Патрулка, полицаи, стоппалка... румънска измама у нас

Двама комшии се обличали като BG ченгета и обирали на пътя
21 ное 2016 15:22,
7
Патрулка, полицаи, стоппалка...  румънска измама у нас
Снимка: архив, Булфото

Окръжната прокуратура в Русе предаде на съд двама румънци, които извършили грабежи, като се представяли за полицаи, съобщиха от държавното обвинение.

Кристиан В. и Кристиан Д. са обвинени в това, че на 4 юни тази година ограбили в Русе украинец, като му взели 400 долара. Ден по-късно бил обран и молдовец, като двамата задигнали от него 400 евро.

Обвиняемите живеели в Букурещ, не работели и имали нужда от пари. Решили, че с началото на туристическия сезон много чужденци минават през Румъния и България на път за курортите.

Снабдили се с два автомобила с българска регистрация, осигурили лампа, наподобяваща полицейска, стоппалка, карти за легитимиране като полицейски служители, както и пистолет.

И двата грабежа извършили по идентичен начин - спрели чуждестранни автомобили в Русе, представили се за полицаи, питали дали се носят наркотици, оръжие или други забранени предмети, а след това искали от пътниците да им покажат парите и цигарите, които имат у себе си.

В момента, в който чужденците показвали носените от тях банкноти, двамата бързо предприемали действия по грабежа. Веднага след това напускали страната и се връщали в Румъния.

По искане на прокуратурата на двамата е взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направили са го в България ,защото знаят каква ние съдебната с-*** ,могат да минат и условно а Румъния години има да гният по затворите
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
еее тия са пълни ***. Трябвало им пари и решили да крадат.за целта бедните хора намерили 2 автомобила, екипировка, пистолет, ей така без пари.Вложили хората, бизнес развивали.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не са гледали Let's Be Cops
3
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предайте ги на Румънските власти защото в мутроландия ще им дадът 1 година условно с 2 години испитателен срок! А в Румъния 20 години не им мърдат за фалшива униформа пистолет и фалшив буркан. В румъния не си играят когато някои се представят за фалшиви полицейски служители. Да сте чули в Румъния някой да напада и бие полицай? Не сте няма и да чуете защото там има закони и се спазват. Докато в мутроландия няма нито закони нито някой ги спазва.
2
0
 
23
 
! Отговори
зяпнал преди 7 години
Ег*ати наглеците :))))
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам делото да се даде на съдийката, която стоя след работно време за да може ТАЙНО да наложи мярка домашен арест на турския убиец на българско семейство.Тя е доказала че срещу 30 сребърника самоотвержено може да погребе всеки случай- някои платени момичета имат повече чест.