Тръмп тръгна за ФБР, пък се върна! Не го искат!

Представители на службата бесни от уволнението на директора им
12 май 2017 07:45,
22
Тръмп тръгна за ФБР, пък се върна! Не го искат!
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп няма да посети централата на ФБР, както бе планирано, след като представители на службата казаха на Белия дом, че той няма да бъде топло посрещнат заради уволнението на директора на ФБР Джеймс Коми във вторник, съобщи телевизия Ем Ес Ен Би Си, цитирана от Ройтерс.

Вчера говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс каза, че Тръмп "съвсем вероятно" ще посети централата на ФБР във Вашингтон, за да повдигне духа на служителите на ведомството.

Още по темата

Тръмп обаче впоследствие бил уведомен, че след решението му да уволни Коми служителите на ФБР едва ли ще се зарадват да го видят.

Телевизията отбелязва, че много служители на ФБР са гласували за Тръмп на президентските избори миналата година, обаче са разочаровани от уволняването на Коми.

"Много хора във ФБР са лоялни към Коми", каза източник на Ем Ес Ен Би Си от службата.

"Те може да са съгласни или несъгласни с начина, по който той (Коми) действаше по въпроса с електронната поща (на Хилари Клинтън), но те го уважаваха и обичаха. Тръмп не го чака топъл прием в централата", добави източникът.

Междувременно Тръмп подписа указ за създаване на комисия, която да проучи твърденията за измами в президентските избори от 2016 г.

Комисията ще се оглавява от вицепрезидента Майк Пенс и от държавния секретар на щата Канзас Крис Коубаш.

Тя ще провери твърдения за неправомерно гласуване, за изборни измами или за нарушения при регистрацията на гласоподавателите в отделните щати.

Тръмп заяви, без да приведе доказателства в подкрепа на твърденията си, че между 3 милиона и 5 милиона души са гласували незаконно на президентските избори през 2016 г. за съперничката му от Демократическата партия Хилари Клинтън.

На 27 ноември Тръмп написа в Тwitter, че той е спечелил народния вот, "ако се извадят милионите хора, които са гласували незаконно".

В комисията ще има републиканци и демократи. Тя ще включва също настоящи и бивши представители на избирателните власти, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
до 15 от славянин преди 6 години
За този ''удар'' с томахавките по Асад, даже и Асад не, разбра за ужас за световните п.д.рунгели! Пък уж щеше да има още много удари!? Май наистина предишният 44-ти президент на отвъдокеанския чобанарник ще се окаже последният, който го е опазил цял, 45-ят ще го срути!
14
5
 
3
 
! Отговори
грешка преди 6 години
От цялата работа печели Русия. Двама се карат - трети печели.Пущат глупави слухове като в България и останалата част на света. После опровергават и току някой се хване.Стари трикове известни още от библейски времена. Трите влъхви. После Ирод като заповядал да убият децата и заговорниците получили върховно потвръждение.
13
7
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
фбр е наи терористичната дьржавна институция затова трьмп почва чисткатаот там но ще види зор
12
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше известни надежди Тръмп да е нормален, но те бяха бързо опровергани
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп настъпи змията по опашката и сега ще бере плодовете на глупостта си!
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10И хлапетата от Шри Ланка ли започнаха да работят за руските служби, като Асандж?
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата работа е защото някакво хлапе от Шри Ланка от тъй наречените script kiddies прихваща пощата на Хилъри от там решава да пробва паролите Бил Моника Овален кабинет много секс и сполучва на парола Килъри. По стетне продава имейлите на Асандж и тая нагла бабичка вместо да иде в затвора тръгна да хленчи за руските хакери.
8
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"ПРЕДСТОИ СЕРИОЗНА РЕОРГАНИЗАЦИЯ И ПРОВЕТРЯВАНЕ НА СЛУЖБИТЕ, ЗАТОВА Е ТАЗИ ИСТЕРИЯ."Сериозната реорганизация е изгонването на Тръмп, който предизвика небивал хаос в държавната администрация. Ако това е била целта на Путин постигната е на 100%. Сега на всички става ясно защо Тръмп като бизнесмен е фалирал 7 пъти.
7
2
 
13
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 5 Явно там не минават тези номера, като се смени президента да има уволнения на доказали се професионалисти. Не е като при нас .Герджика смени всички областни управители, шефове на агенции и директори на МВР за 3 месеца , новите се зарадваха на далаверата , а сега голямото разорачорование.Така ли е ? Така е. Язък за барута.
6
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Коми е републиканец и е с мандат от 10 години, беше назначен от Обама и одобрен с 97% от Конгреса. Така че това което пишеш означава само едно, некомпетентност.
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕДСТОИ СЕРИОЗНА РЕОРГАНИЗАЦИЯ И ПРОВЕТРЯВАНЕ НА СЛУЖБИТЕ, ЗАТОВА Е ТАЗИ ИСТЕРИЯ.
4
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тез от ФБР са се взели насериозно.Президента сменил шеф на агенция от предния президент.Тръмп им поразрови кочините и прасетата се разквичаха
3
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрахте ли че ФАШЩТ са най-глупавата държава в света щом Хюсейн Убама им беше президент защо и Тръмп да не е. Oная другата Килъри и нея не я слуша главата. Раздават иим нобелови награди за мир защото ако не им дадат и идат малките зелени човечета и носят много демокрация със себе си.
2
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какво ни занимавате с тия ненормалници Тръмп да ги праща да воюват в С Корея и туй е.
1
3
 
5
 
! Отговори
Rldk преди 6 години
Клон :)