24-годишен почина след операция на апендикс в Хасково

Прокуратурата подхвана случая, бащата съди болницата
30
24-годишен почина след операция на апендикс в Хасково
Снимка: Булфото, архив

Прокуратурата в Хасково започна разследване за смъртта на млад мъж, който почина в болницата след операция на апендикс.

Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза, а резултатите от нея се очакват до няколко дни.

След интервенцията 24-годишният Динчер Алие е бил преместен в Интензивното отделение на болницата. Там починал.

Първоначалната информация е, че е получил белодробни усложнения, които се оказали фатални, съобщи "Дарик".

Бащата на Динчер е наел адвокати и смята да съди лекарите и болницата.

Директорът на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов смята, че няма допусната лекарска грешка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
17
 
! Отговори
Грван преди 6 години
До АнонименТия ги разправяй някъде другаде,Сепсиса от какво се получава,синдрома на Менделсон ???? Айде оплескахте ги нещшата сега ала- бала портокала
27
0
 
26
 
! Отговори
Хипократ преди 6 години
Анестезиолога ще гризне дръвчето,барабар с директори и началници в тази болница ! Крайно време беше да се махнете гадове алчни,не малко човешки съдби почернихте,дано ви осъдят тук че ако се стигне до Страсбург или Хага тогава наистина здравеопазването в България наистина ще се подобри,винаги чакаме да има смъртни случаи за да се предприемат подобни мерки което е жалко.Жалко за момчето твърде млад за да си отиде от този свят по този нелеп и *** начин.Да почива в мир.
26
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Хасково от доста години е практика от спешно отделение да те препратят в хирургия,а там задължително си за операция,изнудват те за пари,пишат в здравните картони че са ти сложили дузина скъпи медикаменти които не са направени за да дърпат от здравната каса,осигуровки и т.н. и ти отнемат живота като на горкото момче.Държавата да се самосъзира и да закрие тази ( болница ) която не лекува а убива !Почивай в мир момче. Ще се моля за теб некадърниците да получат заслуженото.
25
1
 
30
 
! Отговори
Bla bla преди 6 години
Една елементарна операция не могат да направят,да я закрияат тая касапница която е ООД със здравната каса и да ги съдят в Хага и Страсбург !
24
0
 
37
 
! Отговори
Кина преди 6 години
Пишете името на жертвата, а на убиеца/убийците - не. Защо ?!
23
2
 
40
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 22 Как няма да има плява, като вече се влиза с две тройки медицина.Кьораво и сакато тръгнало доктор да става. Народа е казал : Този е роден за доктор.Същото важи и за търговец.
22
0
 
42
 
! Отговори
Операция преди 6 години
Голямо значение има кой те оперира. Имам две операции. Първата по спешност без избор на екип. Осакатиха ме. Оттогава се боря с това ,което ми причиниха. След 10 години мъки се наложи втора. Този път планирана и платена с избор на екип при доцент. Родих се повторно. Болките ги няма, без лекарства съм вече. Господ здраве да му дава на този Човек-българин доц.Димитров. Лекарите не трябва да са случайни хора, а много начетени, защото те с действията си или бездействието си променят човешки съдби
21
1
 
45
 
! Отговори
РУШВЕТИ преди 6 години
АКО СИ БЕШЕ ПЛАТИЛ 2000 ЛВ. И ДДС НЯМАШЕ ДА МУ СЕ СЛУЧИ!!!!ПОГОЛОВНО СЕ ПЛАША В ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ НА РЪКА БЕЗ ФАКТУРА!
20
6
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкото момче. Да почива в мир. На всички вече ни писна от бялата мафия. Пълно е с доктори некадърници. На 1000 доктора 1 само е добър. Всичко друго е плява, която просто иска пари. Все едно им е малко, че взимат по 5-10 000 лева всеки месец.
19
41
 
16
 
! Отговори
проф. Атлантида преди 6 години
При всяка операция има риск от смърт, съгласен/а съм. Но във всяка една болница има болничен леталитет. За съжаление няма как лекарите да спасят всички. До 14- не може да сме сигурни, тъй като може да е ендогенна инфекция с чревни бактерии чрез хематогенна дисеминация. Може и да е била вътреболнична инфекция чрез колонизация. Но колегите са си свършили работата. Просто е имало усложнение с екзитус.
18
7
 
41
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Не мога да повярвам, че и представящ се за хирург се е изказал, че няма риск! Всяка една операция има риск от смъртност и причините са много!
17
0
 
39
 
! Отговори
Лаик преди 6 години
Каква е гаранцията, че не може да получи белодробна тромбемболия по време на операцията? Има ли такава? Защото това е непредсказуем и убива за секунди, без почти никаква възможност за реакция?
16
14
 
47
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Това е операция ,която би трябвало да гледаш в "Ю туб" и да я направиш.Нещо друго е станало.
15
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предполагам, никой от пишещите не е коренспондирал писмено с български лекари, Аз съм. 3/4 са откровени илитерати, езиково неграмотни, с елементарен речник... Не вярвам, че в своята област надминават нивото на езиковата си грамотност.
14
1
 
68
 
! Отговори
Ами преди 6 години
Добрите специалисти бягат в чужбина. Тук остават по- неопитните. Скоро и те ще избягат и тогава ще тичаме при знахарки,ако са останали такива. Целта е...все по- малко българи......
13
5
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е най леката операция която като стажант съм правил. Може да се стигне до смъртен случай само ако се закъснее с операцията при перфориран апендикс. Ако се направи операцията още в първите признаци при болки от дясно долу ниско в корема и схващане на дясният крайник това са признаците на апендицита всичко минава успешно. Но по всичко личи че момчето не е починало от апендицита а от вътрешно болнична инфекция.
12
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всяка провесията е необходима и практика. Такава в БГ.няма кой да ти даде.Попаднах на професионалисти в Германия и сега в България съм с опит.
11
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ова е... странно меко казано. Апендиксът минава за безобидна операция. Когато ме оперираха от спукана язва на дванадесетопръстника, (перитонит) бях на 21 год и усещах че животът ми виси на косъм. Имах късмет с лекарите, спасиха ме. После научих, че едно момиче от съседния блок е било оперирано от същото и..... починало. Тръпки ме побиха. А в болницата имаше деца които ги оперираха от апендикс и на другия ден вече ходеха и се смееха. Безумие е да има смъртни случаи от такива диагнози.
10
0
 
70
 
! Отговори
лекар преди 6 години
Трагично е ,но и в най-модерните клиники апендицитите дават смъртност от около един процент.Смъртта може да не се дължи изобщо на апендектомията , следствието ще си каже думата.Никой няма право да съди за нещата,след като не познава случая.Жалко за момчето.
9
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълно разграден двор са тези болници. Който иска да е жив, да търси помощ в големите градове! Преди 2 години на Великден в болницата в Гоце Делчев нямаше кьорав лекар. Не ми се мисли, ако нещо сериозно се случи и не дай боже на дете.