Украйна: Ще спечелим войната, въпросът е на каква цена

Киев призова за скъсване на всякакви отношения с Русия
17 мар 2022 11:38, Елка Василева
391
Украйна: Ще спечелим войната, въпросът е на каква цена
Снимка: архив, БГНЕС

Ще спечелим войната, въпросът е само на каква цена, заяви днес украинският министър на отбраната Олексий Резников, който участва с включване онлайн в съвместно заседание на комисиите на Европейския парламент по сигурност и отбрана и по външни работи.

Той съобщи, че във взривения вчера Драматичен театър в Мариупол са се укривали 1200 жени и деца.

Още по темата
Резников нарече руските войски "чудовища" за това, че обстрелват жилищни сгради и нанасят удари дори там, където е сигурно, че ще има цивилни жертви.

По неговите думи досега руските войски са изгубили 14 хиляди бойци, 450 танка, 750 самолета. Според него тези данни са сравними със загубите, претърпени от СССР в Афганистан за 10 години.

Резников посочи, че руските удари са поразили за три седмици от началото на войната в неговата страна 400 училища, 110 болници, над 1000 жилищни сгради. Волноваха е срината изцяло, в Мариупол се извършва геноцид и жертвите вече са 20 000 цивилни, добави той.

Това не е просто война, а държавен терор. Води се умишлен обстрел на населени места. Кремъл извършва варварство, заяви министърът.

Тиранията за нас е напълно неприемлива. Преди осем години украинският народ направи своя цивилизационен избор, устреми се към ЕС. Продължаваме да защитаваме този избор днес с оръжие в ръце. Плащаме всеки ден много висока цена, но не виждаме друга възможност, добави той.

Можехме да предотвратим това, ако ЕС беше реагирал по-рано, ако беше опитал да спре (руския президент Владимир) Путин, посочи министърът. Той призова за скъсване на всякакви отношения с Руската федерация.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
0
 
1
 
! Отговори
Папо преди 2 години
Много бой още ще ядат азиатските варвари на путьь0! А него го чака нов Нюренберг и якичка от връвчица!
300
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЩЕ СПЕЧЕЛИТЕ 🖕АМА НЯМА ДАЕ В ТОЯ ЖИВОТ🖕ЩЕ ВИ РАЗНЕСАТ 🖕И С ЦЯЛАТА евро геиска ропа НАДЯВАМ СЕ АМЕРИКА ДА БЛОКИРА МОРСКИТЕ ПЪТИЩА И ДА ЗАПОЧВАТ ДА ЛЕТЯТ👍👍👍РАКЕТИТЕ👍👍👍КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ
299
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Жалко е ,че Путин няма мисленето на демократите ,Буш, Обама ,БайДън ? Вместо да ги запука ,като говедарите подред ,летища ,мостове ,Ж П гари ,рафинерии ,заводи ,села ,градове ,болници ,жилища ,Т В ,влакове , де що живо има хора ,деца , като в Сърбия ,Ирак , Афганистан ,Либия ,Сирия ,Сомалия ,Йемен ,руснаците се назландисват . Имат примера на САЩ и НАТО .
298
1
 
2
 
! Отговори
Двг преди 2 години
Баси театъра, дали и тия пред които говори се правят, че му вярват
297
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога е парада на Червения площад?
296
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези тря ва да спрат наркотиците. Дънят ги всеко ден където ги хванат. На Донецкия фронт най-боеспособните им части всеки ден отстъпват и губят позиции. Скоро ще са обкръжени. Край Киев контраофанзивата им се провали и руснаците пак започнаха да ги дънят. Вече са в крайноте северни квартали на града. Само това, че смятата украинците за свои ги спира и още не са изравнили Киев със земята! Тези смешници щели да печелят!
295
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пич, само ти и нашите алета ти вярват.Ще ядете пердах и го ядете всеки божи ден.
294
1
 
8
 
! Отговори
. преди 2 години
Излиза, че Русия е губила по 34 самолета и 20 танка на ден?! Хм...
293
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще стигнал ли руснаците до Бандеровщат, че май в Лвов се подвизават бандеровците?
292
3
 
5
 
! Отговори
... преди 2 години
Абе не знам ама знам, че русия загуби в авганистан! а там бяха талибани дето и името си не можеха да напишат! Просто е американците помогнаха! Сега пак ше помогнат и ше се получи същото! и само за справка военния бюджет на русия по техни данни е към 60млрд. $ на германия е 160млрд. $. на щатите е 780млрд. $! Сметайте другарки и другари кой ше спечели таз война!!! само 1 свалено самолетче е 20млн. $ ракетката дето го е свалила струва 20к $ така, че .... сметайте!!!
291
5
 
14
 
! Отговори
Уса преди 2 години
Гледам и не вярвам на ушите си.Да подкрепяш украйна и украинската армия,която избиваше и гореше живи хора,затова,че говорят на руски в Донбас през 2014.,в това число и българи.трябва да си невеж и с промит мозък.Украинофилия=Българофобия.Войната в Украйна започна в Донбас от украинските нацисти с любезното съдействие на Сащ и Нато.
290
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** и фантазиите ---супер лъжи и пропаганда от запада ---По неговите думи досега руските войски са изгубили 14 хиляди бойци, 450 танка, 750 самолета. Според него тези данни са сравними със загубите, претърпени от СССР в Афганистан за 10 години.
289
3
 
5
 
! Отговори
111 преди 2 години
Въпроса е на каква цена ще загубите войната!!!
288
1
 
9
 
! Отговори
## преди 2 години
Палячовци на какви наркот ици сте ???
287
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще спечелите колело от нафтова печка ***
286
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усещам как ще си изпросите ядрен взрив мегатон над Киев и Одеса .. Жалко че Путин няма моето мислене и на Ким Чен Ун ....
285
2
 
17
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
Ако не бяха евреите,нямаше да има войни на този Свят
284
27
 
5
 
! Отговори
Luben Стойков преди 2 години
Улрайна спечели войната. След месец два натам ще потекат милиарди. И познайте чии фирми ще са добре дошли в Украйна? Не български нали. Защото първо се дават поръчки на истинските приятели, а не на страхливите *** като България, Унгария и Сърбия. Русофилинизираната ни държава и путиниски политици не мога да погледнат дори ден напред.България изглежда като затънтена, задръстена руска губерния затънала в 1878г. където пияни мужици 140г.мърморят под носа си "Широка страна моя родная".
283
3
 
4
 
! Отговори
Украйна загуби преди 2 години
20 милиона загинали и сринати градове.
282
11
 
4
 
! Отговори
УКРАНАТО преди 2 години
Украйна да направи собствен военен съюз тия разпиляха Руската армия с молотовки цивилни дето не са цивилни и скоро тръгват в настъпление! дано спрат до аляска че ако преплуват океана с тая засилка ще отнесат САЩ и Канада...ЕС да почва да плаща репараций! ВЕДНАГА!