Отнемат правата на кардиолога, поставял стентове на здрави хора?

Етичната комисия на БЛС извършва проверка за нарушения
25 сеп 2019 10:20,
28
Отнемат правата на кардиолога, поставял стентове на здрави хора?
Снимка: pixaBay

Лекарските права на кардиолога д-р Петър Лазов, за когото се разбра, че е поставял стентове на здрави хора, могат да бъдат отнети.

Още по темата

„За щастие за тези манипулации има архив, който може да бъде проследен назад в годините. Може да бъде доказано дали това се е случило. Ако това се е случило, вярвам, че Етичната комисия на БЛС, ще бъде на висота и ще вземе своето решение. Най-тежкото наказание е БЛС да лиши този лекар от право да практикува“, заяви шефът на лекарския съюз д-р Иван Маджаров пред Нова.

Лазов вече бе освободен от длъжност от областната болница в Пазарджик и стана ясно, че е вземал заплата от 57 хил. лв. За дейността му се извършва проверка от Медицински одит и прокуратурата, както и вътрешна проверка в болницата.

Д-р Маджаров обясни, че изследванията и данните за манипулациите за всеки един пациент се пазят както в болницата, така и в НЗОК.

„Тук става въпрос за голям обем от данни от всички болници. Вероятно НЗОК прави проверки на случаен принцип, когато проверява болница, или когато има съмнение за свръх прилагане на такава манипулация”, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Стефан преди 4 години
Докога ще търпим ?ГЕРБ УПРАВЛЕНИЕТО НА ВИНЕТУ САМО БСП ВИНОВНИ ТОЙ НЕ Е ?
21
0
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
А ЗАТВОР ? А ДИРЕКТОРА НА БОЛНИЦАТА ?КОГА ЩЕ ИМА ЗАТВОР ЗА ТАКИВА ?
20
0
 
6
 
! Отговори
Трактора преди 4 години
Еееее развалиха му рахата... Аз затова въобще не ползвам българската здравна система. Не внасям осигуровки, на доктор не ходя. Имам братовчед лекар, ако става дума на настинка или нещо такова. За по-сериозни случаи задължително в чужбина.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак замазват нещата....И той сам самичък всичко е вършел и никой в тази болница не е подозирал и знаел нищо!!!? ;)А наказание я има я няма
18
0
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Не е само този. Всички инвазивни работят едва ли не денонощно. Да се проверява наред
17
0
 
18
 
! Отговори
Кика преди 4 години
САМО ПРАВАТА.... НА ТОЗИ ИЗВЕРГ, НЕ ЛЕКАР, ГЛАВАТА МУ Е ЗА ОТНЕМАНЕ....... НО ЛОШОТО Е ЧЕ УТРЕ ЩЕ БЪДЕ НЕНАКАЗАН И ЩЕ ПРОДЪЛЖИ В СЪЩИЯ дух
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЗОК да даде доклад за стентовете. Не е само този мутролекар. Тук има престъпно бездействие и прикриване на крадците и увреждащите пациентите. Залъгват народа с разни "реформи", които ще позволят още по-голяма кражба и беззаконие и безотчетност.
15
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отнемане на имуществото и парите. Този вече е станал мултимилионер и може да не работи.
14
0
 
25
 
! Отговори
Юрист преди 4 години
Отнемане на права и затвор...
13
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Директорът също е в играта! Без него това престъпление е невъзможно. Точат пари като невидели и би трябвало до живот да си правят компания зад решетките.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До HH А ти знаеш ли какви са последствията, ако на здрав човек сложат стент? *** да ти сложат, пробвай!
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По времето на Тато , на тоя не ми се мисли какво щеше да му се случи.
10
3
 
3
 
! Отговори
HH преди 4 години
Не го защитавам този така наречен лекар , но колкото и тъпо да звучи , защо не отнемат правата на лекар довел до смърт пациент ......
9
0
 
34
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
Крайният извод за мен е:50 / 50 с директора.Затова ,и двамата в една килия,та да си спомнят и бъбрят за сладките години ...................
8
1
 
18
 
! Отговори
БАЙ Тошо преди 4 години
При мене ,тоя щеше вече да лекува само прасета на Беляне
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При СОЦА тоя доктор щяха да го разстрелят. Да благославя "демокрацията"...
6
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не се коментира арогантното и просташко поведение на директора на болницата!? Без негово съдействие и чадъри евентуално дял Касапинът не би получавал тия фантастични заплати. Васил Иванов е добър разследващ журналист ,но допусна две фрапантни като за него грешки. 1-не попита КОЛКО ИЗКАРВА ОТ ЧАСТНИЯ СИ КАБИНЕТ КАСАПИНА И ЧЕ В ТНЕГО НАБИРА ПАЦИЕНТИ ЗА ДЪРЖАВНАТА БОЛНИЦА. 2-ПРИ ИНТЕРВЮТО С ДИР. НАПРАВО СЕ НАЛОЖИ. ТРЯБВАШЕ ДА МУ ОБЯСНИ КАТЕГОЛИЧНО ,ЧЕ ДИР. Е ПУБЛИЧНА ЛИЧНОСТ УЧРЕЖД.-ДЪРЖАВНО
5
0
 
16
 
! Отговори
Имам стенТ !!! преди 4 години
Проблема е че ти казват че имаш примерно 98%/ процента/ запушване ,а ако си поискаш диск от коронарографията за да го види и друг кардиолог ,може да се окаже че съвсем не е толкова,а примерно 48%.Така че със стентовете трябва да се проверява от поне двама специалисти по коронарна кардиология.
4
0
 
41
 
! Отговори
бай х преди 4 години
доктор Менгеле ряпа да яде .... хора това е криминално умишлено деяние със необратими сърдечни увреждания със цел финансова облага ...трябва конфискация и доживотна присъда ,
3
0
 
12
 
! Отговори
tozi преди 4 години
да се отнемат завинаги.