Шефът на Amazon вече е третият най-богат човек в света

Преди него са само собственикът на Zara и Бил Гейтс
22 юли 2016 11:14,
3
Шефът на Amazon вече е третият най-богат човек в света
Снимка: архив Reuters

Изпълнителният директор на онлайн ритейлъра Amazon - Джеф Безос, вече е третият най-богат човек в света. Според Bloomberg, общата нетна стойност на богатството му към 21 юли е 65,05 млрд. долара, което го изкачва до третото място, задминавайки Уорън Бъфет с 32 млн. долара.

Пред шефа на Amazon са само двама души в света - Амансио Ортега, който е най-известният бизнес магнат и собственик на известни марки дрехи като Zara и Massimo Dutti, и Бил Гейтс, който е един от основателите на Microsoft.

Нетното му състояние се дължи на най-вече на акциите, които притежава в Amazon, която е петата най-скъпа компания в САЩ след Apple, Alphabet, Microsoft и ExxonMobil.

Цената на акциите на Amazon продължава да расте от февруари месец насам, скачайки с 50% само за 5 месеца. Джеф Безос бавно, но славно се катереше нагоре, след като през април тази година детронира Карлос Слим от четвъртото място в класацията за най-богати хора в света.

Bloomberg уточнява, че третото място е дошло и благодарение на една от инициативите на Бъфет - дарение на стойност 2,2 млрд. долара през този месец.

Следващата седмица Безос може би ще успее да се похвали с още по-солидно състояние, имайки предвид че предстои обявяването на тримесечните резултати на Amazon, за които повечето анализатори смятат, че за пореден път ще са по-добри на база и предното тримесечие, и предходната година.

Но пък това не кара изпълнителният директор да величае. Той е известен със своята скромност, която е дълбоко вкоренена в корпоративната кулутра на Amazon. Към момента може би му е много по-интересно да види малката си роля в предстоящия филм "Start Trek Beyond", който стартира през уикенда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
У нас най-богат е шефът на емаг.
1
2
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Време е и той да помисли за благотворителност...