Пуснаха под гаранция уличните стрелци от Пловдив

Не си проправяли път в задръстването, празнували
12 юли 2016 22:16,
22
Пуснаха под гаранция уличните стрелци от Пловдив
Шофьорът, който не е стрелял. Снимка: Dnes.bg

Районната прокуратура в Пловдив пусна с мярка "парична гаранция" тримата задържани младежи за стрелбата от автомобил в центъра на Пловдив. Срещу тях са повдигнати обвинения за хулиганство.

"Това е адекватната мярка за неотклонение", заяви след излизането им от ареста адвокат Васил Иванов.

Младежите работят и са с чисто криминално минало. За стрелбата по време на сватба могат да получат пробация или затвор до 2 години.

Всичко започва на 9 юли, когато Георги, Цанко и Димитър отивали на сватбата на свой бивш съученик. Тогава си купили и три газови пистолета и на пловдивската улица „Отец Паисий” възпроизвели няколко изстрела във въздуха. Видеорегистратор на кола, движеща се зад тях, заснела случилото се.

Колата била шофирана от Илия Бубаров, който не е участвал в стрелбата. Направил забележка на приятелите си, но те не спрели.

"Ние не сме мутри, не сме най-големите престъпници, просто се забавлявахме! Никакво задръстване не ни е провокирало, не сме искали да си проправяме път. Всичко беше заради еуфорията от празника ни. Не е нормално, но... не е и чак толкова подсъдимо. Не чувствам някаква вина. От много малко направиха много голям проблем.”, разказа пред Dnes.bg Илия Бубаров.

Тримата стрелци са на 27 години.

"Тримата стрелци са се возили в автомобил, с който са се връщали от сватбен ритуал в църква в град Пловдив и са отивали към ресторанта, иззели сме оръжията, направили сме претърсвания на адреси", заяви говорителят на Районна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев.

Младите стрелци били употребили алкохол, но не били пияни в момента на случката, твърдят защитниците им.

Предвиденото по закон наказание е затвор до 2 години или пробация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Пловдивстрелба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
горчиво преди 7 години
Сега като почнат едни сватби в Слънчев бряг...
13
0
 
0
 
! Отговори
Защитник на BG преди 7 години
До АнонименАз не мога да разбера дали наистина си *** или се правиш на такъв, че да получиш "Оскар"?!? В България кое деяние е престъпление и кое не е, го определя прокурор и съдия. И ако си извадиш главата от дупката, където слънце не огрява, ще проумееш много неща, ако имаш повече от една мозъчна клетка.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България функцията на милиционерите се свежда единствено до източване на бюджета и лично облаготетелствуване от заеманите постове! ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ ОТНОСНОТОВА, ЗА КОЕТО ИМ ПЛАЩА НАРОДА!
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е като гледат какво се случи на едно друго "тържество" в Поморие и си помислили, че тъй е модерно и те могарт така... да ама не. Друго е 30 - 40 човека с бухалките и брадви да ходят на ресторант и никой да не прави проблем... е как няма нито една камера да ги е заснела, да бъдат разпознати и да ги вкарат в затвора, защото със сигурност не са с чисти досиета.... Дребните мишки на пробация за назидание, а плъховете никой не закача...В мутренската ни държава законите не важат за мутрите!
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тази статия има две култови реплики:-"не е чак толкова подсъдимо"-"употребили алкохол, но не били пияни"
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За такива гейчета само затвор за 1г. да ги видим после дали няма да се замислят 2 пъти преди да направят поредната си "хитра" идея...
8
0
 
4
 
! Отговори
Шарли Ебльо преди 7 години
До ГанкаИзкарай,Гано,говедата...
7
1
 
7
 
! Отговори
А преди 7 години
"Стрелци"? - Все едно, че са космонавти... А този, който си чопли носа, е доктор уши-нос-гърло...
6
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо се пишат такива глупости, момчетата са "стреляли" с газови пистолети, това са пистолети играчки. Каквито писания имаше, човек можеше да си помисли че едва ли не с калашници са стреляли. И постоянно се пишат глупости "някой стрелял".
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия " журналисти" не са българи.Нито една статия няма без граматични грешки.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А всички простреляни табели по пътищата, са дело на клесавците, които чак стресирани пенсията на младини. Досега не съм видял и чул, за арестуван и осъден мърляч на държавна хранилка. Оня ненаял се *** от икономическа полиция в Пловдив, уби майка си и баща си, заради имот,учил копелдака си да стреля и накрая едно голямо нищо. А за тези льольовци, впрегнали целият ресурс на ***,че даже и по новините ги дават,да отчитат дейност корумпетата.
3
7
 
13
 
! Отговори
Кон преди 7 години
По Нова година подобна постъпка също е хулиганство. Не познавам хора да стрелят с пистолети на НГ, има си специални средства за целта. Така че, лъже човека, опитва се да защити низкокултурните си приятели и събратя, които даже нямат чувство за вина, т.е. съвест.
2
16
 
23
 
! Отговори
Тогава преди 7 години
по нова година трябвя да приберат едно 10 000 човека за същото "престъпление".
1
10
 
7
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Селяни, стреляйте с газеняци и се веселете. Какво друго ви остава?Агент Осуалд, ЦРУ!!!