Делото "Сарафово" пак цикли заради нередовно призовани

Почти година вече спецсъдът не може да даде ход на делото
Обновена: 4 юли 2017 12:56 | 4 юли 2017 12:53, Камелия Цветанова
5
Делото "Сарафово" пак цикли заради нередовно призовани
Снимка: Булфото, архив

Делото за атентата в "Сарафово" срещу автобус с туристи от Израел беше отложено за пореден път заради нередовно призоваване на пострадалите страни.

Още по темата

Вече почти година Специализираният съд не може да даде ход на делото.

Съдът ще се опита чрез Министерството на правосъдието и "Евроджъст" да уведоми тримата израелски граждани, чиито близки пострадаха при атентата, за насроченото заседание.

До момента от тези действия няма резултат.

Следващият опит делото да тръгне ще бъде на 20 септември, уточни БТА.

Предвидените изнесени заседания на 19 и 20 юли в Бургас, когато част от близките на пострадалите ще дойдат в Бургас, за да отбележат пет години от трагичното събитие, се отлагат.

На 18 юли 2012 г. атентатор се взриви до автобус с израелски туристи на паркинга до летището в Бургас. При терористичния акт загинаха петима туристи и шофьорът на автобуса, който е български гражданин.

Подсъдими задочно за взрива са Мелиад Фарса и Хасан Хасан, те се издирват, но към момента няма информация за местоположението им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Край преди 6 години
Делото за "атентата" срещу Доган беше към 5 години нищо че всичко стана пред 7млн. човека със поне 3камери. На това "дело" ще му трябват барем 150 г. да има решение на първа инстанция, което след още 150 да се отмени на втора инстанция и след още 150 г. да се върне на първа инстанция за ново разглеждане. Това всички си го знаят но важното е правосъдието да възтържествува.
4
0
 
2
 
! Отговори
Американ преди 6 години
С толкова много дела с отминал срок няма ли съответното дело в Страсбург срещу държавата за неспазване на сроковете за правосъдие? Аз лично бих съдил там.
3
0
 
2
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Когато има елементарни процесуални нарушения заради които делото боксува трябва да се налага голяма глоба и лишаване от права, поне временно, на допусналите ги юристи. Понеже няма как да не знаят елементарностите и подобни пропуски са очевадно направени нарочно, или безхаберието им е пълно което е също така лошо.И какво значи "нередовно призоваване на пострадалите страни", какво значение има,ако те присъстват?
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами такава ни е съдебната система - никаква
1
0
 
12
 
! Отговори
дър. хранилка преди 6 години
Те това е да си спец. съдия, докато тръгне през 2138г. процеса, няма да има жив нито свидетел, ни пострадал, ни виновен. Но заплата и премии ще вървят с пълна сила.