Прокуратурата поиска 5 години затвор за Николай Цонев

Той е подсъдим пред военен съд за сключване на неизгодни сделки
Обновена: 1 мар 2011 15:36 | 1 мар 2011 12:11,
42
Прокуратурата поиска 5 години затвор за Николай Цонев
Николай Цонев. Снимка: Булфото

Прокуратурата поиска наказание от 5 години затвор за Николай Цонев, подсъдим за сключване на неизгодни сделки.

В Софийския военен съд днес текат пледоариите по делото срещу бившия министър на отбраната.

Обвинението поиска още Цонев да бъде лишен от правото да заема висши държавни или обществени длъжности за срок от 3 години.

Процесът се води по съкратената процедура и се гледа при закрити врати.

Предстои защитата да произнесе своите пледоарии.

Николай Цонев е подсъдим за четири неизгодни сделки за самолетни и авточасти, сключени през 1999 г., когато е бил шеф на Дирекция „Управление на доставките“ във военното министерство.

Според обвинението той е нарушил Закона за обществените поръчки, а със сключването на неизгодните сделки министерството е било ощетено с над 970 000 лева.

Още по темата

Срещу бившия министър на отбраната се водят няколко дела, по две от които той вече получи оправдателни присъди на първа инстанция.

Софийският градски съд го оневини по делата за сключване на неизгодна сделка за покупка на мобилни хангари и за неправомерно разпореждане със средства от капитала на дружеството „Терем“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: Николай Цонев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
2
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
malko plashtash dai im oshte .
41
1
 
4
 
! Отговори
39 преди 13 години
ощетява я всеки божи ден, с некадърността си, с ината си, с липсата на възпитание, със сриването на имиджа на държавата зад граница чрез държанието си или облеклото си... у това са само моралните щети, за материалните списъка е къде по-сериозен
40
1
 
3
 
! Отговори
сашо преди 13 години
революция с много кръв, само това ще оправи нещата в БГ.
39
3
 
7
 
! Отговори
Да идат танковете преди 13 години
За информация на всички!! Боко мутрата с нищо не е ощетил държавата така както :Луканов,Костов,Овчаров,Петков....Симеончо,Велчев,Доган,Станишев...... Разбирате ли ? Те са далеч по-виновни ...това са мутрите и злото за България. Той Боко какво и как да краде и кога то нищо не остана, а никой не е осъден ,това е лошото.
38
2
 
15
 
! Отговори
Кърлеж преди 13 години
Ех Цонев,трябваше малко при Доган да стажуваш за да се научиш как да крадеш милионите без да те хванат!
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напоследък прокуратурата все си иска , но съдът не и дава! Та и сега ще стане така. Явно не си иска както трябва!
36
1
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Браво на прокуратурата след 12 години тежък труд са внесли обвинение. Дали и на Трактора ще внесат след 12 г. или може би ще им трябва повече. Че то на тоя делото докато му мине на три инстанции с това темпо той ще се е пенсионирал.
35
11
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ-МАФИЯ преди 13 години
До пост 33А на Боко - мутрата колко години мислиш, че му стигат , например ?
34
3
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 13 години
Е тия определено много бързо работят :)))) За неизгодни сделки сключени през 1999 г. Смях :))) То не е ли изтекла давността за това вече :))))
33
6
 
17
 
! Отговори
БСП----МАФИЯ преди 13 години
А ЗА ГОЦЕ МИЛИАРДЕРА И 50 ГОДИНИ СА МАЛКО. НО С ТАКИВА СЪДИИ НА МАФИЯТА КОИТО СЕ ПРОДАВАТ КАТО ОНИЯ НА МАГИСТРАЛАТА ТОВА ЗА СЕГА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ.ЗА СЪД СА ПЪРВО СЪДИИТЕ И ТОГАВА ДА СЪДИМ БАНДИТЕ НА ГОЦЕ И НА СЕРГЕЯ
32
1
 
6
 
! Отговори
хм преди 13 години
то ясно от сума време че става дума кой да ги вземе тея 970 Х. като се развалят тея договори, вече има договорени неофициално други, които ще ги дадат тея пари на ръка, само и само да сключат договорите.... за това става дума, кой да прибере комисионнитеняма нищо общо с вина, престъпление и всякакви други тъпни като за ***
31
2
 
13
 
! Отговори
Tина преди 13 години
Никой няма да бъде осъден поради простата причина,че когато ГОЛЕМИТЕ крадци крадоха и крадат,те(крадците) са знаели и знаят ,че няма да бъдат съдени.За жалост така е в тази държава...
30
4
 
9
 
! Отговори
БГ работник преди 13 години
На този и 50г. да му поискат все тая.Докато не премахнат мафиотските сьдиинищо няма да стане.
29
1
 
5
 
! Отговори
27 преди 13 години
ами опитаваш се да кажеш нещо, но си се оплел като пате в калчища :))))))засегнал си е собствените интереси най-вече и се е олял да краде , усещал е че малко време ще има и се е постарал добре за 2-3 години да се наоре, с надеждата - като топнен после тъстовете, и нищо няма да ми вземат... кокошкарско поведение , че и продължава да лъже като ***
28
1
 
5
 
! Отговори
19 преди 13 години
какво разбираш под "цяла България" ? нечий кабинет във военното министерство? или пък тоя на вътрешния министър? или пък тоя на премиера?щото впечатлението на останалата част от "цяла България" не се покрива с това
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защото, като сложим от една страна интересите, които е засегналдотука с дейността си като вътрешен министър,а от друга страна, онези 6 апартамента плюс обявенотоот тъста и тъщата му,не виждам защо той трябва да се маха като министър.Ако зависеше от мен, бих му дал още 6 апартамента,само да продължава да си върши работата както трябва.
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Германия официално опроверга Цветанов за ШенгенГермания не е променяла позицията си спрямо българското членство в Шенген. Това става ясно от писмо на германското вътрешно министерство до "Дойче Веле".Текстът на писмото противоречи на казаното от вътрешния министър Цветан Цветанов след петъчното заседание на вътрешните министри от ЕС в Брюксел. Според него само Франция запазва съмненията си по отношение на България и продължава да държи на политически критерии като борба срещу корупцията. Берлин бил променил мнението си.В официалното писмо до "Дойче Веле" се казва следното: "Влизането в Шенгенското пространство и премахването на контрола по вътрешните граници е огромна крачка със значителни последствия. Затова не става дума само за изпълнение на шенгенските критерии като технически процес, но и за отстраняване на слабите места в областта на правосъдието, както и постигане на напредък в борбата срещу корупцията и организираната престъпност. Като се има предвид влиянието им върху администрацията по границите и Шенгенската информационна система, това може да доведе до тежки последици за вътрешната сигурност на ЕС. Така че тези слабости са повод за опасения и предизвикват скептицизъм по отношение на прекалено бързото присъединяване към Шенген.В този смисъл промяна в германската позиция след срещатата на вътрешните министри от ЕС от края на миналата седмица няма. "Условието за реформа в правосъдието и ефективна борба срещу корупцията остава. Мерило за искания напредък ще бъде мониторинговият доклад на Европейската комисия през юли", потвърди и един от говорителите на германското вътрешно министерство в телефонен разговор с Дойче Веле. По време на срещата на вътрешните министри Германия е предложила изработване на механизъм за поетапно присъединяване към Шенгенската зона. Според добре осведомени източници Берлин признава, че осъществяването на тази идея няма да е технически лесно, но пък подчертава, че промените в механизма на прием в Шенген се налагат от политическа гледна точка. Германия е била подкрепена от Франция, Швеция и Австрия.Според източници от Брюксел Германия е направила това предложение в рамките на дебати по въпроса колко трудно би било изключването на дадена държава от Шенгенското пространство, ако тя нарушава правилата му. В този смисъл, ако исканите промени за членство, включително поетапният прием, засегнат България, то въпросът е дали това ще улесни приема на страната. Или пък ще се стигне до нов мониторингов процес - този път за Шенген? Остава утехата, че по време на заседанието на европейските вътрешни министри от миналия петък Полша, Чехия и Словакия са заявили, че за България и Румъния трябва да важат същите критерии за членство в Шенгенската зона, които са важали и досега. Да не забравяме, че решението за разширяване на зоната се взема единодушно от всички страни, членуващи в нея, припомня "Дойче веле".
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
крайно време е този наглец да влезе на топличко.
24
3
 
8
 
! Отговори
АА преди 13 години
ПАК КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОКУРАТУРА ИСКА СМЕШНИ НАКАЗАНИЯ ЗА КОРУМПИРАНИ КОМУНИСТИ.ПОСЛЕ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СЪД ЩЕ ГО ПУСНЕ С ПОЖЕЛАНИЕ-СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ПОВЕЧЕ ДА КРАДЕШ.ВСИЧКИ ИСКАМЕ ДА ОТМЪКНЕМ ПО 20-40 МИЛИОНА,ПЪК ПОСЛЕ ДА СЕ ПРАВЯТ ,ЧЕ НИ СЪДЯТ ЗА ПО ПЯКОЛКО ДЕСЕТКИ ХИЛЯДАРКИ ПОД МАСАТА.
23
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗА БОКО,ЦЕЦО И ДЯНКОВ ДОЖИВОТНА МОЛЯ.