Луда съм, в климакс съм, и съм невинна!

Мейзер плувна в сълзи, съдът не се смили и я остави в ареста
Обновена: 17 авг 2016 20:26 | 17 авг 2016 17:17, Анисия Иванова
143

Снимка: Булфото

Луда съм, в климакс съм, и съм невинна, каза Анита Мейзер пред Варненския окръжен съд, който заседава по искането за определяне на мярка за неотклонение "Задържане под стража“. Мейзер (записана като Анита Желева) припадна в съда, след като разбра, че остава за постоянно зад решетките.

52-годишната варненка е привлечена като обвиняема по две обвинения на Окръжната прокуратура във Варна – за смъртта, причинена по непредпазливост на съпруга й Николай Димов след умишлено нанесена средна телесна повреда, и за предложен подкуп на полицейски служител в сградата на ОД на МВР във Варна, за да не извърши действия по служба.

Още по темата

“Не съм имала желание да го убия, имахме планове да празнуваме на Николай Димов рождения ден”, добави Мейзер в своя защита, пише Информационна агенция "Черно море".

За около час съдия Соня Нейкова взе решението да я остави зад решеткиге. Обвиняемата е с двойно гражданство (данни, за което са получени от посолството на САЩ), но американският паспорт не е открит и има сериозна вероятност, ако бъде освободена, да напусне страната и да се укрие.

Затова съдът не уважи искането на двамата адвокати Олег Атанасов и Росен Желязков за мярка “домашен арест”. Техните мотиви бяха, че Мейзер има постоянен адрес във Варна и че е съдействала с информация веднага след извършване на престъплението.

Тъй като е публична тайна, че Анита е пребивавала дълго време в Коста Рика, Лас Вегас, Китай, дори варненският й адрес не е достатъчен мотив за магистратите да я освободят. Тя е в морската столица едва от април, затова и решението на съда е повече от ясно.

Призиви “Убийца!” се чуваха от залата, но съдия Соня Нейкова успокои аудиторията. По нейни думи е събран достатъчен обем информация, че Анита Мейзер е автор и на двете престъпление – убийство по невнимание и опит за подкуп. Последното деяние е било на 3 фази – предложеният подкуп на оперативния работник Радев е започнал от 10 000 евро, последвало е предложение за 20 000 евро и накрая – за 30 000 евро. Има диск със запис, което обори тезата на адвокатите.

По думи на съдия Соня Нейкова предстои доизясняване на практическата обстановка – още няма съдебно-медицинска експертиза и ДНК-проба.

Съществуват и други доказателства, според които Мейзер се е опитала да затрудни органите на реда след смъртта на Николай Димов, който е от порядъчно семейство и не се забърквал с ъндърграунда.

Решението на съда може да се обжалва в 3-дневен срок пред Апелативния съд.

Днес Окръжната прокуратура във Варна повдигна и второто обвинение срещу нея - за подкуп.

Новото обвинение срещу 52-годишната миска е за предложен подкуп от 30 000 евро на полицай. Обвинените не уточнява обаче при какви обстоятелства Мейзер е предложила парите, дали за да не бъде задържана за убийството на мъжа си, или пък, за да бъдат прикрити доказателства по делото.

Ясно е обаче, че за това престъпление наказанието е лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева.

Припомняме ви, че Анита Желева, по-известна като Анита Мейзер, бе обвинена за убийството на мъжа си – 40-годишният културист от Варна Николай Димов.

Той бе убит през нощта в събота срещу неделя в дома на Анита Мейзер – на 200 м от резиденция "Евксиноград".

Слухът, пуснат от самата Анита, бе, че 40-годишният фитнес инструктор и спортист бил вързан със свински опашки приживе. Освен това Мейзер твърдяла пред разследващите, че е отишла да пазарува в 2:30 ч през нощта в събота, като оставила Николай пред жилищната сграда да говори с двама негови приятели, които тя не познавала. Когато се прибрала, мъжът ѝ вече бил мъртъв.

Впоследствие обаче скандалната миска от Варна разказала пред разследващите, че задушила съпруга си без да иска, по време на садо-мазо ласки. Първоначално тя се уплашила и дала няколко различни версии, а впоследствие признала и обяснила действията си с това, че се уплашила.

Т.н. любовна асфиксия представлява нарушаване на дихателния процес, което води до липса или недостиг на кислород в мозъка. Тя може да се получи при бурна любовна игра, в която Анита Мейзер е участвала, но не е знаела кога да спре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
1
 
! Отговори
бор преди 7 години
Но нямаше проблеми турчина без българско гражданство и какъвто и да е постоянен адрес в бъгария да го пуснат под домашен арест а? Явно не е уцелила съдийката просто...
105
1
 
6
 
! Отговори
65 преди 7 години
Тая,че е луда е луда,ама и тоя не е бил наред,щом е с нея.На 40 год. мъж с тази.Май версията за,,смърт от садо-мазо игра е най-приемлива.И двамата са куку
104
2
 
2
 
! Отговори
до 113 преди 7 години
Защо да не си развява ц.ите?Ако жена ти си купи пералня, няма ли да я покаже на комшийките, за да се похвали.Тая пък си е купила ц.ци и си ги снимала. Ако си цяха нейни, нямаше да ги показва.Всичко е маркетинг и реклама
103
1
 
9
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Само мъртвите жени не са минали през"климакс".Това значи ли , че трябва да си убият мъжете?!.А кой ще им доставя удоволствие?!То тази една красавица и миска- бостанско плашило.Всеки си има вкус-казало кучето и си облизало м-те.
102
0
 
9
 
! Отговори
Шот преди 7 години
До запознатЩо да не сме остроумни? Кому пречи? Ми доскучава ми да чета бездарни следователски съчинения за еротична асфикция и прочие фикции.
101
2
 
26
 
! Отговори
Скивчо преди 7 години
Турски шофер убиец го пуснаха да си ходи, защото нямало опасност да се укрие, а Анита Мейзер имало вероятност да отпердаши... Как ги изчисляват тези вероятности нашенските съдии не е ясно?!?! А онзи утрепа двама души! Съпругът ѝ е поел риск и е допуснал да бъде вързан, а онези нещастни мотористи са виновни, че са се срещнали със спящия турчин. Това не е правосъдие, а криво такова...
100
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разследващите нещо с много лека ръка захвърлиха първите показания по случаят на обвиняемата.Става въпрос за ,,Двамата Познати''.това че след първите показания,идват и втори и трети,и отмятане докато се ,,натъмани'' работата ,не говори добре за разследващи и прокоратура.Имайки в предвид кои са главните герои,и с какво са се занимавали,и кои са им биле бизнес партньори и работодатели,версията със сексуалните игрички издиша и мирише та се не трае.изглежда че ,,Някой'' ще ,,опере'' пешкира невинен.
99
3
 
28
 
! Отговори
запознат преди 7 години
До ЕстественоТук не се мерим колко сме остроумни ! Разбира се , че е бачкал за Шванца , разбира се че е вършил гадости заедно с него !Замисли се и за още един ФАКТ - сестра му е общински съветник от ГЕРБ - това е още един безспорен досег с престъпният свят , нали !? Всички гербаджии са си престъпници по дефолт !А иначе , тая дърта сврака (Мейзер) заслужава да изгние в пандиза ! ! !
98
4
 
19
 
! Отговори
Майтап да става преди 7 години
До ЕстественоВ сейфа й били открили куп писма, в които се жалвала от мъжа си. Горката, при толкоз пари не можа да си купи компютър, та пише писма на ръка и ги държи в сейф!?
97
3
 
25
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Тая Анита бас ловя че си няма ни най-мъничка представа какво е това "климакс".Ако наистина е казала точно това.Може би е искала да каже "климактериум" което означава менопауза.Иначе трябва да бъде в състояние на постоянян оргазъм което явно е малко вероятно.
96
0
 
22
 
! Отговори
До Ина преди 7 години
Ако поучиш малко Право, ще го разбереш. Разликата е в умисъла. Наглед по-леко престъпление, извъшрено с пряк умисъл, може да бъде по-тежко наказуемо от привидно по-тежко престъпление, извършено с непряк умисъл - тоест както е в случая, при непредпазливост. Ина, пази Боже, но всеки от нас може да стане убиец по непредпазливост в даден момент - я при ПТП, я при шамар, от който удареният падне и си удари главта смъртоносно и т.н. Разбра ли сега
95
4
 
57
 
! Отговори
Ина преди 7 години
За убийство от 2 до 8, а за подкупа до 10год?! Наистина не го разбирам това законодателство.
94
0
 
34
 
! Отговори
АНИТКЕ преди 7 години
Анитке, чадо, кога човек има пари, не тръби на всеослушание, та да го чуят и глухите мафиоти. Бих казал, че и когато има цици, не ги развява да ги види цял свят, ама айде за циците едва ли ще има толкова желаещи, колкото за парите.
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
q stiga urvenski nomera ma ubiica gadna.
92
7
 
23
 
! Отговори
Естествено преди 7 години
До запознатЕстествено, че парите на тази двойка са от някакво нечисто занятие. И мъжът са го претрепали хора от тези престъпни среди. А Анита или я натапят, или има с тях договорка да служи за параван срещу пощада или финансова изгода. Всичко останало са диви измислици с пикантни подробности за отвличане на вниманието.
91
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Анита можеше и да отърве панделата, но с опита за подкуп се закопа. Типично поведение на самозабравила се, която е научила от живота само това, че всичко става с кинти и 750 кубика като средство да се изкарат тези кинти. Мъчнож ми е само за дъщеря й, която тепърва ще се бори с гадния имидж на майка си. И накрая- хора, не взимайте наркотици!
90
0
 
40
 
! Отговори
запознат преди 7 години
Не че има някакво значение точно в този случай , но Николай работеше повече от 6-7 години , за небезизвестният - Шванца , който доскоро беше в ареста като участник в ОПГ ...Това не е ли връзка с подземен свят във Варна ?! Така наречените "журналисти" , не знаят ли за този период в животът на Николай ?
89
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля, обяснете ми каква миска е тая грозотия?
88
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАЯ НЕМА ДА Я ОСЪДЯТ :D ПОЧНА МНОГО ОТ РАНО С ПОДКУПИТЕ И 100 БОНА ЩЕ ДАДЕ КАТО НИЩО :DЛУКСОЗНАТА СГРАДА В КОЯТО ЖИВЕЕ Е НЕЙНА СОБСТВЕНОСТ ЦЯЛАТА! И ТОВА Е САМО ЕДНАТА ЧАСТ А ПАРИТЕ И ИДВАТ ОТ ВТОРИЯ И СЪПРУГ БОГАТИЯ ЕВРЕЙН МЕЙЗЕР!
87
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЧИ ТУРСКИЯ ГРАЖДАНИН УБИЛ 2-*** ДУШИ ГО ПУСНАХА ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ ДА СИ ХОДИ В ТУРЦИЯ ЩОТО ТАМ МУ Е ПОСТОЯННИЯ АДРЕС!!!А ЗА МЕЙЗЕР ШМЕЙЗЕР ДОМАШЕН АРЕСТ НЯМА!!!ЕГАТИ И ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ ИМАТ СЪДИЙТЕ В БЪЛГАРИЯ!!!