Федерер се оказа прекалено голям залък за Гришо

Ветеранът постигна лесна победа над българина
Обновена: 18 фев 2018 18:13 | 18 фев 2018 17:55, Камелия Цветанова
240
Федерер се оказа прекалено голям залък за Гришо
Снимка: Reuters

Роджър Федерер се оказа прекалено голям залък за Григор Димитров и ветеранът постигна лесна победа над българина на финала на турнира в Ротердам след 6:2, 6:2.

По този начин Маестрото завоюва трофея в турнира от ATP 500 и записа седмата си победа над българина от общо толкова мачове между двамата.

С триумфа си на холандска земя швейцарецът завършва една перфектна седмица за него, след като само преди няколко дни той официално си уреди първото място в ранглистата.

Това изкачване на практика записва името му в книгата на рекордите на тениса като най-възрастният тенисист, който се изкачва на лидерската позиция.

В първия сет Маестрото бе просто перфектен и стигна до пробиви в петия и седмия гейм, като си взе с лекота всичките подавания и не му се наложи да спасява нито една точка за пробив в него.

Във втория сет ситуацията бе подобна и нашето момче губеше с пробив още след първия гейм, а след това Маестрото достигна и до пробив в петия гейм.

До края нямаше повече пробиви и Фед Експрес стигна до експресен успех.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
193 - Ееев добре, че си ти, случаен коментатор номер 193, който да ни посочи тази грешка. Сигурен съм, че този спорт, който е спорт за милиарди, не е могъл, да се допира до два а грима математици, които да им приложат ранкинг система и след това, да я напишат на компютър ... Невероятно - Трябваше им ТИ 193 и мнението ти, че да им покажеш, колко са сбъркали....
192
2
 
13
 
! Отговори
СН преди 6 години
Григор Димитров е от най-големите в света! След Петър Попангелов, нямаме скиор алпиец. Дали ще имаме друг тенисист, след Григор? Дали ще е трети или петнадесети, няма никакво значение. Важното е че го има, че е българин и радва феновете си с красива игра и спортсменски посъпки! Успех Гришо!!!
191
8
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Другите имат стратегики за развитие, смеми за надграждане и прочие. Схемата на Аскювлията е да седи и чака Федерер да умре от старост. *** ако за Федерер може и да стане, за Зверев дето е преди него и е с 15 г. по млад от него, тама за кво се надява - да го блъсне кола ли ?
190
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че тези Ранглисти са доста невярни.Не може разликата межди Първия и Третия в тях да е толкова огромна.
189
4
 
19
 
! Отговори
до 192 преди 6 години
В повечето световни спортни медии, които са обективни, заглавието еФЕДЕРЕР ОТВЯ ДИМИТРОВ ЗА 55 МИНУТИ
188
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственият начин Григор да отиде на финал в Голям турнир е ако си купи билет за него.
187
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ей заради това отношение на медиите взех да не харесвам гришо. заглавието е излишно високопарно и неправилно.
186
3
 
10
 
! Отговори
чекист преди 6 години
на кого му пука?!...
185
11
 
25
 
! Отговори
ПГ преди 6 години
Лелеее...колко разбирачи на тениса сте се събрали тук! Добре твърдите, че Григор не мижел да играе тенис, бил се поддал на някаква схема със залози, не го бивало за тази игра!Вас разбирачите за какво ви бива? Вие до къде стигнахте във вашия живот? Така като гледа не сте стигнали и на половината от неговия път...и защо? Защото е много по-лесно да се критикува, отколкото да се бориш! Научете се да уважавате труда на другите...Защото не знаете какво са жертвали за да стигнат до тук!
184
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гришо взе да играе тенис така както говори и на български
183
23
 
30
 
! Отговори
Истината някъде там преди 6 години
Фенчетата на Гришко.. Не унивайте, ще дойдат пак мачове, където топ тенисистите ще са контузени и нашия ще спечели пак нещо.. Споко има време..
182
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 190/191Ти наистина си много ***.Личи ти че си провинциалист чак от луната.
181
21
 
23
 
! Отговори
ВЯЕРТЪУИПКЛ;МНК преди 6 години
"И е най-хубав и е най-добър.А че Федерер е класа,изграждана много години,спор няма.Но нашето момче е по петите му и още много пъти ще се гордеем с него.А тези,които го плюят са едни нещастници,които не заслужават внимание."БРАВО
180
17
 
9
 
! Отговори
ддфцгжхбйкнцйгъжкхбй преди 6 години
КОМЕНТИТЕ МНОО СТЕ ПРОСТИ ...... ГРИШО ГО ПУСНА ЗА ДА УГОДИ НА ЗАЛОЖИЛИТЕ ТОЙ НЕ ГУБИ НИЩО ПЕЧЕЛИ ПРИЯТЕЛ
179
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Федерер заслужава победата, а не асковския бек.
178
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** с черупка, *** без черупка, с о п о л, ***, микроба. Последните две делят 4то и 5то място с равен брой точки но психологическа победа на микробата тъй като е женски пол (това е преди джендърите да дойдат на власт, сега микробата мисли за смяна на пола).
177
27
 
17
 
! Отговори
Както при Формула 1 преди 6 години
Злобните и завистливи българи както винаги сияят от радост от загубата на Гришо. Безкрайно далече сте от истината ! Просто не му разрешиха да стане победител защото и в тениса играят ГОЛЕМИ ПАРИ ! Също както във Формула1 - заповядват ти по радиото да пропуснеш пред теб съотборника си. Той показа в първите 4 гейма какво може и после най-демонстративно се предаде за да си запази хляба. Затова и отказа да говори след мача при награждаването! Но бъдещето е пред него! Федерер няма да е вечен!
176
1
 
11
 
! Отговори
Налъков преди 6 години
Хвърлят ви по балъшки начин една нормална новина като например сензационно, разстъргващо и вече всички се хващат за нея, коментират ли коментират........а кервана си вървиии и шапка крои колко още повече кинти да изкара от властта, а за народа - хляб и зрелища- те ви балъци щекотлива тема за отклоняване на вниманието!
175
3
 
7
 
! Отговори
Никол преди 6 години
До АнонименАма нали вече сме разделени!
174
3
 
28
 
! Отговори
Учуден преди 6 години
Ами кой изобщо е очаквал друго, та сега такива вопли и сензационни заглавия!По скоро трябва да се поздравим за възможността да играе на финал с такъв класен играч - това си е направо супер яко върхово постижение, равнозначно на абсолютен триумф за младока-любовчия!