Той и Тя – Тръмп и Клинтън доказват колко са различни

Тръмп залага на агресивния подход, а Клинтън не иска конфронтации
8 ное 2016 13:44,
21
Той и Тя – Тръмп и Клинтън доказват колко са различни
Доналд Тръмп и Хилари Клинтън. Източник: Reuters

Днес се очертава най-интересният и оспорван избор за президент в световен мащаб от 2012 г. насам, когато Барак Обама бе избран за първият цветнокож президент в историята на САЩ.

Снощи и Тръмп, и Клинтън пуснаха последните си видеообръщения в телевизиите, като от тях може да се види доста ясно колко различни са дори в посланията си към своите потенциални избиратели.

Тръмп продължава до последния момент да акцентира върху радикалните си идеи и конспиративни теории, като половината от клипа му, за пореден път, казва, че Клинтън е част от корупционната клика, която е поставила Америка на колене.

Тя обаче залага на изцяло пацифистично послание, с което очевидно иска за последен път да покаже ясното разграничение между нея и Тръмп.

Доналд Тръмп:

"Движението ни е насочено към смяната на едно провалено и корумпирано политическо представителство с ново правителство, управлявано от вас, американския народ. Това представителство е заложило на карта трилиони долари на тези избори. Тези, които контролират различните нива на власт във Вашингон и на световно ниво си партнират с хора, които не ви мислят доброто. Политическото представителство, което се опитва да ни спре е в същата група от хора, които са отговорни за нашите катастрофални търговски сделки, огромна нелегална имиграция и икономически и външни политики, които изтощиха страната ни. Това доведе до разрушаването на нашите заводи, както и до загубата на работни места, които просто избягаха в Мексико, Китай и други чужди страни по света.

Това представителство е част от глобална властова структура, която е отговорна за икономическите решения, които ограбиха нашата работническа класа, накараха страната ни да загуби част от парите си и да ги сложи в джобовете на шепа големи корпорации и политически лица. Единственото нещо, което може да спре тази корумпирана машина сте Вие. Единствената сила, която може да спаси страната ни сме ние. Единствените хора, които са достатъчно смели да изгонят това корумпирано правителство сте Вие, американският народ. Правя това за хората и за нашето движение. И ние ще си вземем страната обратно за вас и ще направим Америка отново велика".


Хилари Клинтън:

"Мисля, че всички може да се съгласим, че това беше дълга кампания. Но утре Вие ще изберете следващия ни президент. Ето няколко неща, върху които се надявам, че ще се замислите. Първо, не е само моето име и това на опонента ми върху бюлетината, а също каква страна искаме за нашите деца и внуци. Дали Америка е тъмна страна, която разделя хората или е страна, носеща надежда и обединяваща хората? Нашите основни ценности ще бъдат тествани на тези избори. Но където и да отида, хората отказват да бъдат определяни от страх и разделение. Всички знаем, че сме минали през лоши икономически времена и сме виждали доста големи промени, но аз вярвам в нашия народ. Обичам тази страна и съм убедена, че най-добрите времена са пред нас. Искам да бъда президент на всички американци. Не само на тези, които ме подкрепят в този избор, но на всички, защото всички имаме своята роля в изграждането на по-силна и по-честна Америка.

Второто нещо, което искам да знаете е следното - ще работя от цялото си сърце като президент, за да направя живота по-добър и за вас, и за вашите семейства. Едва ли винаги ще успяваме, но може да разчитате на следното - никога не съм се отказвала и няма да се откажа. Всеки ден ще ставам с идеята Америка да бъде безопасна и силна, както и за това икономиката ни да работи за всички, не само за тези на върха. И накрая, работата за децата и семействата е каузата на живота ми, но това никога не е било по-важно, отколкото сега. Това трябва да е нашата мисия - да дадем на децата ни и на всеки американец шанса да живеят спрямо потенциала им, даден от Бог. Така че днес ви моля за вашия вот, а утре нека правим историята заедно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"само да не е жена! Феминизмът трябва да се изкорени навсякъде по света, за да заживеят хората най-после в в мир и разбирателство. В противен случай навсякъде ще процъфтява ислямът!"Последното изречение беше голяма изненада, защото предишните са същността на ислямският тероризъм. А ако някой си мисли, че тази корумпирана до мозъка на костите лелка има нещо общо с феминизма или и пука за каквото и да е било, сигурно живее на друга планета.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
19 е отговор на 15 с ник "!"В ника на 19 половината знаци се самоизтриха.
17
0
 
3
 
! Отговори
До "!" /№1 преди 7 години
Аз ти казвам за какво биха гласували най-много хора.Разочарованието от партиите е огромно и трудно обратимо.У българина патриотизмът не е угаснал,дори напротив - нещо като спасителен пояс е.Отдавна градивният човек у нас копнее за условия,при които може да просперира само благодарение на качествата и труда си.Българите се чувстват застрашени от "бежанците".Обидно им е, че са толерирани неработещите от един етнос.Има турци и роми със същите настроения.Личността на М. и К. не ги интересува.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Той и Тя Тръмп и Клинтън доказват колко са различни":):)А тука в Европата щяха да доказват колко са еднакви - третополови!
15
0
 
1
 
! Отговори
! преди 7 години
До У нас,пич, ще ти кажа само че си луд. Ако познаваше Марешки друго щеше да говориш
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Нинче тук кафявия код е технически се избира, а практически се гласува.
13
0
 
4
 
! Отговори
Нина преди 7 години
През 2012 Обама е избран за втори мандат...и технически - за втори път се избира чернокож президент, след избора му през 2008 г.
12
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 7 години
Ако имах свръх естествени сили бих ги оженил без възможност за раздяла.
11
0
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Ако си спомняте преди 4 месеца в навечерието на BREXIT първоначално на всякъде Световните медии обявиха че Англия е отхвърля Брехит и на сутринta стана ясно че всъщност BREXIT e факт.Тази Спекулация беше умишлена и се направи от големите банки и хедж фондове да могат да реагират на борсовата търговия преди спекулантите.Същото ще стане и сега.Тръмп ще спечели но първоначално ще обявят че Хилъри печели за да може WALL STREET да има време да реагира .
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целият свят трябва да се обедини, а мъжете да разберат най-после, че жена не трябва да управлява държава с голям ядрен арсенал! Който ще да стане президент на САЩ, дори и български *** да е, само да не е жена! Феминизмът трябва да се изкорени навсякъде по света, за да заживеят хората най-после в в мир и разбирателство. В противен случай навсякъде ще процъфтява ислямът!
9
0
 
14
 
! Отговори
отчаяна съпруга преди 7 години
ФБР-то изчисти и излъска името на тази дето изобще не си пада по конфронтации. Много ще съм им задължена, ако споделят какви препарати използват, че котления камък в тоалетната с какво ли не пробвах, не ще да се махне?
8
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До шанс за промянаМного добре ги разбираш нещата няма що. Разбойническа политика е анексията на Крим и нахлуването на руски войски в Донбас и Сирия.
7
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отдавна е ясно, че *** и популист като Тръмп няма никакви шансове за президент, точно на САЩ. Американците не са ***, като англичаните примерно, които повярваха на жалък популист и *** като Найджъл Фарадж, който в последствие естествено ги предаде. Ще видите че след няколко часа новият президент на САЩ ще е Хилари Клинтън!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези двамата са като перфектната двойка.
5
2
 
22
 
! Отговори
шанс за промяна преди 7 години
Ако американците изберат Доналд Тръмп, ще имат шанс за промяна. Ако изберат Хитлъри Клинтън, тя ще продължи тотално провалилата се разбойническа политика на Обамата.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До У нас,Коалиция и с дявола е простена в борбата за г кокала и грабежа от народа.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Taя гнусарка защо още не е в затвора?! Президент ще ми става, *** мръсен...
2
7
 
9
 
! Отговори
У нас, преди 7 години
По последни данни:14.97% (Каракачанов) + 11.18% (Марешки) = 26.15%Та, значи,26.15% (при евентуална коалиция "Марешки, Каракачанов")25.4% (Радев)22% (Цачева)Марешки и Каракачанов заедно щяха да вземат най-много гласове - на патриоти, които същевременно са градивни личности и вярват, че в една нормална,правова държава биха преуспели благодарение само на труда и личните си качества, без да нарушават законите!Възможно е взимането на президентския пост да е само началото на истински възход
1
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Тръмп! С Хилари начело идва нова война в Сирия с огромни пропорции!!! Да не говорим, че тя е един от най-корумпираните политици в САЩ!!