В Европа се питат: Кой може да спре Тръмп?

В САЩ победи човек, който не зачита демокрацията, пишат медиите
9 ное 2016 22:35,
89
В Европа се питат: Кой може да спре Тръмп?
Снимка: архив Reuters

"Кой сега може да спре Тръмп?". С такова заглавие излиза националният ежедневник в Германия  Die Zeit, пишейки, че "изборите в САЩ са спечелени от човек, който презира демокрацията".

Die Welt също не е особено оптимистичен. "САЩ избраха човек, който иска да разруши "старото", без обаче да каже какво ще дойде на негово място. А последиците за света все още не са известни".

"Това е огромен пробив в САЩ: Доналд Тръмп извоюва сензационна победа в президентските избори. В момента на най-големия му триумф, той е скромен. Но какво планира оттук насетне?", питат колумнистите на авторитетното издание Der Spiegel, цитирани от "Фокус".

"Вярвахме, и предварителните резултати ни караха да се чувстваме сигурни, че американците няма в крайна сметка да предоставят най-влиятелния пост на земята на неуравновесен фанатик, сексуален хищник и натрапчив лъжец", пише за вестник The Guardian британският журналист Джонатан Фридланд, известен и с псевдонима си Сам Боурн.

"Годишното посещение на ирландския министър-председател в Белия дом се приема за даденост, но не трябва. Нивото на достъп, което се предоставя на Ирландия всяка година, е обект на завист от страна на много други малки народи. Въпреки това водещи ирландски политици чакат на опашка да критикуват поведението на Тръмп по време на президентската кампания, а той не е човек, който приема критиката лесно", коментира вестник The Irish Times, размишлявайки как президентството на Доналд Тръмп ще засегне Ирландия.

"Правителството на Гърция се опитва да омаловажи спекулациите, че избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединените американски щати ще промени външната политика на Вашингтон спрямо Гърция и по-рано заявената подкрепа за облекчаване на гръцкия дълг спрямо европейските кредитори", обвинява властта онлайн изданието на вестник Kathimerini.

"Шведската фондова борса реагира не толкова драматично спрямо изборите в Съединените американски щати, отколкото някои се страхуваха", успокоява Radio Sweden, но добавя, че "бизнес общността в страната все още е затаила дъх какво ще означава президентството на Доналд Тръмп за шведския бизнес".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Die Welt също не е особено оптимистичен. "САЩ избраха човек, който иска да разруши "старото", без обаче да каже какво ще дойде на негово място. А последиците за света все още не са известни".НО ЗАТОВА ПЪК ПЕЧАЛНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ОТ "СТАРОТО" СА ДОБРЕ ИЗВЕСТНИ.
53
0
 
42
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Ей, евроге-йове, а вие зачитате ли демокрацията. как разбрахте ден след изборите че Тръмп не зачита демокрацията бе ко-***-ленца мр-ъсни. Оакахте ли се вече, чак тук се размириса.
52
1
 
43
 
! Отговори
пешо средния преди 7 години
Европейските лидери се наакаха защото се страхуват да не загубят подкрепата на сащ и да останат сами срещу евразия. Тръмп обаче не глупав ,а много добре преценя ,че Сащ и малка Европа нямат шанс срещу Русия и Китай и ако се стигне до засилване на военното напрежение ,ще бъдат бити както някога Германия ,а Сащ сринат икономически.Изключително прозорлив .
51
1
 
45
 
! Отговори
е преди 7 години
А защо някой трябва да спира Тръмп? Какво ви е направил, че цвърчите, розовички еврогейчета?
50
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не може да спре Тръмп, защото е най-мощният човек в света, с най-голямата и силна военна машина с най-големите и силни финансови и икономически лостове в ръце. С това разполагаше и Обама, но той се оказа дребна малка и страхлива душица, затова и престъпници като Путин си разиграваха кончето по негово време. Отрезвяването в Русия настъпва.Госдума заподозрила Трампа в предательстве РоссииОб этом заявил глава комитета нижней палаты парламента по международным делам Леонид Слуцкий mk.ru
49
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ami lizemernite nemzi njama drugo kakvo da napishat sled kato v Germania gemokraziata otdavna e umrjala i samo lozungi i vseki protiv "beganzite" e kraino desen, nazi i maloumen. ta tova e Germania, prijateli, edna baba Merkel, sluga na dosegashnata Politika na iljuminati i kakvi li ne drugi masoni.
48
0
 
49
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
кьде е тази демокрация и какво е това животно кьде се крие защо нищо неразбрахме за 26 годинив неделя за ген радев
47
0
 
59
 
! Отговори
карина преди 7 години
Защо да го спират Тръмп ? Още нищо не е направил и искат да го спират, а като вземе да действа тогава какво ? Не искат Путин, не искат Тръмп ?
46
3
 
45
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Е ,сега навярно ще има възможност да се построи АЕЦ-бЕЛЕНЕ ,Южен поток ....това са важни стартегически -иконмически обекти в които се нуждаем .Белене -ще донесе работ ни места и пари,както и в бъдеще да не се вдига цената на тока за крайният потребител . Южен поток ще донесе 2 милиарда в хазната и 5 000 раб места +някои места в Севера ще имат газ + независимост + руснаците ще са зависими от нас .... много ++++ има ЮП ,но американците не дадоха да се строят тези обекти .Хитлерито-АЕЦ,бАЙДЕН-ЮП
45
1
 
55
 
! Отговори
КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ преди 7 години
Ако става въпрос за Новия Съветски Съюз под името ЕС, то такава няма. Мишките в Брюксел си въобразиха, че те ще командват всички хора в Европа като техни пионки. Да, ама не, както казваше един стар тъмносин шаман, който на времето е *** и мазал пред Живков
44
0
 
64
 
! Отговори
Защо да го спира? преди 7 години
Защото заяви, че е за диалог в света?! Защото е за намаляване на противопоставянето и напрежението в света?! Защото иска да създаде благоприятна среда за развитието на икономиката и просперитета на работещите хора в Америка, за просперитет на средната класа, която произвежда материалните блага, от които се ползват всички останали и, която гласува за него?! Как трябва да се наричат тези, които са против това и искат да го спрат??? И внушават на останалите, че трябва да бъде спрян...Защо???
43
0
 
51
 
! Отговори
гтф преди 7 години
от кога соро-соиден се цензурира ?
42
0
 
76
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Меркел да "вземе пример" от Тръмп! С радост ще плащам данъци...ако отиват за изграждането на 8метрова стена около външните граници на Европа! А Френския чуждестранен легион я охранява, и "стреля на месо".Вражеското нашествие от Африка и Арабия ще донесе на Европа - планини от дългове...и най-сетне граждански войни! Как да се радваме , като гледаме как гладуват децата ни - за да хранят с тежко спечелените ни пари - *** и готованци от цял свят???!!
41
0
 
67
 
! Отговори
наглеци преди 7 години
Това са лъжи и то *** немски лъжи .Така с подобна фразеология загубиха две световни .Второ ,меркелистките маркузианки много ги боли ,че тяхната посестрима не е начело за да продължат ислямизацията на света.И то използвайки демокрацията ..... Това много ги боли .ЕС се беше подготвило за слаби щати в които те да плащат за НАТО и чадъра над свободния свят,а немци и французи да се правят на моралисти размахвайки пръст и хулещи световния жандарм
40
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами Тръмп каза, че хич не го е грижа за Нато. Европейците да се оправят сами! Значи че, начело на Нато ще застане Русия! А Лавров, генерален секретар на пакта, ха,ха!
39
0
 
63
 
! Отговори
хихи преди 7 години
Нали вие бяхте новите ,а той стария.......Каква стана тя.Интернет размаза всички медии и хората отново победиха.Демокрацията победи олигарсите.
38
0
 
69
 
! Отговори
гнус ме е преди 7 години
Германия не уважава мнението на собственото си население, да не се внасят талибани, а учи на демокрация. Колко германци искат да бъдат заселвани безразборно ***? Това престъпление е достатъчно да бъде обесена Меркел.
37
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Na evrogeyovete nito Putin im se haresa nito Erdogan nito Trump.A koy vsashtnost gi e...va evrogeyovete :)
36
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин.
35
0
 
74
 
! Отговори
Циник до 45 преди 7 години
Приятелю...силно се надявам да си прав! Докъде ни докара политиката на Меркел , и Брюксел на "Разграден двор" виждаме...и ще усетим всички! Европа - беше "цъфнала , и вързала..." всички имаха добре платена работа...пенсии...соц.помощи...та г-жа Меркел самолично покани всякаква африканска, и арабска и*змет! Търтеи с претенции...и бомби на кръста! Милиарди евро за убийци и изнасилвачи - взети от устите на нашите деца, и възрастни пенсионери! Да спрат първо Инвазията ! Тръмп даже ще ги подкрепи!!!