Подаваме сигнал срещу магистрат само с ЕГН

Това е защита срещу подателите на неверни и клеветнически сигнали
21 юли 2016 08:10,
15
Подаваме сигнал срещу магистрат само с ЕГН
Снимка: Булфото

Сигналите срещу магистрати ще се разглеждат, само ако техният подател е вписал в тях и своето ЕГН. Тази поправка в Закона за съдебната власт приеха депутатите от правната комисия на парламента.

Промяната бе направена по предложение на Христиан Митев от ПФ, пише "Монитор". По негова идея в поправките на нормативния акт бе записано, че подателите на сигнал срещу магистрат трябва задължително да посочат в него не само името, адреса, телефона и имейла си, но и ЕГН-то си. Ако няма ЕГН, сигналът няма да бъде разглеждан, коментираха депутатите, защото всеки може да напише всякакво име и адрес, но валидно ЕГН се проверява лесно и бързо. За ЕГН като задължителен атрибут на сигнала гласуваха 9 членове на правната комисия в зала

Освен това депутатите приеха и друга промяна - подателите на неверни и клеветнически сигнали срещу магистрати - за незаконни доходи, конфликт на интереси, за непочтено поведение, което уронва престижа на съдебната власт или накърнява независимостта, трябва да носят отговорност по общия ред, когато засегнатият от твърденията им реши да търси удовлетворение.

Така депутатите от правната комисия заличиха от законопроекта за промени в ЗСВ текста, според който лице, което е подало сигнал не може да носи отговорност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
7
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Айде сега държавата още повече ще мачка шепата българи които се осмеляват да се опълчат на статуквото и корупцията с името и лицето си !!! Жалки политици и жалки чиновници вас КРЪВ ЗА КРЪВ само ще ви оправи !
10
1
 
1
 
! Отговори
Ай Хафте.бг преди 7 години
Тоест безобразията им се легализират със закоб , вече когато злоупотребяват с власт потърпевшите не могатжда се оплачат , защото имат цялата информация да ги тормозят. Страничен човек може дареши , че това са едни съвестни магистрати , чийто труд е опорочен от клеветници ... Ще видим колко може да тегли българина, надявам се да не е още много.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лелеее ,че аз ,като зная на всички колеги от службата, ЕГН-тата и адресите ,какво ме бърка да се захвана с "писателска дейност"...Лично, трябва да става това и за всички случаи и без т.н. анонимни сигнали! Заставаш явно и с лицето си!
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти къде срещна, че ще се проверяват анонимните сигнали, кой сега се занимава с анонимен сигнал, кой сега обръща внимание на приказки изречени на тонове ежесекундно от гаражни талавизийки и сайтчета- никой. Заставаш с името си и и се изказваш. Някои действат на принципа на пропагандата на Гьобелс- една лъжа повторена хиляди пъти става истина.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия сериозно ли...
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Т.е. да избягваме се занимаваме със сигнали срещу магистрати.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така значи, за магистратите и ЕГН, а за нормалните хора - анонимки! И вие сте една правна комисия....
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как си проличава крещящата нужда от политик като диктатора на южната ни съседка. Че има ли не корумпиран магистрат особено на по-висока пост у нас?
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая държава тотално изчезва под замъгления поглед на ракиджосания народ .
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето това е демокрация. Тука магистратите искат да знаят кой не е доволен от тях за да го респектират, а в Турция арестуват корумпираните магистрати.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо пък НЕ и пин кода от дебитната си карта