Twitter на борба с рекламиращите терора

Платформата е закрила 360 хил. акаунта за 12 месеца
19 авг 2016 10:44, Бойчо Попов
4
Twitter на борба с рекламиращите терора
снимка: Ройтерс

Twitter е затворила 360 хил. акаунта  от средата на 2015 г. заради заплаха от промотиране на терористични атаки, обяви компанията в своя корпоративен блог в четвъртък.

Микроблогинг платформата беше преди това обект на критики от страна на Вашингтон и на други страни за това, че не прави достатъчно за премахването на профили, свързани с "Ислямска държава", пропомня Ройтерс.

Но от февруари насам закри допълнително 235 хил. акаунта, след като преди това беше спряла 125 хил. от средата на 2015 г. Повечето от акаунтите са били свързани с "Ислямска държава". 

Twitter обяви още, че дневните блокирания на свързани с тероризъм профили са скочили с 80 на сто от миналата година, а самата компания е намалила времето си за реакция в такива случаи.

Регулаторите похвалиха бързата реакция на Twitter при свалянето на радостната реакция онлайн на ислямски екстремисти, прославящи атаката в Ница, Франция, през юли, при която загинаха повече от 80 души.

Компанията разчита предимно на сигнали от потребителите, които идентифицират въпросните профили, но твърди, че е увеличила екипа си, който разглежда заявките.

Въпреки че твърди, че алгоритъм не може да идентифицира екстремистка пропаганда, тя разчита и на инструменти против спам, за да помогне за разкриването на опасните профили, включително на тези, които си създават нови профили, след като предишните им са били закрити. 

Още подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
До данс ако на тела ми изпише гоогле извършва подозрителни деиности какво правим след като операторите нехаят а говоря за виваком
2
0
 
2
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
На вниманието на ДАНС. Потребителят АТИЛА се е регистрилал във Фрог Нюз.
1
2
 
0
 
! Отговори
NewYorker преди 7 години
аз постояно рекламирам там и съм адско доволен. Подребителите са интелигентни, платежоспособни, креативни .. страхотна платформа. Що се отнася до лекия им спад на печалбите, то ще е времено - докато не превлекат нов инвеститор - говори са за Бъфет или Тръмп! Има бъдеще ..