Доналд Тръмп обяви: Напускам бизнеса !

Президентството е по-важна задача, заяви избраният за президент на САЩ
30 ное 2016 22:30, Елка Василева
14
Доналд Тръмп обяви: Напускам бизнеса !
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп каза, че ще свика пресконференция, на която ще обяви намерението си да напусне своя бизнес, за да се съсредоточи върху управлението на страната, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Тръмп съобщи в Тwitter, че на 15 декември на пресконференция със своето семейство ще представи плана си за "пълно напускане на бизнеса".

"На 15 декември ще свикам голяма пресконференция в Ню Йорк заедно с децата си за обсъждане на намерението ми да напусна напълно големия си бизнес с цел да се съсредоточа изцяло върху управлението на страната, за да НАПРАВЯ АМЕРИКА ОТНОВО ВЕЛИКА", пише той.

Тръмп посочва, че по закон не е длъжен да прекъсне връзка със своя бизнес, но смята, че е "очевидно важно като президент по никакъв начин да не влиза в конфликт на интереси".

"Затова се подготвят правни документи, които изцяло да ме извадят от бизнес дейностите. Президентството е много по-важна задача", заяви той.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: бизнесДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
12
 
! Отговори
g преди 7 години
Напуска бизнеса и влиза в най-големия такъв !
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да ги разправя на баба ми тия."Ти явно нямаш представа от бизнес. Невъзможно е да управляваш фирмите си и държава едновременно. За да управляваш и двете трябва да игнорираш напълно едното, за да се съсредоточиш върху другото. По-добре е да прехвърлиш бизнесът си на доверено лице и да поемеш държавата, все пак са те избрали за президент.
1
9
 
9
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Да ги разправя на баба ми тия.