Бомбена заплаха по мейла: Не подценявайте опасността!

Много платформи могат да осигурят анонимност на изпращачите
21 авг 2019 20:56,
5

Имейли с бомбени заплахи, пристигнаха в електронните пощенски кутии на летища и медии малко след обед.

Текстовете, разпратени до всички са идентични, променени са само адресите. Според специалистите не бива да се подценяват подобни заплахи, макар че вече е изключително лесно да скриете самоличността си в мрежата.

Има много платформи, които осигуряват анонимно изпращане на имейли. Анонимен обмен на информация, при това напълно криптиран, подчертава Bulgaria ON AIR.

Те се използват за различни тъмни сделки, които се извършват в мрежата. Такива са общения, като в днешния случай се изпращат от готови платформи за анонимно изпращане на мейли.

През 2015 година от друг имейл, но от същата платформа бяха разпратени имейли до всички училища в Лос Анджелис. Отново заплахата беше за поставени бомби. Федералните власти тогава определиха заплахата като най- голямата, при която е използван имейл.

Обратно у нас, за първи път бомбена заплаха е изпращана от тази платформа. Оказва се, че е доста по-безопасно за подателите на заплахата да използват имейл, вместо доскоро познатите обаждания по телефона, защото те оставят повече следи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е Баце нали каза,че си имаме вълшебник ние и ше го цани да бачка за държавата...::))
3
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Ей, затова не чета меили от непознати.
2
0
 
3
 
! Отговори
Стара кука преди 4 години
Това вече е сериозно. Не са аматьори.Службите дремят.Опа . То няма служби .
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко е лесно да се гъбаркаш с цели държави. Когато казвах че интернета е нож две остриета много народ ми нацакаха минуси.Когато казвах че ЕС е вавилонска кула създадена от тарикати пак ми нацакаха минуси. Е доволнили сте от ЕС 12 години сте при тях подобрили ви се животчето. Какво спечелихте като изключа тариктчетата в парламата които станаха милионери. Изгубихте младите хора това вие печалбата. Пенсиите ще ви ги плащат *** с един по дебел от, зад.