Борисов към българка в Лондон: Да си махнеш листчето!

Премиерът се срещна със сънародниците ни в британската столица
Обновена: 4 фев 2016 14:00 | 4 фев 2016 13:07, Елка Василева
322
Борисов към българка в Лондон: Да си махнеш листчето!
Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Спешното временно затваряне на външните граници на Европейския съюз ще помогне за решаване на мигрантската криза, заяви на среща с българи в Лондон премиерът Бойко Борисов.

Той, министрите на външните работи Даниел Митов и на правосъдието Екатерина Захариева имаха специална среща в посолството в Лондон с българи, живеещи във Великобритания, предаде БНТ.

Бързото въвеждане на електронно правителство, референдумът за Европейския съюз във Великобритания, идеята на премиера Дейвид Камерън за орязване достъпа на европейци до социални плащания бяха част от темите, по които присъстващите българи искаха да чуят мнението на премиера. Интерес предизвика темата за невижданата мигрантска криза в Европа и имаше въпрос какво предлага България за решаването й.

"Нашето предложение и това, което сме се разбрали като политика да водим, е да не се търси решение за една или друга страна. Това, което правят седем страни в Европа, да се заграждат, това не е решение. Напротив, това е отстъпление от най-важните ценности, които е придобил Европейският съюз", отговори Борисов.

Още по темата

По други теми премиерът обеща до 2018 година да бъде завършено електронното правителство, за да може административното обслужване на българите в чужбина да става бързо и евтино.

Външният министър Даниел Митов обясни, че преговорите с Великобритания по много въпроси, включително социалните плащания, сега започват.

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева пък представи плана за изпълняване препоръките на Европейската комисия от мониторинговия доклад.

В началото на срещата жена прочете от тефтерче предварително написана петминутна реч, в която обвини премиера за спирането на "Южен поток" и за причинени от това загуби.

Въпреки бурното недоволство на присъстващите в залата жената продължи да пречи на срещата. Борисов не се смути и помоли жената да не чете, тъй като той също не чете отговорите си.

"Може ли да си махнеш листчето и да се опиташ да го кажеш. Защото аз ще ви отговоря, без да го чета", каза Борисов.

Борисов, Митов и Захариева са в Лондон за участие в глобална конференция в помощ на пострадалите от конфликта в Сирия. Във вторник вечерта по време на официалния прием за ръководителите на делегациите премиерът е успял да разговаря с американския държавен секретар Джон Кери, с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун и с британския си колега Дейвид Камерън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 235, 239, 242Лелко, не злобей, МОМИЧЕТО Е И ХУБАВО И УМНО, не като твоя бройлер, с мръсни коси и, криви крака. И спри да пишеш от името на "различни"участници, за да създаваш впечатление на много. И мен ме е яд, че премиерът е бил притиснат с неудобни въпроси. Но ако в България те се отминават или заглавикват с несвързани отговори, то извън България това не се търпи. А относно "листчето" - че той президентът дума не обелва, "Здравейте" не казва без листче! Него ли подиграва премиерът?
181
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Току що гледах клипа,който самата тя е качила в страницата си и все още съм в шок! Защо пускате и давате думата на психично болни.Такава истерия не съм виждала дори по филмите,тази жена не бива да е на свобода.Не случайно хората избухнаха в смях,когато тя започна да говори.Другите искаха да зададат важни и смислени въпроси,но тя не позволи на никой да каже дума,дори крещеше въпросите си на посоки,като не изслушваше отговора.Борисов е железен и не се ядоса,а я подигра за листчето.Трябваше да я из
180
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
брутално *** е тиквуня
179
15
 
20
 
! Отговори
Н преди 8 години
Каква смела жена? Каква говорителка на нацията? Отново и отново се изказват некомпетентни и необразовани хора, колкото само да кажат нещо. Хората, които не бяха там и само четат медийни небивалици, наистина не могат да разберат, че тази жена не знаеше какво говори, четеше там нещо, уцели 2 думи и всички почнаха да и се възхищават, базирано на това което четат в медиите. А тя направи един цирк и отне от времето на студенти, като мен, които искаха да се изкажат по сериозни теми, но не успяха.
178
9
 
20
 
! Отговори
ДА преди 8 години
Както обикновено-арогантен,надменен,невъзпитан и ***!Гледкайте си го и му се радвайте!А мен ме е срам,заради него.***!
177
18
 
7
 
! Отговори
Винету преди 8 години
До 240 анонимник. Ами направи справка, бе тарикат, за кого предимно са гласували българите в чужбина. Има статистика, но човек първо трябва да се информира адекватно, преди да плещи неверни и тенденциозни внушения. А май ще излезе, че въпросите в Лондон са били подготвени нарочно от определени сили, за да дискредитират Борисов.
176
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В 21 век има много източници на информация.Медиите в БГ изцяло под контрола на ѝПеевски манипулират общественото мнение.Истината вече е ясна.Не само тази девойка,но и други будни младежи са отправяли "неудобни"въпроси и са вбесили Борисов.Хората в чужбина са наясно с корупцията на мафиотското управление.Ако имат възможност електронно да гласуват интелигентните българи в чужбина никога няма да гласуват за ГЕРБ.
175
23
 
5
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Изчетох в друг сайт въпросите на тази девойка със странната фамилия Ива Ивата. Въпросите не са нито нови, нито оригинални и многократно са задавани, предимно от БСП, и им е отговаряно. Не й знам политическите пристрастия, но ако беше се задълбочила да прочете тук-там, щеше да знае и отговорите - за неизгодните руски проекти, и за милиардите дълг, който не е 20 и е за връщане на стари дългове на други и за напусналите българи, които бягат много преди Борисов. А къде са отговорите на Борисов?
174
7
 
15
 
! Отговори
AAAAAAAAAA преди 8 години
БЪЛГАРКА С НЕМСКО ГРАЖДАНСТВО-ГРЕШИТЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ЛЕКУВАМ В БГ ЗАЩОТО В ГЕРМАНИЯ СЪМ ЗДРАВНО ОСИГУРЕНА ВЪРХУ 10 000 ЕВРО МЕСЕЧНО И ИЗБИРАМ ДА МЕ ЛЕКУВА НАЧАЛНИК НА ОТДЕЛЕНИЕ И ИМАМ НАИСТИНА ИЗБОР НА ЕКИП -ТА И СЪМ ЛЕКАР ИМПЛАНТОЛОГ ЗАВЪРШИЛ ТАМ ,ТАКА ЧЕ СЪМ НАЯСНО С ВЪЗМОЖНОСТИТЕ И АПАРАТУРАТА НА КОЛЕГИТЕ ЗАВЪРШИЛИ МЕДИЦИНА В БГ
173
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може и Кримски поток щом като Южен не става,все тая-марка газ не кара,поток не прави.
172
3
 
18
 
! Отговори
кем преди 8 години
Ако ще четете ***, да ви кажа и аз нещо, има едно видео на срещата на Борисов, което няма да видите по продажните телевизии, тя *** едно си знае едно си бае, ако някой чака обективност от *** и подобните и, няма да дочака, само и прочетете предните писания и ще ви светне.
171
8
 
20
 
! Отговори
Бургас преди 8 години
Южен поток трябва да се възстанови и то сега е момента да стане като поискаме повече пари от такси. Не знам защо ББ не иска това. Явно е зависим от американците които не го искат за да продават собствения на Европа. Да гледаме наште интереси не чуждите. Ето това трябва да направи той, не да ми прави някакъв хъб.
170
6
 
23
 
! Отговори
До 234 преди 8 години
Сравнението ти като да сравняваш круши с домати. Когато газо идва от Германия ще плащаме едни нещо дето се наричат транзитни такси.А ако имаше Южен поток ,на нас щяха да плащат таксите.Украйна за това са против строежа на други трасета,защото ще загубят над Четири милиарда евро транзитни такси за годината.Схвана ли или да ти го обясня по-просто
169
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 233. Ако си купиш автомобил японско производство у нас дали ще е по-скъп отколкото в Япония? Не..
168
8
 
29
 
! Отговори
До 232 преди 8 години
Като започнеш да потребяваш руска газ доставена от Северен поток -2 за по-напряко през Германия ще разбереш за какво става въпрос умнико
167
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като как питащата заключи, че губихме от спирането на пОТока?
166
3
 
43
 
! Отговори
спестихте преди 8 години
Спестихте мноот неудобните въпроси до Бойката. Сигурно, за да си нямате после главоболия. Това с листчето не е най-неудобния въпрос. Имало е и въпроси за ПЕЕВСКИ и т.н. Ама не ги казвате.
165
6
 
25
 
! Отговори
дядо Гошо преди 8 години
Г-н Борисов винаги съм бил на ваша стрна, но този пътчакам да чуя отговора за "южен поток" в който вие сгрешихте , вярвам иОрбан да Ви го е казал.....
164
2
 
6
 
! Отговори
Alex преди 8 години
E.ati i izmislenata statiq...Bojko go napraviha na dve stotinki tuka...kyde sa vsichki neudobni vyprosi deto mu zadavaha horata?
163
3
 
18
 
! Отговори
error преди 8 години
Бойко като е толкова отворен що не каже същото и на ПРЕЦЕДЕНТА президента когато на всички речи които произнася непрекъснато чете от някакво листче,или там май неможе да държи сметка,че така нареченият и вживяващ се в ролята ПРЕЗИДЕНТ непрекъснато ЧЕТЕ от някакво листче.?!!!!