САЩ с два самолетоносача в района на Средиземно море

Русия има бойни кораби и подводници в Средиземноморието и планира учения
9 юни 2016 12:05, Елка Василева
100
САЩ с два самолетоносача в района на Средиземно море
Снимка: архив, Reuters

САЩ ще разполагат с два самолетоносача в Средиземно море този месец в навечерието на срещата на върха на НАТО във Варшава, предаде Ройтерс.

Самолетоносачът "Хари Труман" ще изчака там, за да предаде щафетата на другия - "Дуайт Айзенхауер", който ще пристигне на път за Персийския залив. Това ще позволи на "Труман" да потегли обратно за САЩ след удължена 8-месечна мисия, съобщиха военноморски служители от борда на самолетоносача.

Тази дислокация съвпада със серията от военни учения на НАТО в Източна Европа и Турция, които се очаква да повишат напрежението с Русия.

Според американските служители Русия има свои бойни кораби и подводници в Средиземноморието и планира собствени учения там в близките седмици. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза вчера, че маневрите на НАТО не помагат за създаване на атмосфера на доверие и сигурност.

Капитан Райън Скол - командир на "Труман", каза, че не е имало съприкосновения с руски бойни кораби и че американските и руските пилоти в общи линии спазват правилата при провеждане на въздушни операции с цел да се избягват потенциални недоразумения.

"Удължаването на мисията на "Труман" и придвижванията му към европейския театър на бойни действия заедно със съвпадащото пристигане на военноморската група начело с "Айзенхауер" дава възможност да се продължат унищожителните удари над "Ислямска държава" наред с редица други операционни преимущества", каза капитан Дани Ернандес, говорител на европейското командване.

Според него съвпадащото присъствие на двете американски военноморски групи е направило възможни мисии като "Операция Атлантическа решимост", която имала за цел да вдъхне увереност на американските съюзници в Европа след руската анексия на Крим.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
7
 
3
 
! Отговори
Ало-о-о преди 7 години
Американците идват.Русия в паника....Путин абдикира...Оле-ле ,мойко..
82
2
 
8
 
! Отговори
Одигейс преди 7 години
Много е мъжествен тоя кораб. Трябва да е по розов, така обижда правата на гейовете.
81
1
 
4
 
! Отговори
Одигей преди 7 години
Това са изключително мирни кораби. Мирни гей войници служат и пазят ценностите от Атлантика.
80
2
 
5
 
! Отговори
Адам и Стив преди 7 години
Корабите трябва да са 50% пълни със ***-да-ли.
79
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да карат по-бавно, че вдигат вълни ей! Да не потъне некой безаналогов руски ракетен крайцер :)
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като те дразнят толкова русизмите, понаучи няколко западни езика и *** да поживееш по малко в няколко западноевропейски страни. Ще установиш с учудване, че 20-25% от разговорната им лексика се състои от англицизми, и то главно такива от сферата на маркетинга и американската масова "култура", а не толкова от сферата на технологиите например. И то за думи, където си имат свои думи, също толкова кратки или благозвучни като заемките. Само дето е cool да се сленгва на англонемски, англофренски и т.н.
77
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох дано не влизат в Черно море, че като текнат едни кафеви реки от Крим ..... отидоха ни плажовете!
76
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един българинНе си "един българин" а "нула българин"
75
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най-видния показател на военната мощ на краваря е факта че 1/3 от бездомниците в държавата им са военни ветерани
74
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 83 "враг ЦЕЛИЯ СВЯТ" НЕ ДРАГИ ЦЕЛИЯ ПИНДОПИДЛ ЗАРАЗЕН ОТ СИФИЛИС ГЕЙССКИ СВЯТ !
73
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси стрелбището 2 крупни цели (красота)
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Присъствието им е демонстрация, което е важно за това една ситуация да не ескалира!!!"Понеже нищо не предпазва пожара от ескалация като това да наливаш още масло в него...Краварите пак се перчат, защото са комплексари, и колкото и да се пъчат, дълбоко в себе си са неуверени във военната си машина. Хем твърдят че е технически превъзхождаща, и в същото време като количество е долу горе колкото на целия останал свят. Или хич и нямат вяра, или техния истински враг е ... ЦЕЛИЯ СВЯТ
71
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тези, които развиват теории за Ц300 и подводници ще кажа, че един самолетоносач не участва сам във военни действия. Както той, така и други кораби са придружавани от миненосци и кораби-сапьори, от противоракетна защита, от противо въздушна защита и от подводници. Самолетоносачат, както му подсказва и името е просто мобилно летище. Освен това в Средиземно море няма активно бойно поле. Присъствието им е демонстрация, което е важно за това една ситуация да не ескалира!!! Много игри играете явно.
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До юсуф"САЩ всячески се мъчат да въвлекат Европа във война с Русия."Няма как, откакто икономиката на ЕС надмина краварската ония не спират да се косят как да наваксат - пращат терористи, пардон бежанци, провокират Русия...
69
5
 
5
 
! Отговори
юсуф преди 7 години
САЩ всячески се мъчат да въвлекат Европа във война с Русия.
68
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тия гемии само плашат гаргите. Самолетоносачите са идеални за тормоз на слаби държави, но дори и техните собствени военни не си правят илюзии, и са пределно наясно, че в случай на война с Русия, тия самолетоносачи ще се задържат най-много 2 дена, и то ако са в някое обезопасено пристанище.
67
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 77С-300/400 имат обзорен радар, обзорен радар за ниско височинни цели качен на вишка( при пълно развръщане на комплекса) и прицелен радар работещ в диапазона +/-45 градуса (общо 90 градуса) по направлението на най-вероятния удар. Ако С-400 е търсил цели на север срещу турците. понеже е един работещ комплекс пре спокойно може да проспи стрелбата на Евреите. а те последните не са излизали от своето въздушно пространство за да вдигнат тревога.
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 51Не могла С-400 да открие израелските цели? Да бе! Ти, умното на мама, защо мислиш, че Биби ходи при Вовата? Да си приказват за целебните качества на водата в Мъртво море? Наистина си умничко, нищо че си в малка група на яслата!
65
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Тюлена Бобо 73над 120 длъжности(военни - Капитан,Майор, Генерал) са заети от хора които трябва да са вече пенсионери Това едно не повишават регулярно кадрите. В армията се шири Шуробаджанащина. Дай моя човек да го поставим на еди коя си длъжност, а твоя ще го пратим там и там. Не че са лоши кадрите, но наистина качествените кадри не могат да пробият шуробаджанащината.
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ха,ха,хаааааааа...Ало, хистерика! Стига си цапал терена с малоумието си! Ти какво си мислиш, че руснаците ще разпалят Третата световна? Не те, а американците! Но войната няма да остане само на европейския континент! Гаранция! Намери и гледай "Тhe Day After"! А ако серьогите решат да ударят три точки на калдерата Йелоустоун, то бай-бай хепинес, бай-бай суит карес! Мегавулканът ще унищожи Северна Америка, ама и още неща! Кериъри? Да си ги заврат...