САЩ: Русия може да очаква тежки санкции!

Те щели да засегнат и Путин, каза американски сенатор
28 дек 2016 22:21, Петя Славова
292
САЩ: Русия може да очаква тежки санкции!
Снимка: архив, Reuters

САЩ може да наложат санкции, които "сериозно да засегнат Русия, особено (президента Владимир) Путин като физическо лице", каза днес американският сенатор Линдзи Греъм, цитиран от Асошиейтед прес.

Греъм, който тази седмица е на посещение в Естония, Латвия и Литва заедно със своите колеги от Сената Джон Маккейн и Ейми Клоубъшар, заяви, че Конгресът на САЩ ще разследва руската намеса в американските избори, но не даде подробности за евентуални санкции.

По думите му "Русия се опитва да пречупи гръбнака на демокрациите по целия свят". Според него Латвия непрестанно е подложена на "руска агресия и намеса". Той каза на пресконференция, че "вече е време Русия да разбере - стига толкова".

Маккейн определи поведението на Русия като неприемливо, посочва БТА. Маккейн увери латвийския министър на отбраната Раймондс Бергманис, че САЩ ще продължат да помагат на Латвия за укрепване на отбранителните й способности, отбелязва ТАСС.

"Сенатор Маккейн изрази убеждение, че САЩ в качеството си на стратегически партньор ще продължат да укрепват отбраната на Латвия", заяви латвийското министерство на отбраната.

Според Бергманис приетият от Латвия бюджет за 2017 г. показва, че страната се движи по пътя на укрепване на своите отбранителни способности.

Тримата американски сенатори пристигнаха днес на двудневно посещение в Латвия. Програмата им включва срещи с президента Раймондс Вейонис, външния министър Едгарс Ринкевич и председателя на парламента Инара Мурниеце.

В същото време Русия обеща да предприеме ответни мерки срещу Вашингтон, ако й бъдат наложени нови икономически санкции, предаде Ройтерс.

"За да сме честни, сме уморени от лъжите за "руски хакери", които в САЩ се сипят от най-високи места", заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. Тя определи данните за нови санкции като "провокация, насочвана от Белия дом".

"Администрацията на Барак Обама лансира тази дезинформация още преди половин година в опит да подкрепи удобния за нея кандидат на президентските избори и след като не успя да постигне желаното, търси оправдание за собствения си провал и с удвоена сила си го изкарва на руско-американските отношения", добави Захарова, цитирана от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
4
 
40
 
! Отговори
смешни американци преди 7 години
Русия има неограничени възможности - може да сваля и назначава президент на САЩ , който си пожелае!
145
2
 
38
 
! Отговори
До класация от 2014 преди 7 години
А сега сравни го с БВП на БРИКС, обаче не забравяй, че щатите имат 13 трилиона дълг, за разлика от другите държави. На практика са фалирала пирамида, която живее и за твоя сметка, пък ти им се радвай.
144
0
 
36
 
! Отговори
тя преди 7 години
Какво правят т. н. НПО по цяла източна Европа? Кой ще ми каже?
143
2
 
41
 
! Отговори
Стоян Киров Киров преди 7 години
Отново смях в залата.На всички е ясно че ви плащат едни дребни суми да правите препечатки от русофобската преса в прибалтика,но малко старание в изкарването на кинтите не е излишно.Вярно е че в английския език няма род, ама само с Гугъл транслейт не става.Достатъчно е да щракнете в уикипедия да видите че сенатор Греам е тя а не той.Да карат ви и да прокламирате т.н. трети пол но става смешно.В САЩ с името Линдзи си къщават само дъщерите а не като у нас да има Аню,Марийко,Лилян и т.н гей имена.
142
3
 
44
 
! Отговори
Тия станаха смешни преди 7 години
Краварите вече не ги вземат на сериозно :)и какви санкции може да наложат?Да им забранят водката ли?
141
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ: За да сме честни, омръзнаха ни мръсните войни на кремълската КГБ клика !
140
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китай е икономика 1 .Само месечното производство на цимент в Китай е колкото САЩ произвеждат за една година .
139
3
 
32
 
! Отговори
Тато преди 7 години
До Класация 2014 Тази класация е невярна, само подледни разликата м/у Китай и САЩ , няма такава разлика , там има почти равенство. За другите да не говорим.
138
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на крива ракета, космоса и пречел
137
0
 
60
 
! Отговори
0 преди 7 години
ВЪХ ПАК ТЕЖКИ САНКЦИИ НАПРАВО ГИ УМОРИХА ОТ СМЯХ ТИЯ РУСНАЦИ.КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ГОВОРЯТ ЗА САНКЦИИ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ГЕОПИЛИТИЧЕСКИ ПРОСТРАНСТА И ВЛИЯНИЕ ЗАЕМАТ И ИЗОЛИРАТ САЩ.И КАКВИ СА ТИЯ САНЦКИИ ЩОТО И АЗ САНКЦИОНИРАР ЛУНАТА -ГРЕЕ НЕПРАВИЛНО ВЕЧЕР АМА КВО ОГ ТОВА, ТЯ ЛУНАТА ЗНАЕ ЛИ?.МЕЖДУ В ПРОЧЕМ СЛЕД Т.Н. САНКИЦИИ НЕЗНАЙНО ЗАЩО ТЪРГОВСКИЯТ ОБОРТ НА САЩ-РУСИЯ Е НАРАСНАЛ С 22 % ЗА 2 ГОДИНИ.
136
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Русия знае ли?
135
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Класация 2014 -НЕЩО СА ТИ ГРЕШНИ СКМЕТКИТКЕ. НЕ ЧЕ ОЗНАЧАВА НЕЩО НО ПО ДАННИ НА СБ И МФВ -БВП НА РУСИЯ ПО НОНИМАЛ Е 2,22 ТРИЛИОНА ДОЛАРА/ 7-МО МЯСТО/ ПО ПАРИТЕТ НА ПОКУП.СБОСОБНОСТ БВП НА РУСИЯ Е 3,773 ТЛРН.ДОЛАРА /5-ТО МЯСТО /ДАННИТЕ СА КЪМ 31.12.2015Г./ДАЖЕ СЛЕД ОТЧЕТЕНАТА РЕЦЕСИЯ ОТ 3,3 %/.
134
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен -защо никой не отива в Русия?.Ами има официална статистика на ООН-Русия е на второ място в света поброй влезли имигранти-13 млн.души за 10 год.В същото време постоянно или времено пребиваване в Русия /паспорти/ са получили 556 хиляди граждани на ЕС и 457 граждани на северна америка които живеят и иработя в Рсия официално.Така че мантрата никой не отива там е за масова употреба на протестърски медии и нищо повече.
133
21
 
42
 
! Отговори
2+2 преди 7 години
Отричат за хакерите както отричаха за Катин ,но "всичко тайно става явно" както пише в Библията.
132
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Русия е в 19 векТи добре ли си?
131
24
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една маалка Ирландия годишно превърта във вид на разни социални пакети над ЗАБЕЛЕЖЕТЕ 2,8 БИЛИОНА ЕВРО.Това е официална статистика от вчера,тези пари ще се раздадат за 2017г.Стига сте ми ги хвалели икономическите мишоци поркащи препарати за почистване
130
32
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джуджето на снимката не е ли глътнало *** ?Голям майтап е с неговите болни комплекси
129
8
 
75
 
! Отговори
До 149 преди 7 години
То затова вера Трамп каза, че явно Обама не е със свсичкия си.След като утре ще предава ключовете от белия дом, а днес е седнал на куфорите си и подписва ли подписва разни идиотщини, родени от възпаления мозък на неговите съветници. Трамп казва, че се принудил да събере най-добрите юристи на САЩ, за да може веднага след Нова Година да започнат работа по отмяна на глупостите, които сега твори Обама. По предварителна оценка поне 75% от указите му трябва да бъдат отменени, като вредни за САЩ.
128
32
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е изгнила карта на бившия СССР...
127
32
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ли никой не отива да работи в Русия?!Нали плащали космически заплати ;)Всички бягат на Запад!