"Само шампиони" на Елица и Стунджи отпадна от "Евровизия"

За пореден път песента ни не се хареса на международния конкурс
Обновена: 17 май 2013 09:28 | 17 май 2013 07:12, Петя Славова
284
"Само шампиони" на Елица и Стунджи отпадна от "Евровизия"
Елица и Стунджи. Снимка: Reuters

За пореден път българското предложение за конкурса "Евровизия" не пожъна успех. Въпреки името "Само шампиони" Елица Тодорова и Стоян Янкулов, не успяха да съберат достатъчно подкрепа, която да им даде шанс да продължат на следващия тур.

Събитието се случи на 16 май вечерта в шведския град Малмьо. Тези, които минават бариерата до Големия финал, който ще се състои на 18 май, са изпълнителите от Унгария, Азербайджан, Грузия, Румъния, Норвегия, Исландия, Армения, Финландия, Малта и Гърция.

След първия полуфинал вече се класираха представителите на Русия, Молдова, Литва, Ирландия, Естония, Беларус, Дания, Белгия, Украйна и Холандия. На финала ще се изявят представителите на общо 26 страни.

Освен на 20-те, определени на полуфиналите, директно на финала отива Швеция като домакин. Там автоматично са и участниците на държавите от т.нар. Голяма петица - Германия, Испания, Великобритания, Франция и Италия. Победителят ще бъде определен от професионално жури и зрителски вот.

Елица и Стунджи са българските музиканти, които са постигали най-висок резултат на този конкурс до този момент. През 2007 г. тяхното предложение "Вода" се класира на пето място в "Евровизия".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
0
 
2
 
! Отговори
Апостол Апостолов преди 10 години
Това беше една отвратителна анадолска феерия!
228
0
 
3
 
! Отговори
Rori преди 10 години
Още със започването песента те удря лошо и докрая й се питаш как е възможно текст, музика и изпълнание да са толкова далеч от синхрона. "Шампиони" не може да се върже с фолклорни мотиви. "Юнаци" - може би. Да бяха взели да пеят нещо с "българи- юнаци". Не искам да изпадам в излишен негативизъм, защото Евровизия не е някакъв висок и заслужаващ специално внимание стандарт, но поне да не ставаме за смях. Мислех, че след Аврамов няма да ни се случи, но ето пак. Жалко!
227
0
 
7
 
! Отговори
Калоян преди 10 години
Българската песен е с *** текст , а що се касае до изпълнението - то е срам за гилдията . Елица толкова си може - квичеше като приклещена кокошка . Грозно и жалко !Краси Аврамов и Елица трябва да си направят дует ! Могат да вземат и Валентина Хасан !!!Гарантирани са им всички златни малинки , къпинки и тям подобни горски плодове .
226
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На евровизия рядко печели някой, защото е добър.Цял ден бълска българина и плюе срещу всичко и всички. От това нагоре банда цигнаи и етнически несигурни нещастници също си ръсят помията тук. Жалко! Жалко за жертвите на предците ни.
225
0
 
0
 
! Отговори
галена преди 10 години
До Анонимен100% съгласна с теб!!!!!!
224
0
 
3
 
! Отговори
галена преди 10 години
Нямам думи! Тъпани и виене като чакал! Едно и също! Българка съм и не бих гласувала за тях!
223
1
 
0
 
! Отговори
Ели преди 10 години
До БългаркаСтига стези мисли ,може и да има шики ,мики,но когато има песн,и талант .? Припомнете си Сьрбия,с Молитва .много ли обичат сърбите,или певцата беше много красива ? Ама.....9
222
4
 
15
 
! Отговори
т преди 10 години
как да не те хване срам? На преден фон излязъл прегърбен гайдаржиия и обикаля ,като "е..н мисирок"около сцената,по-отзад три велики българки припяват и за капак Елица и Стунджи редат туземзки мотиви огласени от барабани.С нищо не се вързваше нито сюжета нито инструментала,нито песента.
221
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** народ, крадливи политици и слаби певци! Кич и простотия! Как не се научи българина, че никой не цени такива циркове!! Конкурсът е за забавна музика и песен, не е Копривщенски фестивал!!! Паднах от смех с тия юнаци:))))))))))))))))
220
2
 
14
 
! Отговори
Bob преди 10 години
Само не ми е ясно, Стоян защо се занимава с глупости.. За едната пиюуутка човек на *** става
219
2
 
10
 
! Отговори
K1llEmAll преди 10 години
Всяка година едни и същи ***. Като не могат да пратят нещо свястно по-добре изобщо да на пращат нищо. А не е като да нямаме кадърни изпълнители. Една Михаела Филева би ни представила прекрасно, ама нали само ги пробутват тия и разни други като тях...
218
1
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
Деян Неделчев и Гошо от " Почивка " заедно ще същисат цяла Европа , и не гледалите такива простотии европейци ще ги поставят на първо място
217
1
 
15
 
! Отговори
Идем от село преди 10 години
Предлагам да пратим Бичето, със сигурност поне ще е забавно :D
216
2
 
16
 
! Отговори
Симо преди 10 години
До коментар номер 243:Точно на блеене на кози мязаше:)))
215
1
 
10
 
! Отговори
dsfgvsdcefvdc преди 10 години
tozi stoian ima ebati retro pricheskata, kat shofiior na mejduselski reis ot nachaloto na devetdesette. sigurno i nokuta na malkoto mu prustche e dulug :) . lipvsa mu samo edno zlatno sindjirche i e kat na sgoden *** brat mu. a taq ima cherti na djudje. taq e poludjudje. kak moje da izpratim takiva urodi. pe4elim za nai grozni izpulniteli
214
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие често ли си мислите, че дори и да имахме добра песен, щяхме нещо повече да направим? Конкурса по-нагласен от това няма как да е...Македонците въпреки простотиите които ръсят години наред, със сигурност имаха пъти пъти по-добра песен от нашата... и уви не се класираха... Скандинавска държава ще спечели! Помнете думите ми!!!
213
1
 
5
 
! Отговори
Терца преди 10 години
Преди дооста години Георги Христов показа как се използва на място фолклорното ни наследство:https://youtube/watch?v=0d7Oi7LbEa8
212
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тя милата хем грозна леко, хем с някакво мундирче и три кифлета с носии и те там строени....абе просто.....
211
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То бива, бива, но юношката с гайдата ме разсмя откровено. Да беше излязъл 100 кила или нещо подобно.
210
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Само Глупости" и нищо неочаквано в този нелеп конкурс.