Съдът върна делото срещу депутатка от БСП

Прокуратурата обвини Светла Бъчварова заради загуби на ССА
3
Съдът върна делото срещу депутатка от БСП
Снимка: Булфото, архив

Съдия Атанас Атанасов, докладчик по делото срещу народния представител Светла Бъчварова, прекрати съдебното разглеждане и върна делото на Софийска градска прокуратура.

Още по темата

Според него не са налице предпоставките за разглеждането на делото в открито съдебно заседание, съобщиха от пресцентъра на СГС.

Разпореждането му подлежи на обжалване и протестиране пред Софийски апелативен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на Софийска градска прокуратура.

Светла Бъчварова сама си свали имунитета на народен представител, след като главният прокурор Сотир Цацаров поиска тя да остане без защита.

Обвинението срещу нея е, че като председател на управителния съвет на Селскостопанската академия съзнателно е сключила неизгодна сделка, от която академията е загубила 1, 3 милиона лева.

Светла Бъчварова вече коментира , че случаят, заради който ѝ се иска имунитета е от 2010 г. и веднъж вече разследващите органи са го разглеждали и не са констатирали нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
рм преди 7 години
Защо да не бъде публично заседанието???? Гражданите имат право да разберат как дупетати, и други престъпници, крадат от данъците им......