Застреляха 37-годишна българка в САЩ

11-годишната й дъщеря е намерила тялото й в колата
Обновена: 3 май 2012 09:32 | 3 май 2012 07:15,
116
Застреляха 37-годишна българка в САЩ
Полицията разследва престъплението, но няма заподозрени. Снимка: архив, Reuters

Българка, заминала в САЩ, за да търси по-добър живот, е открита застреляна в колата си в Детройт, съобщава американското електронно издание myfoxdetroit.com.

37-годишната Цвета Точева е заминала за Детройт с дъщеря си Деница, която е на 11 години. Тялото на Цвета е било намерено простреляно в колата й пред дома й в квартала Мексиканското градче на Детройт.

Цвета се качила в колата с дъщеря си. Момичето обаче се върнало тичешком в къщата, за да нахрани кучето. Когато отново отишло при колата, намерило майка си мъртва.

Полицията недоумява какви са мотивите за престъплението. Както изглежда не става дума за грабеж. Засега няма задържани или заподозрени за престъплението.

Полицаите преглеждат записите от охранителни камери, за да видят дали убийството е било документирано от някоя от тях.

Цвета Точева е била студентка в колежа Меригроув. Според един от американските познати на Цвета - Вито Валдес, тя е обичала изкуствата, но най-вече красивата си дъщеря. Той разказва, че Цвета е работила на различни места, за да може Деница да посещава добро училище. Тя е била самотна майка и е работила усърдно.

Сега колежът Меригроув събира пари, за да помогне по разходите за погребението на младата жена.Малката Деница освен кръстница в щата Канзас няма нито един роднина в САЩ, съобщава БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: ДетройтЦвета Точева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
4
 
! Отговори
Саня преди 12 години
Бог да прости жената и да бди над горкото й дете ! Само,в чужда държава,останало без майка ! Дано да го върнат на роднините в България,а не да влезе в системата на foster homes ! Каква е тази злоба,какви са тези коментарии тука ?! Трагедии стават навсякъде по света,в България да не би да не убиват родители на невинни деца ?! Защо са тези сравнения къде е живота по-хубав - и в България и в Америка си има преимущества и недостатъци ! Жалко за младата жена и детето й !
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чалгарче, а? Пуста мотика #6...
86
1
 
7
 
! Отговори
Made in USA преди 12 години
Детройт е No.1 по престъпност в САЩ!Освен това е и No.1 по брой *** на глава от населението-в Детройт почти не може да се срещне бял човек!Наскоро попаднах на един американски сайт за Детройт-оказва се,че след закриването на американската автомобилна индустрия градът е невероятно западнал и пълен с ***.В сайта видях снимки на такива опоскани и разрушени сгради,че бившият блок 20 в Ямбол изглежда като хотел "Хилтън"!Жалко за тази млада жена-Бог да я прости!R.I.P.
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е - бедните ще стват още по-бедни. Затова го наричат капитализъм. Не може всички да са еднакво богати или еднакво бедни. Това го нямаше дори в комунистическа България. Няма го никъде по света.
84
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На 37 години студентка и самотна майка... това звучи като да не е била съвсем със всичкия си...
83
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдаа, Америка е страна, където се работи здраво. Имам позната, която прави по 65-70 часа седмично, но заплатата и е над $300000 годишно. Отделно Коледния бонус е $50000. Работи, но знае за какво работи! Само дето не пие толкова начесто фрапета :о)))От моите познати само 2-*** се върнаха в БГ. Момичето сега работи във фирмата на баща си, а тук беше фронт деск. Момчето нямаше документи и витаеше из облаците ... и в БГ продължава да витае.
82
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** е въртяла любов с женен мъж. Може да не знаете, но в пропадаща и загнила Америка извъбрачната връзка е нещо, към което имат почти нулева толерантност. Не като тука 9/10 от съпругите са в гепито...
81
9
 
11
 
! Отговори
Хъмн преди 12 години
Имам много познати и роднини в чужбина. Факта е, че повечето се скъсват от бачкане там, а условията са много по-лоши отколкото тука и работят по 15-20часа дневн. Ако работят тука по толкова, чисто ще излязат, ако не с повече, то в никакъв случай с по-малко пари. Обаче никой не признава, че се е прецакал. Всеки - по хубаво било повече се печелело. И като го попитам - ми като се печели къде са ти парите - нещо да си си купил, по-добре да живееш и т.н. - мииииии хътата мътата...
80
0
 
8
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Бог да я прости!
79
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Неее, човек, който е живял в Америка би трябвало да знае, че данъците са такс дедактъбъл... Средният американец ... няма какво да мисля за човек, за който рента/мортгиджа като разход е след всичко останало - дрехи, храна, развлечения ... Не възхвалявам Америка, но това не ми пречи да виждам трагичното състояние, в което е България.Вярвай в своята истина, а аз - в моята, тя е субективно понятие.
78
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Младеж живял съм в Америка.Предположението ти е грешно.Прочети статията в yahoo Reasons To Be Optimistic About Americaи се включи в коментарите.Това са теми които би трябвало да те вълнуват.Чети и коментарите на средния американец за това което толкова възхваляваш тук.Успех!
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Барака?! Не съзнаваш какви глупости пишеш...Кризата на ипотечния пазар я направиха банките - от алчност раздаваха ипотеки на хора, които няма как да ги погасяват. Не ми отговори каква е лихвата на жилищен заем в БГ и какъв процент от населението може да си го позволи..?
76
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не очаквам от човек, който живее в БГ и е виждал Америка само по телевизията да има реална представа за живота тук. *** на city-data и сложи зип код 11598 и ще видиш малко инфо за моя събърб, вярвам можеш да рисърчваш онлайн. Ако реша, мога да я изплатя за 4 максимум 5 години. Защо да "хабя" своите пари като мога да използвам тези на банката. Данъците ми намаляват облагаемия доход, така че на края на годината си ги взимам обратно на 90-95%.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бившият председател на Борда на федералния резерв Алън Грийнспан също смята, че растящото неравенство в доходите и мобилността на по-бедната класа на САЩ могат евентуално да заплашат в близко бъдеще цялата система.
74
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом смятате дървена барака за къща оценена за няколко хиляди долара, ваша си работа.Такава къща се строи за 1 седмица с минимални средства в България.Вие изплащате такава барака цял живот.Както и да е.Ипотечната криза търъгна от такива будали с мечта за собствена барака извън града.Резултата е очевиден.Американците дължат повече пари по ипотеки, отколкото струва БАРАЧКАТА ИМ. Четете малко сериозни икономически източници. Иначе всичко най Ви желая и успех, че са решили да ви увеличат данъците
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Будали ... едва ли. Ипотеката ми е с под 4% фиксирана годишна лихва - колко и каква е в БГ? П.С. Noment - Noment! e on -e on! Незнайно как изчезват буквите ...
72
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Непознато??e on... Аз все още живеех в БГ, когато отвориха първите "ресторанти" Макдоналдс. Значи - това са поне 18 години... Къщите са различни от БГ и безспорно имат своите предимства и недостатъци. Имам непосредствени лични впечатления от двато вида строителство и честно казано - предпочитам американският тип - поради много причини - бърз строеж, лесня промяна на плано, отлична топлоизолация, отлична сеизмична устойчивост и много други.
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като си дойдеш ще си мерим фигурите, да видим дали ще се засрамя.Също и интелекта, визията, начетеност и каквото кажеш.Иначе радвам се за теб.Ами непознатото е интересно затова ходят в Макдоналдс.Те и на американците им продават дървени къщи,на които им скърца пода пред разпадане за над 300 хиляди.Noment! Будали навсякъде какво да правиш!
70
1
 
3
 
! Отговори
men преди 12 години
Благодаря за информирането!Джогинга го направих, сега е време да прегледам българската "новини" да видя как за последните месеци се била "увеличила в пъти минималната работна заплата". Радвам се, че в БГ има успели хора. Това, което не ми харесва обаче, е че те са изключение на фона на всеобщата бедност. П.С. Макдоналдс е табу в семейството ми, а в БГ правят на децата парти за Рожден Ден там. Noment дет'са вика. А ако ми видиш корема, ще се засрамиш от себе си - при все, че sym na 41.
69
1
 
3
 
! Отговори
az_BG преди 12 години
Mnogo jalko za tazi mlada jena...NOO oshte po-jalko e za muja koitose e samoubil v Qkoruda zashtoto e bil bezraboten i gladen...JALKO