците няма да коментирам. Кърпенето на улиците пък въобще! Ремонтът на САМАРИ-те? Остана ли по центъра зелена площ? А масово сечене на дървета/ пън след пън, мила моя майно льо!
8
4
 
8
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Поредния крадлив герберски кмет, а Стара Загора буквално се изпразни в последните 10 години, вечер няма млад човек по центъра, дори нощни клубове не останаха почти, с изключение на 2 чалга такива.
7
6
 
2
 
! Отговори
Най-добрият кмет преди 1 година
може би дори в цяла България. За 30 години преход няма толкова направено за града колкото направи той. И то просто като насочва пари по програми в правилната посока. Докато в София г-жа Фандъкова гребе дъното с всеки изминал ден.
6
5
 
7
 
! Отговори
възхитен преди 1 година
Не съм виждал такъв кмет! Ако бях от Стара Загора, лично щях да му стигна ръката.
5
3
 
8
 
! Отговори
Д. Кунев преди 1 година
И аз имам старозагорски корени. Имам прадядовци и прабаби от Стара Загора, както по бащина така и по майчина линия. Но после се заселват в бургаско. А старозагорци са най-милите и добри хора които съм срещал. Дори и без да съм знаел, че имам старозагорски корени, винаги когато съм срещал старозагорци по пътувания и в университета те са били най-печените и готините с които съм общувал и разбирал. А то ето от къде идва, корена си е корен! Но за съжаление аз никога не съм бил в Стара Загора...
4
4
 
10
 
! Отговори
ТНР преди 1 година
Бях на празника на Стара Загора през Октомври, бях шокиран от това което видях по центъра и панаира, то 80% бяха индийци. Беше хубав град, но вече е почти като Сливен, Ямбол и Нова Загора, които са с мнозинство индийци.
3
5
 
6
 
! Отговори
От тази статия преди 1 година
ще скочат цените на имотите в Стара Загора.
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ние ви крадем по-малко - Е ПА ГОУЛЕМА ГОРДОСТ! ВЕДНАГА ОТИВАМ ДА ПЛАТЯ!
1
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това подчерта кметът на Стара Загора Живко Тодоров' --- еми ЕСТЕСТВЕНО! дето има Тодор Живков всичко е по мед и масло, а дето има Киро и Асен трева не никне