Шиене на тениска за 22 секунди и 50-60 стотинки? Adidas ще го правят

Oчаква се до края на другата година технологията да се приложи и в други фабрики
Обновена: 9 авг 2017 14:00 | 9 авг 2017 13:55,
20
Шиене на тениска за 22 секунди и 50-60 стотинки? Adidas ще го правят
Източник: www.innovationintextiles.com

Роботизирана шевна машина съвсем скоро ще започне да произвежда стотици хиляди тениски за една от водещите компании в този сектор - adidas, което може да промени производството на текстил в световен мащаб, пише The Next Web.

Технологията е разработена от базираната в щата Атланта компания SoftWear Automation, която през 2012 г. спечели финансиране в размер на 1,25 млн. долара от DAPRA - правителствена агенция към Министерство на отбраната на Съединените щати, която се занимава с развитието на новите технологии в американската армия, за да я разработи.

Системата, носеща името Sewbot, използва камери, за да картографира платовете и роботи, които да боравят с иглите. Водещият спортен бранд смята да я използва, за да произвежда по 800,000 тениски на ден. Това ще става чрез китайската компания Tinayuan Garments, която е най-големият производител за adidas в световен мащаб, допълва China Daily.

Tinayan Garments твърдят, че една тениска ще бъде готова за 22 секунди, а разходите ще са 33 цента (около 50-60 стотинки) - цена, която по думите на компанията не може да бъде постигната дори на най-евтините пазари

Тази новина сочи, че най-вероятно adidas ще могат да станат още по-конкурентноспособни от гледна точка на цените на облекла и обувки, но също така може да се предположи и че хиляди хора могат да загубят работата си - нещо, за което отдавна се говори при автоматизация на такива процеси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Summer преди 6 години
Gradut e Atlanta, a stata e Georgia!!!!! Nauchete go!!!!! Ne go zabraviaite nikoga, poveche!!!!! Popravete, tazi gruba greshka, vednaga!!!!!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е по-скоро антиреклама на Адидас, защото цените на тениските няма да са по 3 долара, ако себестойността им е 30 цента.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой си мисли, че цената на прозводство, материали и доставка, някога е била фактор в определянето на цените, жестоко се лъже. Тениските от алибабаот са стрували по 2 долара, да се направят, но можеш да си ги купиш за 5-6. Адидаските, са стрували по 3 долара, но се продават за по 50-100.А ако видите, "high" фешана, какви извращения са там ...Но не, цената няма да падне.
14
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха преди 6 години
Радостна новина за нацепените батки , фенове на Адидас потниците .
13
1
 
17
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Ммм да. Ще продължат да ти искат по $50, много ясно. Машината намалява техните разходи, не твоите.
12
3
 
4
 
! Отговори
магазинер преди 6 години
При тея високи разходи, една тениска на Адидас би трябвало да струва поне 80 лв, за да се вържат сметките.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко, скоро и в други градове. Оня ден статия правили застрахователни огледи с дронове, утре кой знае какво. Парица царица, накрая няма да има кой да ги купува.
10
0
 
13
 
! Отговори
Андрешко. преди 6 години
Няма страшно рабониците преди да ги изхвърлят от компанията ще се погрижат машината да не работи,а пък и компанията трябва да обучи кадри,които да работят с нея. Ало Тръмп хвърляте пари за нови технологии,а после ги давате на китайците,а не остава в Америка. Нали щеше уж да връщаш фирмите от Китай в Америка?
9
1
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Спокойно, в братска Турция ги шият за 30 евро цента на ръка.
8
2
 
31
 
! Отговори
bobi преди 6 години
интересно дали и след като заработи тая чудесия ще продължат да искат $50 за една обикновена тениска..
7
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pri ZZARA Beshe NAI- DOBRE... Toii Raboteshe v republikansska PUSSTOSH, v republikanssko BLATO, koeto OBLAGORODIAVASHE SS VARATA i SSILATA na *** ssi... SSamo SSled 1 Godina Invesstizziite Biaha 1 Milliard Dollara, TOLKOVA, kolkoto za 10 Godini predi Nego OBSTO, vzeti Zaedno... Na 2-3-ta Godina Biaha UDVOENI, a Posslednata Godina Biaha Veche 4 Milliarda Dollara...Purvoto,koeto napravi be Da Uvelichi Detskite nadbavki Dvoino : ot 18 lv. na 35 lv...Na Sledvastata Godina Imashe Period na Razzdaemost,koito Izravni Nivoto ot 10-20 godini otpredi...NE se vzimaha Nikakvi zaemi i Dulgovete ot komun
6
5
 
18
 
! Отговори
българина преди 6 години
Работната ръка става все по излишна, а всичко се произвежда в името и полза на същата тази ръка.или трябва да дойде социализма и да е безплатно или парите трябва да са на калпак за да има потребление
5
3
 
6
 
! Отговори
Flex преди 6 години
Е какъв батка ще си ако не е адидас :DМене друго ме вълнува - човек прави грешки, кара през просото като е уморен, а тези човешки роботчета, дето принципно шият са преуморени и нископлатени. Има и свързани екипи - при човешка изработка ти трябва и отдел качество, та да си пазят името. Сега това отпада и могат да станат по-читави тениските за сметка на половин милион уволнени...
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РЕАЛИСТТогава си купуваш вместо на Адидас някоя за 5лв.
3
5
 
35
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 6 години
Голямо количество, без разходи за работна ръка, ниска себестойност на продукта. После ще ми продадат ли тениската на 5 лв? Едва ли!
2
1
 
0
 
! Отговори
Мюмюн преди 6 години
Язьк, а хаирлия да е.
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова и са богати, а Африка бедни щот ония даже не са знаели как да си изкопаят кладенец за вода преди лошите колонизатори.