Тръмп застрашава демокрацията, заяви на митинг Клинтън

Той поставя под съмнение валидността на предстоящите избори
22 окт 2016 08:00,
50
Тръмп застрашава демокрацията, заяви на митинг Клинтън
Снимка: архив, Reuters

Кандидатката на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън обвини вчера републиканския си съперник, че е заплаха за американската демокрация, защото поставя под съмнение валидността на предстоящите президентски избори, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Доналд Тръмп отказа да каже дали ще признае резултатите от тези избори. Не се заблуждавайте! Като постъпва така, той застрашава нашата демокрация", заяви Клинтън вчера на митинг в Кливланд, Охайо - ключов щат за изборите на 8 ноември.

" Ние в нашата страна обаче знаем разликата между лидерство и диктатура, нали? А мирното предаване на властта е едно от нещата, по които се различаваме", продължи тя.

"Заедно ние трява да подкрепим американската демокрация", призова Клинтън. "Единственият начин да имаме онова позитивно, оптимистично бъдеще, което обединява, е вие да ни помогнете да го постигнем", добави тя, потвърждавайки желанието си да бъде президент на всички американци.

На митинг във Флечър, Северна Каролина, няколко часа преди това, Доналд Тръмп атакува за първи път Мишел Обама. Първата дама, която досега бе пощадена от неговите язвителни нападки, напоследък се включи активно в предизборната кампания и се изказа твърде критично за Тръмп.

"Виждам, че тя много харесва Хилари Клинтън. Само че не беше ли именно тя, която първа каза навремето, че ако някой не е способен да се погрижи за собствената си къща, няма да може да се грижи за Белия дом, нито за страната?", попита Тръмп.

По време на кампанията за президентските избори през 2008 г., когато на първичните избори при демократите Барак Обама се състезаваше с Хилари Клинтън, Мишел Обама агитирайки в полза на съпруга си, бе заявила: "Един от важните аспекти на тези избори е да се намери пример за семейството. Мисля, че ако човек не може да се справи в собствената си къща, със сигурност не може управлява и Белия дом". Думите й бяха изтълкувани като намек за изневерите на Бил Клинтън, макар че и Мишел, и Барак Обама категорично отрекоха, заявявайки, че тя е искала да даде за пример собственото им старание да съчетават семейните и служебните задължения.

Всички авторитетни фигури на демократите са мобилизирани за финалната права на предизборната кампания. Вчера бившият президент Бил Клинтън започна двудневна обиколка с автобус във Флорида. Барак Обама вече посети този ключов щат завчера, а утре ще бъде в Невада. Вдругиден вицепрезидентът Джо Байдън ще бъде в Охайо. Мишел Обама завчера беше изпратена в Аризона.

Във Флечър, Северна Каролина, обикновено самоувереният Тръмп вчера беше необичайно откровен за възможността да загуби. Той се зарече да работи усърдно докрай за спечелването на изборите, за да не съжалява после, че не е положил достатъчно усилия, и призова привържениците си да гласуват.

Думите му бяха: "Победа, загуба или равен (а аз съм почти сигурен, че ако хората излязат да гласуват, ние ще спечелим) - все едно, аз ще съм доволен от себе си. Трябва да работим, трябва да изведем всички да гласуват".
Тръмп заяви, че е попълнил графика си със събрания чак до деня на вота . "Няма да си простя, ако един ден погледна назад и си кажа: още един митинг и щях да успея в Северна Каролина".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Библиотекар преди 7 години
Внимание, промяна в плана! Анонимен 4,7,910,13,14, 25,26,29,41 и и анонимни Бартек и Смех да напуснат окопа и да се преместят в сайт XXLXL111. Работете по версия "динко9" до пристигане на Патриот756. Оставащите тук, след пристигането на "кютук44" да превключат на версия "чобан07". Очаквайте промяна на посоката на вятъра към "сарай17888"
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Livinska ili LevIska se kazvase onazi 4iato nebesno sinia roklia e narisuvana prmetnata v/u kaminata zad Bill ili nebil Klintn?demokratite kato nisto moje da si spretnat edin kongress i da izdigna Michel Obama za prezident
23
2
 
14
 
! Отговори
Тъп,та тъп преди 7 години
Не знам, колко Доналд Тръмп е заплаха за демокрацията, но тази злобна и човекомразеща жена със сигурност ще доведе света до Трета световна война /да пази Господ!/. Колко държави вече унищожиха, а тази психически нестабилна жена /то не прилича и на жена, къде е женската мекота?/, чака с удоволствие, ако спечели, да юрне армията си да сее смърт и разрушения по света. Не империя на злото, те са империя на най-тъмните сили, на най-големия ужас, който може да си помисли нормален човек.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какой ужасающий вампир!
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господи БОЖЕ дермокрацията трепери да не я хванат с фалшиви избори !"Чего боятся? Власти США в ужасе от появления российских наблюдателей на выборах президента, грозят уголовными делами"Наистина са блокирали дип. мисийте, което е на практика безпрецедентен скандал.Обикновенно те се появяват на няколко места (по взаимна договорка и етикет)
20
1
 
14
 
! Отговори
Петко преди 7 години
Да не забравяме; как буш младши стана президент с половин милион гласа по малко! Къде е тая "демокрация "
19
1
 
21
 
! Отговори
тррт преди 7 години
Не го знам Тръмп какъв е, ама тая жена е отвратителна. Все едно чумата се е върнала.
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаем я тая демикрация. Нали я сеете на всякъде по света, та после хората се виждат в чудо.
17
1
 
25
 
! Отговори
По-подготвена... преди 7 години
До SpaceXза какво?! Подготвена да обяви война на русия, китай, източна европа и целия свят?!Наистина, тя има подготовка още от либия..Това ли е мечтата Ви?
16
2
 
30
 
! Отговори
там преди 7 години
Уважаеми намерете така наречения Патриотичен закон на САЩ и го прочетете, тръпки ще ви побият,и даже няма да се сетите за думата демокрация а за диктатура и тоталитаризъм в най тежките им видове.
15
1
 
23
 
! Отговори
странно преди 7 години
До SpaceXНе мога да те разбера виждаш какви беди докара САЩ на света и продължаваш да ги подкрепяш и да пишеш глупости,то е ясно че имаш робска психика и от истината те боли.....
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ,дърт"Що е то демокрация, с какво се яде..."Както са тръгнали нещата скоро ще се яде с китайски клечки за ориз.
13
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Клинтън застрашава света с трета световна война. По-добре малкото зло.
12
0
 
28
 
! Отговори
Моника Сръбска преди 7 години
А много "нормалната" ястребовска бабичка ,прототип на Яга,от компроментираната фамилия Клинтън с орал-овалния кабинет и Моника и варварската бомбардировка над Сърбия в защита на мюсюлманските главо-ези и нар-дилъри от Шиптърова,тази хич не била опасна за света и световния мир?
11
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до Спас хиксаКато гледам как усърдно защитаваш сащ, килърито и всичко американско, че вече си мисля , че явно татко ти е неггъър от алабама ахаха! Другия вариянт е да си платен от днесс..бг, Събота е, няма ли да ви оставят да почивате хихи
10
2
 
8
 
! Отговори
,дърт преди 7 години
Що е то демокрация, с какво се яде и има ли я където и да е?
9
1
 
28
 
! Отговори
Да го кажем направо преди 7 години
САЩ и демокрация!?!?!------приказки за баламурняци....САЩ са по-тоталитарни и деспотични и от бившият СССР........
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceX 19---------------------В последните години разликите между САЩ и Русия относно човешките права намаляват драстично. Едно време хората бягаха от СССР в САЩ, а сега процеса е в обратна посока.
7
1
 
26
 
! Отговори
Смех преди 7 години
Ква демокрация в тоталитарен САЩ бе ? Демокрацията умря, когато на 11 Спетември 2001 г американските служби я убиха със самолети. Каква е тая демокрация в която се подслушват и следят всички и всичко ?
6
1
 
26
 
! Отговори
това е преди 7 години
Каква демокрация в САЩ?това са клишета на който никой не вярва в страна в която всеки се следи,подслушва,доносничи,има две партии и всеки протест се смачква на брутално е диктатура.