Цацаров погна таксите, събирани из Слънчев бряг

Прокуратурата проверява как държавни пътища са станали частни
20 сеп 2016 11:30,
4
Цацаров погна таксите, събирани из Слънчев бряг
Снимка: архив, Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди мащабна проверка за законността на събираните такси на територията на курорта "Слънчев бряг", съобщиха от държавнато обвинение.

Прокуратурата протестира четири решения на Съвета на директорите на "Слънчев бряг" АД и поиска от съда обявяване на тяхната нищожност.

Предметът на проверката обхваща законност на събираните плащания под формата на такси, суми по договори, суми за ползване, наемни цени и др. от страна на "Слънчев бряг" АД и на Община Несебър, за времето на активния летен сезон 2016 г.

Извършена проверка е установила основания за предприемане на действия от страна на прокуратурата по отношение на четири решения на Съвета на директорите на курортния комплекс.

Те са издадени от некомпетентен орган, в случая Съвета на директорите на "Слънчев бряг", а не от Община Несебър, поради което Окръжна прокуратура - Бургас ги е протестирала пред Административен съд и е поискала обявяването им за нищожни.

Атакуваните решения касаят промяна на статута на пътищата, собственост на "Слънчев бряг" АД, общите условия за ползването на инфраструктурата на комплекса и правилата за движение по неотворените за обществено ползване пътища, както и две решения за определяне на цените на предоставяне на права и услуги в комплекса.

От събраните в хода на проверката материали е установено, че тези пътища нямат статут на "частни пътища, неотворени за обществено ползване", а представляват публична общинска собственост. Те, съгласно Закона за пътищата, се управляват от кмета на съответната община, който има материалната компетентност от закона да постановява заповеди с оглед правилното ползване и управление на тези пътища.

Според прокуратурата с атакуваните решения се дублират регламентираните от общината дължими такси, което е незаконно и недопустимо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Бо преди 7 години
А сега събраните незаконно такси от "Слънчев бряг" АД - директно в бюджета на Община Несебър!
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цацаратуров каква я върши освен да мъти и да си топли мястото?Лайнер, с "я".
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дребни битово-рентиерски неволи в диспансер България. Гордеем се че сме бургазлии та при това умни, интелигентни та дрънкаме.