IT-специалист: Facebook се разви прекалено бързо!

За повече спокойствие: Запознайте се с опциите за сигурност
2 апр 2018 22:00, Екип на Bulgaria On Air
15

Facebook по подобие на много други иновации се разви прекалено бързо, за да могат регулаторните органи да произведат съответните закони. Това е мнението на IT специалиста Димитър Деков, което той изрази в студиото на "Денят ON AIR".

Повод за думите му стана разразилият се скандал със социалната мрежа, като се оказа, че чрез Facebook консултантската компания "Кеймбридж Аналитика" е събрала данни за над 50 милиона потребители на социалната мрежа.

Съмненията са, че събраната без съгласие информация е била ползвана за политически внушения. Този скандал коства загуби от над 100 милиарда долара за акционерите на Facebook.

Деков обясни, че всичко това е възможно заради липсата на нормативна уредба, която обаче вече се произвежда.

"Това се случва с наваксване. В момента Европейският съюз прави първата стъпка", каза IT специалистът пред Bulgaria ON AIR.

Деков изрази съмнение, че Facebook вече е нараснала много и е трудно да бъде управлявана от самата компания. IT специалистът обясни също, че социалната мрежа всъщност събира правомерно наши данни и информация за потребителите, но е неправомерно тази информация да се ползва от други.

"Съветът ми към всички е да се запознаят с опциите за сигурност на социалната мрежа, на която и да е. Правете така, че от време на време да ги посещавате отново, защото социалните мрежи и технологиите еволюират", каза в ефира на "Денят ON AIR" Димитър Деков.

Вижте повече във видеото и на Bulgaria ON AIR!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз това правя....давам фалшиви данни-.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПолзаванеИли ... сещаш се, да даде фалшиви лични данни и все тая ...
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То да е само политиката там се не знае нес се върнал в старата си партия че нинова му дала заплата и тои светнал е това ако е демокрация ми тои си бе на старата партия от дете пък какво било ми каквото нее дават им пари ходят сменят връщат се всичко е кекс а обикновенния човек лъжи
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки може да излезе да говори глупости по телевизията.
8
1
 
1
 
! Отговори
Карапичо преди 6 години
IT Specialist като цяло е средно към начално ниво. Ако искате да го изричате сложете го като IT Senior Expert... Каквото и да значи това....
7
1
 
0
 
! Отговори
Ползаване преди 6 години
на Фейсбук е по желание - не по задължение - който не иска да споделя с целия смят има писма на хартия и пощенски станции... Потребителите на услуги на компании като Фейсбук и Гугъл трябва да се борят с всички средства и с протести СРЕЩУ НАЛАГАНЕ НА РЕГУЛАЦИИ, ТАКСИ И ПОДОБНИ. Който е готов да замени свободата си за сигурност - НЕ ЗАСЛУЖАВА свобода.
6
0
 
2
 
! Отговори
the Ghost преди 6 години
"за да могат регулаторните органи да произведат съответните закони"К'ви органи к'ви 5 лв. СуратТефтера е *** с к а платформа за *** и. Нищо повече.
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какъв точно Ай Ти специалист е тоя ***, дошъл от село. Истинските Ай Ти специалисти са в Калифорния, Силициевата долина.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Facebook и "сигурност",хахахааааа,вица на деня!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тва русото и мен да ме покани, и аз щъ стана "специалист". Азе и без тва съм АЙ ТИ спешалист. Фсеки ми вика Ай ти свърши тежката работа....
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой пък беше тоз?
1
1
 
6
 
! Отговори
аз преди 6 години
дрън дрън, всички надцационални фирми накрая дефакрто не подлежат на контрол от никой