Съюз на техногигантите в името на изкуствения интелект

Facebook, Google, Amazon, IBM и Microsoft ще работят заедно
29 сеп 2016 11:37,
12
Съюз на техногигантите в името на изкуствения интелект
Снимка: архив Reuters

Най-големите технологични компании в света със сигурност са тези, които имат достъп до най-големите бази данни на планетата ни. Ако трябва да се изградят различни модели на поведение или по друг критерий, те са тези, които държат най-добрите инструменти. Спокойно може да се каже, че информацията е съвременната валута и може би най-скъпата.

Основното приложение на информацията е за приложенията, които ползваме за какво ли не в днешно време. Те имат нужда от нея, за да се формира изкуствен интелект на конкретно ниво, който да управлява дадени процеси. Колкото повече информация притежава една компания, толкова по-добър изкуствен интелект движи процесите. Това е и причината компании като Facebook, Amazon, Alphabet, IBM и Microsoft да притежават огромна власт.

В името на прогреса, въпреки че взаимно са най-големите конкуренти помежду си, те решиха да обединят усилията си, за да може изкуственият интелект да напредне още повече във всяка сфера от обществения живот, пише TechCrunch. Идеята на това партньорство е да си партнират при проучвания и да насърчават "най-добрите практики". Компаниите ще си организират регулярни срещи, на която да могат да обменят информация до къде са стигнали с напредъка в тази насока, което на фона на факта, че са в ежедневна конкуренция с много от продуктите си, е значително постижение.

Организацията няма да е затворена и тези пет компании тепърва ще насърчават и други да станат част от нея. Структурата на управление е направена така, че да позволи и на малки компании да имат равно лидерство с големите технологични компании.

Интересното е че големи компании като Apple, Twitter и Intel не са част от началното ядро на тази инициатива. Въпреки че от Apple твърдят, че се вълнуват от проекта, отсъствието им не може да не се набие на очи. Компанията е доста по-назад по отношение на изкуствения интелект, ако трябва да се сравнява с въпросните 5 компании, така че най-вероятно това е основната причина.

Освен за напредъка на изкуствения интелект, компаниите искат да направят разговора за опасността от този напредък много по-достъпен за обществото. Не е като да сме на път да бъдем превзети от автономни работи, както сме виждали в различни филми, но налице има достатъчно други опасности, на които трябва да се обърне внимание, смятат от компаниите. За тази цел групата смята да пуска всички дискусии между тях онлайн, където хората да могат да разберат повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добри от нашите си нема но определено има такива в ит сектора гледам тази вечер един такъв се чудя кво дири в моя квартал не ми се вярва това което чух за него честно казано се и не интересувам кои какво прави освен дали нее станал подръжка на некои оператор може и това да е гледам един с качество 1процент оптиспринт та не ме учудва и това
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Няма страшноКой бог (литературен герой) от всичките, че са доста.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1А къде са руските технологични гиганти и инвоации? Понеже САЩ не могат нищо покажете Руснаците какво могат.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те по-скоро притежават огромни пари, но не и огромна власт. Какво ще направят срещу например американската полиция или армията? Няма да успеят да направят истински ИИ защото те са по-принцип изградени за да правят пари. Истински успех в развитието се гради от нещо повече от пари.
4
2
 
2
 
! Отговори
:) преди 7 години
Колко трябва да си ***, за да напишеш, че САЩ вече не могат да произведат нищо... :)
3
2
 
2
 
! Отговори
пази Боже преди 7 години
Ще стане като в 1984
2
2
 
5
 
! Отговори
Няма страшно преди 7 години
Няма никаква опасност скоро да създадат изк. интел. БОГ е определил кое, как да става.
1
0
 
5
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
Стивън Хокинг наскоро беше споделил че смята за много опасно ИИ. Колкото и да сме свикнали с филмите и да знаем че са само художествена измислица не може човек да не си зададе въпроса произведенията на Азимов или героя на бат Арни дали не са зад ъгъла...

Спонсорирани публикации