Руският дипломат-шпионин вече не бил у нас

Това станало след искане на МВнР пред руския посланик
38
Руският дипломат-шпионин вече не бил у нас
Снимка: архив, Ройтерс

Руският дипломат, заподозрян в шпионаж, вече не е на територията на България, по информация на МВнР.

В петък МВнР беше сезирано от прокуратурата на България относно действията на руски дипломат, съобщиха от външното министерство.

От страна на ДАНС е била получена допълнителна информация по случая.

Още по темата
При тази ситуация същия ден е проведена среща с руския посланик, на която са били обсъдени въпроси от двустранен интерес, включително и този. Срещата преминала в конструктивна атмосфера.

От българска страна е било отправено искане руските институции да отзоват своя служител до края на деня днес (понеделник).

Досъдебното производство е за за престъпление срещу републиката – за това, че от септември 2018 г. чуждият гражданин е събирал информация, представляваща държавна тайна, с цел да я издаде на чужда държава.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябвало е първо да го пребият неизвестни лица с качулкк и тогава учтиво да го помолят да напусне за 6 часа.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо се дава публичност? Такива процеси текат навсякъде по света. Навремето от КЦМ си изнасяха месечно по няколко килограма благородни метали с дипломатическа поща за европейска държава и никой нищо не правеше. И то да е само това.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е сигурно, че руския шпионин е напуснал България !
15
11
 
7
 
! Отговори
хъхъ към хаха преди 4 години
Русофилче, твоята неадекватна реакция само потвърждава отдавна установения факт, че всички "фили" и фоби" сте потенциални пациенти на психиатрията. При вас запалянковщината замества изцяло мисленето. И в твоята глава има някаква величава Русия вместо все по-посредствената и обедняваща държавица на Путин. Няма лошо, куфей си.
14
1
 
13
 
! Отговори
хахааааааа...... преди 4 години
До СеирНе се притеснявай....мисля, че руснаците ще се справят без твоите съвети.
13
10
 
5
 
! Отговори
Сеир преди 4 години
Всички шпионират когото могат откакто свят светува. Не е това проблемът, а надменното отношение на голяма част от руснаците към България. Надничам често в техни форуми - сумтят, че сме били "продажни братушки". Ако дължа благодарност на прапрадядото на некой си за съществуването на третата българска държава, с какво това ме задължава към праправнука му - имперски шовинист и путинист? Трябва ли тъкмо интересите на техните олигарси да смятам за свои? С такива представи за "дружбата" аре у лево.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ще се отрази негативно на отношенията между Русия и България...
11
2
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 4 години
защо им са руски бази тук?То цялата територия, цялото правителство и мвр и мин. на отбраната се управляваха от СССР. Даже по едно време без малко да станем 16-та република ама ни се размина за едната бройка.
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Да попитам, ако законно българско правителство покани Русия да ни защитава, това дали ще е нарушение на някакви международни правила?"Oт кой да те защитава? Единствен враг тук са ни основно сърбите. И малко гърците. А Русия на едните дава безплатни самолети защото открай време са си другарчета, а с другите се разбира повече отколкото с нас. Най-много да гризнем дървото ако някой *** "ги покани".
9
0
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Това къде го чете или на кирковсият пазар тъй си чул от някоя баба?)
8
5
 
5
 
! Отговори
до №16 преди 4 години
когато СССР се гътна твоите налъм не цъфнаха, нема и да съфнат когато и Путкистан ся гътни, но пусофиллистични свинйе като теби винаги ще облизват руското дупйе, продажници като тебе са осъдени да облизват... така и преживявате, чрез облизвани на руската бляяда, дали ще се наричети комунисти, деми=ократи, социалисти, и т.н. твоята рускофилистиная порода са облизвачи.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисията му е приключила и са го привикали в Русия. Скоро ще изпратят друг.В България е пълно със руски, турски и американски шпиони. Използват България като троянски кон.
6
6
 
10
 
! Отговори
до бладолизец №13 преди 4 години
СССР обяви вона на НЕУТРАЛНА България и я окупира на 8 септември 1944 г. В България са разположени около 600,000 солдатска *** и българския народ ги е хрантутил няколко години (Сталин е правил опит да окупира проливите), а народа български е плащал заплатите на блядовите фицери в щатски долари. Руските мародери опоскаха България и насадиха червените разбойници, които достолепно избиха интелигенцията и ограбиха народа. Руска своллач нема место у нса, а *** в затвора за предателство
5
5
 
8
 
! Отговори
до №9 преди 4 години
Когато СССР се гътна като болно животно в кланица това "рано или късно" деши според тебе русофилистична гниддо? Сега иде реда на лобимата ти матушка Рус, гътването и е неминуемо за да се освободят народите от игото наруския бляддд и блядолизци като теб.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Разменял руска салата за лютеница". И нищо не се казва повече .
3
5
 
5
 
! Отговори
до №3 преди 4 години
историята наистина е много грозна, но от кактно руските бляядове ни окупираха през 1944 г. в България само грозотии стават, от БКП та до СДС, НДСВ, ДПС, Атака и ГЕРБ - сите са руски мекерета. Грозно наистина.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А съд, затвор? Кога? Да го отзоват и да го пратят на почивка. Направо му взеха страха
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да гонят цялото руско пасолство барабар с посланика...