Шестима митничари от Капитан Андреево остават в ареста

11 служители на пункта са обвинени за получаване на рушвети
2 окт 2016 20:49, Анисия Иванова
9
Шестима митничари от Капитан Андреево остават в ареста
Снимка: Булфото

Най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи тази вечер Хасковският окръжен съд на шестима гранични полицаи и митничари след петъчната акция на ДАНС на ГКПП Капитан Андреево.

След нея Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на 11 служители на пункта за искане и получаване на рушвети. В следствения арест остават граничарите Георги Сирмов, Петър Нацков, Мариян Куртов и митничарите Константин Глушков, Костадин Чорбаджиев, Симеон Николов, реши дежурният съдия Красимир Димитров.

Още по темата

Под домашен арест е Валери Казаков. Най-леката мярка "подписка" е за Любен Апостолов и Пламен Русев. В залата стана ясно също така, че при обиските по случая в жилището на Глушков били открити голямо количество безакцизни цигари. Заседанието в Хасковския окръжен съд по искането на СГП на 9 от 11 обвиняеми да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" започна в 15 часа.

Двама от задържаните са излезли от ареста срещу наложената от прокуратурата гаранция от 2000 лв., съобщава "24 часа". Единият от тях признавал вината си. Останалите - не. С по-лека мярка е и служителка от ГКПП-то заради здравословни проблеми.

Съдебното заседание продължи 2 часа и половина. Около 19 ч. съдия Димитров привърши с четенето на мотивите. Според шестимата защитници на митничарите и граничните полицаи обаче няма нито едно годно доказателство срещу тях. Адвокатите изтъкнаха, че не може обвинение да се повдига единствено по показанията на анонимен свидетел.

Някои от изправените пред Темида въпросният прокурорски коз дори не успял да разпознае при процесуално-следствените действия след арестите. За кодирания като №001 свидетел със защитена самоличност стана ясно само, че се занимава с автобусни превози от Истанбул за Букурещ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Питащ преди 7 години
Питам се, защо ли хващат все митничари на Капитан Андреево, а не на Калотина и Кулата? Дали не забравят да се "отчитат" там където трябва.....!!?
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най богатите хора са митничарите!
6
6
 
3
 
! Отговори
kristina7 преди 7 години
DOBRE DE- DA POLUCHAT ZNACHI IM E DADENO! KAKVO TOLKOVA!? I AZ A K O SYM DOVOLNA OT OBNOSKI, DYRJANIE, OBSLUJVANE... TA I AZ SCHTE DAM - KAKVO TOLKOVA...A A K O SA VZEMALI S NASILA ILI K R A L I - E TOGAVA IMA ZAKON NALI!?EJ TOVA PRAVI SIROMASCHIATA A I MOMCHETATA GLEDAT "KAK SE KRADE ZAKONNO"!!!HAIDE STIGA, SYDETE UBIICITE I GOLEMITE KRADCI!!! GOD BLESS BALGARIA!!!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До realiВярвам ти, брат! До преди няколко години и на летище София беше така - отварят ми куфара и най-нагло си избират каквото им хареса. При това от вече носените ми дрехи и обувки. Добре че поне там вече такива щуротии не се случват. Или поне на мен скоро не са се случвали :)
4
2
 
11
 
! Отговори
reali преди 7 години
До Анонимен 2 (. На тези хора им съсипаха живота и нервите ) .за митничарите ли става въпрос??хахахаха аз на какво съм бил свидетел мале мале по нагли крадци няма!!!!направо си бъркаха в камиона и си взимаха каквото и колкото си искаха!!!
3
3
 
5
 
! Отговори
kuku преди 7 години
Само като прочетеш с какво се занимава свидетеля и вече ти е ясно, че същият влячи какво ли не в автобуса, но е бил ударен на Капитана някога и сега си го връща. Ей това постигнаха с тези акции-всеки да прави на *** служителите, за да си връща за удара. Платил е на други, за да натрие носовете на служителите "на терен"....
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нов кьорфишек на ДАНС. Преди време на Дунав мост хванаха доста служители за незначителни прояви. Всички осъдиха МВР и бяха възстановени на работа. Единият от тях бе разследван за подкуп от 1 /една/ кутийка кола. На тези хора им съсипаха живота и нервите. Някои после напуснаха страната със семействата си. ДАНС се очертава като все по-неефективна и политизирана служба.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво се оказва на всеки 6 месеца акция и всеки път ги хващат и до там... Досега чувам само за акции срещу митничарите, но не съм чул специализираният съд да е осъдил някой, все пак това са организирани групи и нали за това създаха спец съда?!?!?!?!?