Правителството на САЩ се отказва от използването на частни затвори

Това ще засегне хиляди федерални затворници
19 авг 2016 10:00, Елка Василева
6
Правителството на САЩ се отказва от използването на частни затвори
Снимка: архив, Reuters

Правителството на САЩ съобщи, че постепенно ще се откаже от договорите си с частни затвори, което ще засегне хиляди федерални затворници, предаде Асошиейтед прес.

Решението бе обявено от министерството на правосъдието, след като по-рано този месец проверка установи, че частните затвори имат повече проблеми със сигурността и безопасността от местата за задържане, управлявани от държавата. Броят на задържаните във федерални затвори намалява заради промени в политиката на издаване на присъди през последните три години, което намалява и нуждата от частни затвори.

Американското правителство започна да разчита на частни затвори в края на 90-те години заради пренаселване на местата за задържане. Към декември 2015 г. в частни затвори са излежавали присъди над 22 000 души или около 12 процента от федералните затворници, според доклада на генералния инспекторат, публикуван по-рано този месец. Много от затворниците са осъдени за нарушаване на имиграционните закони.

Частните затвори се управляват от три компании, акциите на две от които се търгуват на борсата. Котировките им се сринаха с над 40 процента в днешната борсова сесия, допълва АП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: САЩчастни затвори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
нима преди 7 години
Aма нали държавата е лош стопанин? Какво стана със стожера на частната собственост?
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затворите са институции за най-жесток експлоатация на човека. Над закона са! Помагаш труд, а не те осигуряват.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То навсякъде частното управление е по несигурно. При нас частника си прави каквото иска. Не плаща заплати, не дава отпуски, държи повече от 8 часа на работа, в празнични дни пак се работи и това е в 90 % от частния бизнес. Законотворците понеже също са чорбаджии не променят нищо в закона за да се прекрати тази порочна практика и всеки да си понесе заслуженото.
1
5
 
3
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 7 години
Хммм странно! Частната държава се отказва от частното. Ни са убави тия работи. Къде отиде свободният предприемачески дух на хамериканците ?!;)))