Кучета нахапаха жена, собствениците им – на съд

Животните били отглеждани, за да бранят добитък от чакали
18 яну 2017 18:28,
20
Кучета нахапаха жена, собствениците им – на съд
Снимка: архив "Булфото"

Шест добре охранени кучета нападнаха, хапаха и раниха тежко жена. Тримата им собственици отиват на съд.
Районната прокуратура в Благоевград внесе обвинителен акт срещу тримата и предстои да бъде насрочена дата за начало на съдебния процес.

Кървавата история е от април 2015 година. Тя се е случила в село Долна Железница.

Тримата мъже, които са близки роднини, отглеждали кучетата, за да пазят с тях домашните си животни от чакали и вълци.

Поради тази причина кучетата били охранени така, че към април 2015 г. всяко от тях било с височина от 60 до 70 см.

Животните често били държани отвързани и многократно нападали и проявявали агресивност спрямо хората, пише в обвинителния акт.

Пострадалата жена била нападната докато обработвала зеленчуковата си градина. Шестте кучета се приближили без тя да ги усети и я нападнали в гръб.

Агресивните животни успели да я повалят на земята, заобиколили я от всички страни и започнали настървено да хапят беззащитната жена. С големи усилия тя успяла да се отърве от тях и да се скрие във вилата си.

Братът на пострадалата, пристигнал след обаждането й, я заварил цялата окървавена. Жената била незабавно закарана в Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград.

Раните от ухапванията на кучетата се оказали толкова сериозни, че животът на пострадалата бил в опасност. Тя била транспортирана в  Хирургичното отделение на МБАЛ - Благоевград. Последвали и няколко пластични операции в УМБАЛ "Н.И. Пирогов" ЕАД.

Според заключението на разследването кучета причинили на жената обширни и дълбоки рани от ухапвания по двете подбедрици, коленeте, ръцете, лявата китка, мишниците, както и допълнителното им инфектиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
12
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Едно от големите прочиствания у нас от всякакви /почти/ кучета са извършили германците, когато идват в България. / Около 1941 год. - това помнят живи свидетели/ След 1944 година на два пъти държавата отново прочиства страната от кучета. И в трите случая това се върши повсеместно, поради доброто качество на кучешките кожи при производство на обувки!! Гладни и сиромашки военни години са били!!Сега да се чуди човек, защо се допуска, кучета да разкъсват хора ???!!! И каква е тази"любов" към звяра!?
12
2
 
30
 
! Отговори
Б преди 7 години
Бе къв съд бе ? Да ги убиват и да им продават органите и парите за компенсация на пострадалите нахапани от тия зверове !
11
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия кучета в приюта и ако там са агресивни да ги трепят. Няма да трепят невинни кончета само. Собствениците на съд директно. Като ги опарят един път , ще се научат да си затварят кучетата.
10
3
 
24
 
! Отговори
Румен преди 7 години
До 1Ти си за психиатър! Прегледай се и се лекувай преди да почнеш да хапеш и ти хора.
9
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до нонер 1 ...мойка ти дийба сороче продажно омериканско ..лойнар-че
8
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
едрите кучета трябва да се третират като оръжие и всяко нападение от тях да бъде третирано като въоръжено нападение от собственика им,независимо дали е умишлено или не.Само наказани и ефективно осъдени на затвор кучкари ще предотврати безотговорното им поведение и надменност спрямо останалите хора
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин на тен да ти го...номер 1 в усти... Чката
6
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, поредните собственици, които са за бой. Кучетата в случая не са виновни - те са обучавани да пазят и това са правили.
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до анонимният номер 1 --а детето така да ти нахапят изр-оде
4
7
 
17
 
! Отговори
Младо мамче преди 7 години
Мъжете и големците в България да тръгват сега и за един ден да ни избавят от мастиите. И да се забрани със закон притежанието на ***
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен номер 1 ..на *** да се случи ***..о тче тапо
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
номер 1 простаченце си
1
45
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кучета са били забелязани на Червения площад през 1986.Сега са умерени бунтовници за Русия и са върли поддръжници на Тръмп, Путин и Радев.