Време е европейците да проявят разум!

Иначе ни чакат лоши времена, предупреди Соня Колтуклиева
24 юни 2016 10:44,
23
Време е европейците да проявят разум!
Снимка: Bulgaria ON AIR

От 9 години непрекъснато пътувам до Лондон и усещам още от 2011 година, когато започнаха бунтовете на бедните и недоволните в града на най-богатите, че нещо се случва в британското общество. Сега се показа, че разломът е по-скоро по оста бедни и богати, преуспели и такива, които са в социален недоимък. Основното препятствие се нарича социални помощи. В момента, в който на британците започнаха да им обясняват, че чужденците са тези, които ще им отнемат привилегията да си седят вкъщи, да пият бира, да гледат мачове, с помощите да ходят на почивки в Слънчев бряг, тогава започна противопоставянето им с чужденците.

Това коментира в предаването Сутрешен блок на Bulgaria ON AIR журналистката Соня Колтуклиева във връзка с излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС).

"Това, което се случи тази нощ ще остави мрачен отпечатък върху самия Остров, не толкова драматично върху цяла Европа. Британците са тези, които загубиха", категорична е Колтуклиева.

"Най-трагичното в цялата история е, че конфликтът, започнал преди 25 години в университета "Оксфорд" между бившия кмет Борис Джонсън и сегашният премиер Дейвид Камерън, сега дели цяла Великобритания", подчерта тя. 

"На англичаните винаги чужденците са им виновни. Всички тези хора, които тръгнаха да вадят Великобритания от ЕС са неосъществени политици. На кого сега ще прехвърлят вината за собствените си слабости и грешки?"

Ивайло Яйджиев от Институт за европейски политики се съгласи, че корените на референдума са в британската вътрешна политика. "Това беше начин Дейвид Камерън да разреши проблема си от това как да бъде преизбран", посочи Яйджиев.

"Миграцията продължи да се повишава и за да спечели предишните избори той обеща този референдум, очаквайки да управлява в коалиция с либералдемократите."

Яйджиев не смята, че ще има някакво предизвикателство към легитимността на референдума.

На въпрос може ли да се стигне до разпад на Обединеното кралство, той заяви, че това е много вероятен сценарий, защото "виждаме разделението на това как се гласува в Обединеното кралство." По думите му разделението между млади и образовани и по-възрастни, които искат да напуснат ЕС, е резултат от увеличаващите се неравенства, които от своя страна са продиктувани от глобализацията.

Колтуклиева е на мнение, че с всяка изминала година Великобритания престава да бъде индустриален лидер. "Просто в Ситито се въртят много пари", посочи тя.

"Шотландците обявиха, че ако успее Брекзит, то тогава те ще организират референдум за излизане от Обединеното кралство и за това да останат членове на ЕС", коментира още журналистката. "Сега всички, които искат Европа да бъде по-мила и благоразположена към Владимир Путин ще тържествуват, те ще са тези, които ще искат разделяне на ЕС. Ако в момента европейците не проявят ум и разум, много лоши неща ни очакват", допълни  Колтуклиева.

По думите й младите няма да могат да се придвижват свободно, ще трябва да дават огромни средства за обучението си, защото вече няма да има ЕС, който да покровителства това.

"В България веднага ще се надигнат националистите, включително и олигарсите, на които им се търгува с Русия", смята Колтуклиева.

"Нищо не обединява хората толкова много, колкото общият враг. А той в момента се нарича Brexit. Вярвам, че хората ще го осъзнаят", заключи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Соня КолтуклиеваBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"На кого сега ще прехвърлят вината за собствените си слабости и грешки?"============Как на кого? Иска ли питане? Ще прехвърлят вината на назначеният за дежурен виновен. На Путин.
16
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 7 години
"В България веднага ще се надигнат националистите, включително и олигарсите, на които им се търгува с Русия", смята Колтуклиева.Че какво лошо има да се търгува с Русия, и какво общо има Русия с излизанета ня Великобритания от ЕС. Неолибералната политика на европейските бюрократи доведоха Brexit-а.Въобще, Европа я докара до тук заради такива пишман-разбирачи и комплексари като малоумната Колтуклиева. Тези ***, като споменатата Соня повтарях до втръсване как всичко в ЕС върви ОК.
15
0
 
5
 
! Отговори
SJ преди 7 години
За тази луда жена,няма ли още някой биг брадър,да се изживява там ?!
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължение от 12Като за капак на всичко много нашенци си позвуляваха да обиждат англичаните и да им демонстрират някакво "фишек" превъзходство. Глупави трърдения от сорта че им изплащат живота за да могат англичаните да живеят на помощи бяха едни от основните щуротии които им изядоха главите. Някои даже си вярваха че без техните 'кирливи' данъци Англия ще пропадне и даже имаха наглостта да го обявят публично. А да видим сега кой кого ще храни. Ще има ли лъркинг такс кредит извън Англия!
13
0
 
4
 
! Отговори
Дан Браун преди 7 години
Откога думата "м.и.л.ф.к.а" СЕ ЦЕНЗУРИРА?!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сорос = ***
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СОРОСИ ко тана бе?
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека погледнем нещата от английски ъгъл! Напълниха им държавата с евтина работна ръка основно от източна Европа и по този начин ги удариха в стандарта им на живот. На всичкото отгоре нашенците и румънците трудно подлежат на интеграция. Те са едни от най-загубените пришълци които в по голямата си численост не са в състояние да овладеят месния език и култура. (за други извън ЕС не пиша за момента -но и те са на прицел) Сравнително рядко се срещат поляци не владеещи английски.
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига ревахте слуги ,англичаните знаят какво правят - английска карта бита няма !
8
2
 
19
 
! Отговори
Някаква преди 7 години
се световно неизвестна тръгнала да критикува британците и да дава акъл...
7
2
 
20
 
! Отговори
Култучещ доматето преди 7 години
Да окултучим култука на Култуклиева!
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шайката самозабравили се политици и кортежът им от платени журналисти и анализатори са в паника!
5
3
 
14
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Тебе няма ли кой да те околтучи?На всяка манджа мирудия.
4
2
 
20
 
! Отговори
А дали? преди 7 години
"Време е европейците да проявят разум!"А дали ще могат?От толкова слушане на платени от Америка политици и чиновници, журналисти и други марионетки, след като от години не ползват собственото си сиво вещество, дало то не е дотам чак закърняло, че сега и да искат, то не може да проработи?След вчера докога германците ще оставят онази платена ИДИЛ-ска баба да ги управлява? Ако я почакат още седмица дори, това би било доказателство, че не биха могли да ползват ума си, за да мислят с него сами.
3
0
 
15
 
! Отговори
... преди 7 години
НЕ търпят.
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно заради такива кухи *** като тази лелка, британците решиха да се разкарат. Те може да са ***, но поне търпят *** да ги управляват.
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не ни интересува,пишете повече за Бойко!