НАТО няма да се намесва в Либия

САЩ ще накарат НАТО да нахлуе в Либия, заяви обаче Фидел Кастро
Обновена: 24 фев 2011 18:36 | 24 фев 2011 18:36, Елка Василева
9
НАТО няма да се намесва в Либия
Андерс Фог Расмусен. Снимка: Ройтерс

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че Алиансът няма да се намесва в конфликта между властите и опозицията в Либия, съобщи АФП.

Расмусен подчерта, че НАТО не е получавал никакво искане за намеса в ситуацията.

„Във всеки случай всички действия трябва да се базират на мандат на ООН“, заяви той.

Генералният секретар на НАТО подчерта още, че последните събития в Либия ще имат негативни последици.

По-рано бившият кубински лидер Фидел Кастро заяви, че САЩ могат да подтикнат НАТО да нахлуе в Либия, за да обезпечи американските интереси в петролния отрасъл. Кастро прогнозира, че нахлуването може да стане през следващите дни или дори часове.

Междувременно в Брюксел руският премиер Владимир Путин заяви, че Русия е разтревожена от засилването на влиянието на радикалните ислямисти в Северна Африка, което може да се отрази негативно на ситуацията в Северен Кавказ.

„Що се отнася до събитията в Северна Африка и арабския свят и възможната връзка с процесите, които протичат в Северен Кавказ, дали това предизвиква нашето безпокойство? У нас предизвиква безпокойство първо броят на жертвите, у нас предизвиква безпокойство, въпреки успокоителните тези, че идването на власт или засилването на радикалните групи в северноафриканските страни е малко вероятно, все пак това ни безпокои“, каза Путин.

Той подчерта, че „щом това се случва, то не може да не се отрази на други региони по света, включително естествено и Северен Кавказ“, предаде ВВС.

Антиправителствените протести в Либия не стихват от 16 февруари насам. В момента източната част на страната със столица Бенгази фактически е преминала под контрола на опозицията, а западната част със столица Триполи се контролира от властите.

В западните райони на страната продължават сблъсъците между опозиционерите и привържениците на либийския лидер Муамар Кадафи.

На жителите на Триполи е забранено да напускат града, пише Lenta.ru. По непотвърдена информация в столицата патрулират наемници от африкански страни, които без предупреждение стрелят срещу подозрителни хора.

По различни оценки загиналите при безредиците са от 300 до 1 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАТО няма да се намесва в Либия.... "тайните служби този път си свършиха работата" ;)
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ ще накарат НАТО да нахлуе в Либия, заяви МАИМУН ОБАМА СЛЕД ПОРЕДНИЯ РАЗГОВОР С ЕВРЕИСКИЯ КРЪВОЖАДЕН ВАМПИР НАТАНЯХУ.
7
2
 
3
 
! Отговори
vitalius преди 13 години
"*** които под въздействието на наркотици , алкохол и др правят всевъзможни гадости , мародерстват, чупят , трошат и унищожават"Добре че след като Кадафи арестува всички журналисти и ги обяви за терористи държавната телевизи на Кадафи нидържи толкова добре освемени.Както всички ние знаем държавната телевизия в диктаторските страни е най-сигурния източник на информация. След като смелия Кадафи победи злия Бин Ладен, ще се бие срещу Чингис Хан, а после срещу Годзила.
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбира се, че ще се намесят - гледайте CNN и ще видите как нещата в Либия ще излязат извън контрол, ще настъпи хуманитарна криза и САЩ ще трябва да се намесят, за да защитят свободата, човешките права и за да дарят демокрация на либийския народ...Че те, ако не се намесят, за какво ги започнаха тия бунтове?
5
5
 
8
 
! Отговори
все едно преди 13 години
до 2 Какво значение има дали са 1000 , 10000 или 100000 - това не са демонстранти ами чисто и просто въоръжени бунтовници , *** които под въздействието на наркотици , алкохол и др правят всевъзможни гадости , мародерстват, чупят , трошат и унищожават неща които са градени десетилетия .Не защитавам Кадафи защото и тои е гад на гадовете , но той е по добрия вариант вместо гадните , жестоки и отвратителни терористи на радикалния ислям които искат да го елиминират и унищожат
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега ще има борба кой ще гепи петрола.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На запад пропищяха от румънски и български ***,а сега като ги залеят "талибани,муджихидини,федаини и др" как ще се оправят.То с една граница на ЕС може и до тук да стигнат.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
каква е истината 1000 или 10 000 убити
1
3
 
21
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Да,ама НАТО трябва да се намеси като направи кордон между Африка и Европа за да спре арапските попълзновения !